„Dunán innen a legnagyobb!”: Campus Fesztivál a debreceni Nagyerdő szívében – Programajánló

Akon, R3hab, Sigma, Scooter, Ignite, több mint 250 előadó; irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések és Dumaszínház – minden eddiginél színesebb programkínálattal nyitja meg kapuit 2018. július 18-án a tizenegyedik Campus Fesztivál. A szervezők több mint százezer látogatót várnak, s idén szakújságíróink is ellátogatnak a rendezvényre, hogy elemezzék azt, „Pszichológus Szemmel”.

Idén július 18. és 22. között, immáron tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi elismeréssel is büszkélkedő Campus Fesztivál. Az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvénye impozáns kínálattal várja az érdeklődőket:

A legnagyobb sztárvendég az amerikai hiphop és R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz.

Külföldről érkezik a debreceni fesztiválra továbbá a marokkói–holland dj-producer R3hab; a techno legenda Scooter; a holland My Baby; a brit drum and bass dj duó, a Sigma és a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore/punk együttes, az Ignite is.
Hazai zenészekből sem szenvedünk azonban hiányt: az idei fesztiválon rekordszámú, több mint kétszáz magyar előadó koncertjét láthatja a közönség. Kiemelt jubileumi műsorral készül például az 50 éves Ákos, a szintén fél évszázados Lukács Laci a Tankcsapdával, valamint Lovasi András is, aki tavaly ünnepelte az ötvenedik születésnapját. Ők legsikeresebb és legkedveltebb dalaikat adják elő a Campus Fesztiválon – mondta el Bakó Csaba, a rendezvény sajtófőnöke.A debreceni Nagyerdő szívében fellép többek között Majka & Curtis, a Kowalsky meg a Vega, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Brains, a Hiperkarma, a Vad Fruttik, a Halott Pénz és a Szabó Balázs Bandája is. A zenei sokszínűség jegyében a világzene mellett a népzene és a klasszikus zene képviselői is nagy hangsúlyt kapnak, s újdonságként minden nap autentikus cigányzenekar húzza a talpalávalót a nóta-karaoke sátorban. A sokszínű kulturális kínálatot irodalmi és képzőművészeti programok is gazdagítják.
A Campus Fesztivál családi eseményként is a köztudatban él, nappal ugyanis a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain számos program és látnivaló várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jellege mellett a Debreceni Egyetem aktív jelenléte miatt is különleges: az Egyetem Tér mintegy kétezer négyzetméteren szórakoztatja és kápráztatja el a fesztiválozókat.

„A legkomfortosabb és legtisztább fesztivál”

A debreceni Campus Fesztivált évek óta a legkomfortosabb, legtisztább és infrastrukturálisan a legfejlettebb hazai fesztiválként tartják számon. A rendezvény főszervezői ezen megtisztelő jelzők megőrzését tűzték ki elsődleges célként.
Különleges építményekből sincs hiány: a több mint száz éves Víztorony, vagy a Nagyerdei Stadion már emblematikus építményei a fesztiválnak.Az idei év legfontosabb újítása pedig az, hogy az Ady Endre út felől, az állatkert közelében lesz a főbejárat: ez gyorsabb bejutást eredményez majd, ami a belváros felől érkezőknek is kedvez. Az áthelyezés egyben egy bővítéssel is jár: a Ködszínház és környéke is fesztiválterületté válik.

További információkat a Campus Fesztivál honlapján, illetve a Facebook-oldalán találsz, és ne feledd: különleges, pszichológiai szempontokra alapozott élményanalízisünket is elolvashatod majd, a fesztivál után!


Iratkozz fel hírlevelünkre!