Videó: „Stressz? Nem kezelem, ennyi!”

Pszichológiai szaklapként fontos számunka a közérthető formában történő ismeretterjesztés. Februári Pszicho-Kávéházunk témájához igazodva, a stresszről kérdeztük az utca emberét. Utána jártunk, mennyire jelent problémát a stressz a hétköznapokban, és hogy ki, hogyan küzd meg vele! Videónk. 

A pszichológia tudománya rengeteg tudást halmozott fel kutatások és elméletek formájában, de sokszor nehezen találja meg az útját a közönséghez. Az Utca embere sorozatunk részeiben a pszichológia fogalmaival és témáival kapcsolatos

félreértések és előítéletek nyomába eredünk.

Egyre hajszoltabban élünk, egyre több elvárás és feladat nehezedik ránk, miközben a világ soha nem látott ütemben változik. Ezen tényezők önmagukban is elegek ahhoz, hogy bizonytalanságot és következésképpen feszültséget szüljenek bennünk. Mégis vannak olyanok, akik ezt a környezetet, feladataikat kihívásnak élik meg és így képesek minden nap fejlődni, míg mások mindebben erejüket meghaladó nehézségeket látva előbb utóbb összeroppannak? Tanulható az a fajta ellenállóképesség? Van olyan lehetőség, amit rendszeresen gyakorolva az első csoportba tartozhatunk? A pillanat ereje – Mindfulness a testi-lelki jóllétünkért című előadásunkon és az azt követő kerekasztal-beszélgetésen ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Rengeteg cikket írtunk már a stressz témakörében. Ezek itt érhetőek el. Most pedig lássuk, miként vélekedik az utca embere a stresszről: