Harc a figyelemért: a 21. század legnagyobb előadói/kommunikációs kihívása

Úgy érzi Ön, hogy határozottan, összeszedetten és gördülékenyen beszél/ad elő? Ennek ellenére alig van hatása annak, amit elmond? Gondolatai nem ragadnak meg, mondanivalója nem éli túl a pillanatot?

Ilyen és hasonló tapasztalatokról egyre többen számolnak be – és ezeket a tapasztalatokat a legkülönbözőbb pszichológiai vizsgálatok is alátámasztják: az ELTÉ-n végzett friss kutatások például azt mutatják, hogy az előadások megtartása után 10 perccel 10 hallgató közül 9-en a legfontosabb, legértékesebb gondolatokra sem emlékeznek.

Mi ennek az oka? Miért van az, hogy a beszélők/előadók többsége nem számol a hallgatóság figyelmével: annak természetével, működésével és időtartamával? Hogyan lehet a figyelmetlenség falait lebontani, és a hallgatósággal valódi kapcsolatot teremteni, illetve elmélyíteni?

Györffy Kinga nyelvész, pszichológus, retorikai tanácsadó a Mindset Pszichológia áltat szervezett előadásában ezeket a kérdéseket járja körül, olyan eszközöket és technikákat kínálva a résztvevőknek, amelyeket gyorsan és könnyen tudnak alkalmazni – az állásinterjúkon, a munkahelyi prezentációkban, meg- és felszólalásokban, de akár a gyermeknevelés meggyőzési helyzeteiben is.

Az előadóról:
Györffy Kinga nyelvész, pszichológus, egyetemi oktató, retorikai-storytelling tanácsadó tíz éve képez olyan felső- és középvezetőket, startuppereket, egyetemistákat, akiknek munkaköri kötelességük megszólalni nyilvánosan, hogy alkalomról alkalomra lelkesebb közönség hallgassa végig az előadásukat. A történetmesélés és a meggyőzés egyik legismertebb hazai szakemberének nemrég jelent meg az „Add elő magad – A magával ragadó előadás titkai” című nagy sikerű könyve.

Időpont: 2016. augusztus 25., 19:00

Helyszín: Auróra (1084 Budapest, Auróra utca 11.)

További információ: https://www.facebook.com/events/1750559995198822/


Iratkozz fel hírlevelünkre!