Dr. Hevesi Krisztina: Meztelen Valóság – Pszinapszis Ízelítő Előadás

„Kedves Pszinapszis kedvelők!

A hagyományokhoz híven idén is megkezdjük Ízelítő előadássorozatunkat, melynek első vendége Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus lesz. 

Születésünk pillanatától kezdve máris intim testtájaink kerülnek a figyelem középpontba, ahogy környezetünk nekifeszül az első kérdésnek: „Fiú vagy lány?” Kiemelt jelentőségét ezt követően is folyamatosan észleljünk: nincs még egy testrészünk, amit gyermeki perspektívából annyi titok övezne, mint genitáliáink vidékét: takarjuk el, ne érintsük, ne mutassuk, vigyázzunk rá! Alakulását-változását aztán izgatott összehasonlítgatásokkal kísérve követjük nyomon, ami kamaszkorban csúcsosodik igazán problémává: valamit mindig túl kicsinek, vagy túl nagynak tartunk magunkon… Hitek és tévhitek a nemi szervek formájával, méretével és a műtéti lehetőségekkel kapcsolatban – ezt is érinti az előadás. Milyen kapcsolatban áll a nemi szervünkhöz való viszonyunk és szexualitásunk, s miképp jelenik meg szexuális funkciózavarok formájában? Végezetül, pár szó a szexterápiás lehetőségekről.

Dr. Hevesi Krisztina végzettségét tekintve közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológia tanár, illetve sportszakpszichológus és egészségfejlesztő szakpszichológus is. Alapító tagja a Magyar Pszichológia Társaság Egészségpszichológiai szekciójának. Ő tartja az ELTE egyik leglátogatottabb választható tantárgyát, a szexuálpszichológiát, ami a pszichológus hallgatók mellett más karok diákjai közt is nagy népszerűségnek örvend. Mindemellett pedig évek óta egyike a Pszinapszis legnépszerűbb előadóinak.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, “C” épület, V-VI-os előadó

Az előadásra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A 21. Pszinapszis szervezői”


Iratkozz fel hírlevelünkre!