„Amiről nem tudok, az nem fáj” – szakújságírónkat kérdezték

„Amiről nem tudok, az nem fáj” – hangzik el gyakran az állítás. Érdemes azonban átgondolnunk, hogy helytálló-e ez a kijelentés. Valóban így van ez? Vagy csupán magunkat áltatjuk vele? Az eltitkolt információk hatással vannak az életünkre? A kérdésekkel kapcsolatban Mogyorósi Rebeka pszichológust, a Mindset Pszichológia Kapcsolataink rovatának szakújságíróját kérdezték a Class FM rádió reggeli műsorában. 

A Class FM rádió Morning Show című reggeli műsorában Pataki Zita és Garami Gábor arról beszélgettek szakújságírónkkal, hogy milyen hatásai és következményei lehetnek az eltitkolt információknak. Eltitkolhatóak egyáltalán? Mit tegyünk, ha mi magunk tapasztaljuk ezt egy hozzánk közel álló személy kapcsán? Segítsünk, vagy ne avatkozzunk bele? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a műsorvezetők pszichológusunkkal karöltve.

„Amiről nem tudok, az nem fáj”. Miért vagyunk hajlamosak hinni ennek az állításnak? Hogyan kapcsolódik ez a megküzdéshez? Mi kell ahhoz, hogy ezekben a helyzetekben jobban működjünk? Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra, hallgassátok meg a teljes rádióbeszélgetést!


Iratkozz fel hírlevelünkre!