Kényes nevelési helyzetek – Dr. Kádár Annamária LelkiMorzsa

Útravaló kényes helyzetekhez

Következő LelkiMorzsánk vendége Dr. Kádár Annamária pszichológus, meseterapeuta, aki előadásában azokat a “kényes” nevelési helyzeteket veszi górcső alá, amelyekben csak a hiteles szülői jelenlét hozhat valódi megoldást. A mese ugyanis az ő megközelítésében nemcsak népmesét és műmesét jelent, hanem a saját életmesénket is: azt a történetet, amelyet önmagunkról, gyökereinkről, hitvallásunkról, álmainkról és céljainkról, félelmeinkről és fájdalmainkról, kudarcainkról és győzelmeinkről mondunk el önmagunknak és a gyermekünknek. Ezt ráadásul nemcsak este vagy az erre szánt pillanatokban, de folyamatosan meséljük, sokszor szavak nélkül is – a jelenlétünkkel, viselkedésünkkel, önmagunkhoz, az emberekhez és a világhoz való hozzáállásunkkal.

Szeretettel várunk Titeket a KAPSZLI októberi LelkiMorzsájára!
Ahogy mindig, az előadás most is INGYENES, a részvétel viszont ezúttal is regisztrációhoz kötött.

A regisztrációra 2016.OKTÓBER 17-én, 20:00 órától lesz lehetőségetek az eseményen kihelyezett linken keresztül.

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/1785808881674823/

Az előző előadásról

A Mindset Pszichológia tavasszal már ott járt Kádár Annamária a KAPSZLI Szakmai Napokon tartott előadásán. Részletek tudósításunkból:

„Mit tanulhatunk a mesehősöktől?” – vetette fel a kérdést Dr. Kádár Annamária, aki előadásában többek közt kiemelte: negatív élményeinket át tudjuk keretezni, és beültethetjük a saját életmesénkbe.

Kádár Annamária szerint egy mesében mindent megtalálunk, ami a boldog élethez szükséges. A mesehős elindul a célja felé, közben leválik a szüleitől, kilép a komfortzónájából, majd a küldetéséhez vezető úton folyamatosan próbatételek elé kerül, de ezeket sikerrel letudva elér vágyai beteljesüléséhez, a párkapcsolathoz, az önmegvalósításhoz.

[…]

A pszichológusnő szerint a boldogsághoz pozitív múlt, mérsékelt jelen, hedonista és mérsékelten célorientált jövő perspektíva szükséges. A mesehős is ezt teszi, hiába rossz sorsú, nem panaszkodik, képes megállni az útja közben segíteni, de a saját céljait szem előtt tartva megy tovább.

A Mindset Pszichológia teljes tudósítása megtekinthetó itt.


Iratkozz fel hírlevelünkre!