Szemfényvesztés vagy tudomány? – Avagy mi is az a coaching?

A coach-ok száma az utóbbi években látványos növekedésnek indult. Rengeteg hirdetés, oldal jön szembe velünk az interneten, és mindegyik egy jobb élettel, a problémáink megoldásával kecsegtet. Tényleg ennyire egyszerű lenne? Rengeteg cinikus és bíráló kommenttel lehet a témában találkozni. De mi is az a coaching, és mire képes?

A coaching leggyakoribb magyar megfeleltetése az „életvezetési tanácsadó”, mely már ebben a megfogalmazásban is félrevezető lehet. A legfrappánsabb „fordítása” talán a lelki tréner lenne, ha már az angol szó eredeti jelentéséből indulunk ki (coach = edző), és ezzel nem is járunk annyira messze az igazságtól. Sokan a pszichológus, a terapeuta munkájához hasonlítják, és a legszemléletesebben talán úgy jellemezhető ez a módszer, ha összevetjük a pszichológiával, hasonlóságokat és egyezéseket keresve.

A coaching, akár csak a pszichológusé, egy segítő szakma, tulajdonképpen egy irányított beszélgetéssorozat, melynek során a coach-hoz forduló kliens (a coachee) problémáján dolgoznak, különféle eszközök és módszerek segítségével, de leginkább professzionális kérdezéstechnikával megtámogatva. A coach-nak rengeteg tesztje, vizuális-, verbális- és mozgásos feladata van, de a leghatásosabb eszköze az

értő és támogató figyelem,

a hallgatás és a megfelelő kérdések feltevése. Ez természetesen a pszichológusokra is igaz, de van néhány jelentős különbség a két segítő szakma között: míg a pszichológus szinte bármilyen (a problémához relevánsan kapcsolódó) kérdést és témát felvethet az ülés során, a coach csak azokkal a témákkal dolgozik a találkozókon, melyet ügyfele említésre méltónak tart, melyet behoz a közös munkába. S míg a pszichológus javaslatokat tehet, hogy milyen irányban haladjanak tovább, mit próbáljanak ki, addig a coach-nak ettől szigorúan tartózkodnia kell. Nem ad tanácsod, nem nyújt egy konyhakész megoldást, és még a kérdéseiben is figyelmesnek kell lennie, hogy ne sugalmazzon, ne befolyásolja ügyfelét.

De akkor mégis mire jó ez az egész?

Jogosan tehetjük fel ezek után a kérdést: ha nem kapok megoldást, minek menjek el egy ilyen ülésre, minek költsek erre pénzt? A coaching szemlélet alapfeltevése, hogy a problémával együtt a megoldás is ott rejtőzik a kliensben, a coach csak abban segít neki, hogy erre ügyfele is rájöjjön. Ezért nem ad semmilyen tanácsot és nem sugalmaz, hanem csak finoman irányított kérdéseket tesz fel, hogy a coachee maga találja meg a számára legmegfelelőbb megoldást a problémájára.

És ez tényleg működik?! Igen! Amennyiben a coach hozzáértően végzi a dolgát, és a kliens is beleteszi a maga részét a közös munkába, csodálatos felismerések, „aha!” pillanatok születhetnek az ülések alatt vagy akár azok után. És nincs is annál felszabadítóbb és megerősítőbb érzés, amikor az ügyfél azt érzi, hogy valóban ő találta meg a megoldást, hogy képesnek tartották erre már az ülések kezdetekor is, hogy senki nem akart „ráerőltetni” semmit.

Ami még jellegzetesen hozzátartozik a coaching szemléletéhez, hogy amíg a pszichológia egyes területei a múltban átélt traumát, meghatározó élményeket is számításba veszik a terápiás munka során, addig a coaching ezzel szemben csak a jelenre és a jövőre fókuszál,

abban próbálja megerősíteni a klienst, amit a jelenben és a jövőben megtehet a probléma megoldásáért.

Miben segíthet a coaching?

Az előbb felsoroltakból egyértelműen következik, hogy bár mutat bizonyos hasonlóságokat a pszichológiával, a coaching mégsem tud minden olyan problémára megoldást nyújtani, amivel az ember pszichológushoz fordulna. Egy coaching ülésen nem fognak trauma- és gyászfeldolgozással foglalkozni, a múltban gyökerező nehézségeket megoldani. De ha a kliens elakadással küzd, magánéleti vagy szakmai területen; ha váltani akar a munkájában; magánéleti vagy munkahelyi konfliktusa van; szeretne mélyebb önismeretre szert tenni; döntéshelyzet előtt áll – ezekre a problémákra kiváló megoldást nyújthat egy 5-10 alkalmas coaching folyamat. Az itt felsorolt témák jellemzően a life coaching témakörébe tartoznak, mely a coaching egyik fő ágazata. A másik legismertebb irány a business coaching, mely alapvetően céges beosztottakra, vezetőkre és a munkahelyen felmerülő, szakmai és személyes problémákra fókuszál.

Melyiket válasszuk?

Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy a coach, akihez bejelentkezünk, hol, kitől tanult, mennyire jól képzett, tapasztalt, kongruens. Összességében azonban egy pszichológus és egy coach is ugyanolyan megfelelő lehet a problémánk megoldására – csak azt kell felismernünk, hogy az adott helyzetben melyik segítő szakember tud nekünk hatékonyabb és adekvátabb segítséget nyújtani.  S egy valóban elhivatott, képzett, lelkiismeretes szakember abban is segítségünkre lesz, hogy kihez forduljunk a problémánkkal, ki tud nekünk igazán segíteni.


Iratkozz fel hírlevelünkre!