A magyar leleményesség nyomában – szakújságírónkat kérdezték

Mogyorósi Rebeka pszichológust, a Mindset Pszichológia Kapcsolataink rovatának szakújságíróját kérdezték ismét a Class Fm rádió Morning Show című reggeli műsorában arról, mi állhat a magyar leleményesség hátterében. Egyáltalán: valóban olyan leleményesek vagyunk, mint amilyennek hisszük magunkat?

Pataki Zita, Stohl András és Janklovics Péter a sokat emlegetett magyar leleményesség mibenlétéről kérdezte szakújságírónkat a Class Fm reggeli műsorában. Valóban annyira leleményesek lennénk, mint amennyire gondoljuk? Ha igen, mi állhat ennek a hátterében? Szó volt továbbá arról is, hogy milyen más jellemző tulajdonságokkal függhet össze, mennyiben tudjuk hasznosítani ezt a tulajdonságot. Vagy esetleg gátol bennünket?

Álljon itt egy Magyar népmese, mely – ahogy az összes többi is – érzékletesen jeleníti meg a híres-neves magyar leleményességet:

Ha kíváncsiak vagytok, mennyiben igaz ránk, magyarokra a leleményesség, valamint, hogy ez a képesség tanulható-e, hallgassátok meg a teljes rádióbeszélgetést, mely ezen a linken érhető el.


Iratkozz fel hírlevelünkre!