Kutya a munkahelyen – divathóbort vagy jóllétnövelő befektetés?

Egyre több munkahely tartozik a Google-höz hasonlóan az úgynevezett „dog company” csoportba, s engedélyezi munkavállalónak az állatok társaságában történő irodai munkavégzést. Sokak számára azonban tisztázatlan: a kutya munkahelyi jelenléte valóban képes javítani az egyén jóllétét, elégedettségét, vagy haszontalan divathóbort az egész? Cikkünkből kiderül.

Bizonyára valamennyi kutyatulajdonos megtapasztalta már azt a szívet melengető élményt, hogy milyen egy hosszú nap után a csillogó szemű, érkezésünk tényétől felvillanyozott házi kedvenchez hazaérni. A napi gondok helyét rögtön kellemes melegség veszi át. Napjainkban a kutyák jelenléte, feltétel nélküli szeretete által előidézett előnyöket nemcsak az otthonunkban, hanem munkahelyünkön is élvezhetjük. A bevezetőben említett kérdés megválaszolásához tudományos kísérletek eredményeit, illetve egy kutyabarát munkahely dolgozójának tapasztalatait hoztuk el nektek!

Kutyák, a stressz-csökkentés mesterei

Bizonyított tény, hogy a társas támogatás magas foka kapcsolatban áll a depresszió kisebb szintjével (Monroe, 1983) és a jobb munkateljesítménnyel (AbuAlRub, 2004). Tekintve, hogy

 a kutyák a társas támogatás forrásai lehetnek,

jelenlétük csökkenti az egyedüllét érzését, növeli az elégedettséget és redukálja a stressz-szintjét. Egy kísérlet során alkalmazottak három csoportjának stressz-szintjét vizsgálták meg (Barker, Knisely, Barker, Cobb és Schubert, 2012). Az egyik csoportba azok a személyek kerültek, akik a kutyájukat bevitték a munkahelyükre, a másikba azok, akik otthon tartottak házi kedvencet, de nem vitték be magukkal dolgozni őket. A harmadik csoport tagjai pedig nem rendelkeztek kutyával. A csoportok között az észlelt stressz-szint kezdetben megegyezett, ám ahogy teltek a munkaórák, a kutyájuk jelenlétét élvezők csökkenő stressz-szintet mutattak, s a nap végére jóval alacsonyabb stresszről számoltak be, mint a másik két csoport tagjai. A vizsgálat második részében megkérték az érintett vizsgálati személyeket, hogy két napra hagyják otthon a kutyájukat. Azokon a napokon, amikor nem hozták magukkal a kedvenceiket, a gazdik stressz-szintje éppúgy növekedett, mint a másik két csoporté. Ezeket az eredményeket kiegészítve, más kutatók arra jutottak, hogy nehéz feladat megoldásakor a kortizol stresszhormon szintje alacsonyabb a saját kutya jelenlétében, mint a vizsgálati személy egy barátjának „felügyelete alatt” (Polheber és Matchock, 2013).

„Kutya-témák” kapcsolatokat építő hatása

A kutyák jelenlétének és a szociális interakciók számának összefüggésére mutat rá Wells (2004) kísérlete, melynek során járókelők viszonyulását vizsgálták egy nőhöz a következő esetekben: a hölgy egyedül volt az utcán, egy mackó, egy cserepes növény vagy egy kutya (felnőtt rottweiler, felnőtt labrador vagy kölyök labrador) társaságában mutatkozott. A megfigyelések szerint többen hagyták figyelmen kívül a nőt, amikor egy mackót vagy egy növényt tartott a kezében, mint akkor, amikor egy kutyával jelent meg. Az eredmények arra is rávilágítanak, hogy

a kutya fajtája jelentős befolyásoló tényező lehet.

A rottweiler esetén kevesebben szólították meg a nőt, mint amikor a kölyök vagy a felnőtt labradorral mutatkozott. Látható tehát, hogy a házi kedvenc jelenléte felkeltheti az emberek érdeklődését, beszédtémát szolgáltathat, s így serkentheti a szociális interakciók, társalgások számát. A bemutatott kísérlet ugyan nem szervezeti keretek között elemezte az összefüggéseket, de feltételezhető, hogy a kutyák emberi interakciókat katalizáló hatása munkahelyi körülmények között, kollegiális viszony esetén is fokozottan jelentkezik.

Lássuk, hogyan működik mindez a gyakorlatban

A témával kapcsolatos tapasztalatairól Petrus Evelint, a HPS Group munkatársát és egy yorkshire terrier szerető gazdáját kérdeztük meg. Evelin irodai munkát végez, s hetente 1-2 napon kedvencét, Shivát is magával viszi munkahelyére.

Shiva a munkahelyen.

Először is, milyen lépések, kezdeményezések vezettek oda, hogy a munkahelye kutyabaráttá váljon?

Erről nemrég készült egy interjú, az egyik ügyvezető igazgatóval, az ő szavait idézném: „Igazából jobban izgultunk előtte. Meglepő, milyen pozitív csalódás ért minket, mindenki tudja a dolgát, és ez nagyban köszönhető a felelős gazdáknak. Kellett ez a kutyabarát program, hiszünk benne, aranyosak és mosolygást hoznak, mi szeretünk mosolyogni!” – Sipos Dávid, a HPS Experience ügyvezető igazgatója. A HPS Groupnál csupán pár éve került bevezetésre a kutyabarát munkahely koncepciója, és mára nap mint nap együtt töltik idejüket az irodában a munkavállalók a házi kedvencekkel.

A kollégák irányából érkezett az igény, hogy a reklámügynökség váljon kutyabarát munkahellyé. Egy levelet fogalmaztak meg, melyben összegyűjtötték az érveiket a programra nézve, melyet a felső vezetés elé terjesztettek. A szakma lazasága jó lehetőséget nyújt újfajta munkavállalói élményprogramok bevezetésére, továbbá a HPS kultúrája a kreativitást ösztönzi. Mindezek által könnyen beleillet ez a fajta mozgalom a cég mindennapjaiba. A vezetés az elvi hozzájárulással támogatta a program létrejöttét, a megvalósításban maga a munkavállalók közössége, közöttük a kutyagazdák a kulcsszereplők. Óvatos léptekkel került bevezetésre mindez, eleinte kutyás péntekekkel zárultak a munkahetek. Létrejött egy kutyaszabályzat, a kutyákról a gazdáik gondoskodnak, de mindenki hamar befogadta és megszerette a kedvenceket, így ma már minden nap kutyás nap az irodában. Igazából megy vele az idő, ez tény, de a HPS-nél a cél, hogy jól érezzék magukat az emberek. Számukra ez a kutyákkal töltött idő nem a munkából való kiesést jelenti, hanem a feltöltődés idejét, melynek révén a munkatársak új energiákkal vághatnak bele a kihívással teli feladatokba és növekedik az elköteleződésük is.

Milyen szabályozások születtek ezzel kapcsolatban?

Eleinte csak péntekenként lehetett bevinni kutyákat, mára ez a szabályozás megszűnt, gyakorlatilag bármikor, a cég bármely részére bemehetnek a kutyusok (ez vonatkozik a meetingekre, tréningekre, előadásokra, céges csoportos angolórákra stb.).

Szófogadó kutyusokat látnak szívesen, akik nap közben követik a gazdájukat, elpihennek mellette, így az etető-itató-alvóhely legtöbbször a gazdi asztala mellett van. Bármekkora kutya jöhet, eddig a labrador és a golden retriever a legnagyobb fajta, akik rendszeresen látogatják az irodát. Ha nagyobb testű, viszonylag keveset behozott, kevésbé ismert kutyust hoz a gazdi, előtte szól a többieknek, nehogy megijedjenek tőle az emberek, kutyák. Egyszerre bármennyi kutya lehet gyakorlatilag bent, viszont

a gazdáknak tudniuk kell, hogy milyen a kutyájuk, hogy jön ki másokkal.

Agresszív kutyákat tilos behozni.

Mit tapasztalsz, hogyan viszonyulnak a többiek a kutya jelenlétéhez?

Nagyon szeretik, és ez fordítva is igaz – Shiva mindenkit üdvözöl reggel, odamegy a kollégákhoz egy kis simogatásért, de alapvetően nyugodt, sokat fekszik az ölemben vagy mellettem, követ engem az irodában mindenhova. Emellett amikor interjúztatok, észrevettem, hogy oldottabb a hangulat, ha beviszem a kutyát.

Érkeznek visszajelzések a kutyáddal kapcsolatosan?

Szokták kérdezni, hogy mikor jön legközelebb. Negatív visszajelzést eddig nem kaptam szerencsére. Sokszor csodálkoznak, hogy kistesű kutya létére mennyire nyugodt és szófogadó.

Volt már olyan eset, amikor a kutya idézett elő konfliktust?

Shiva nagyon fél a többi kutyától, ha kicsi, ha nagy, még ha nem közelítenek hozzá, akkor is. Probléma, konfliktus nem volt soha belőle, ismerem annyira a kutyámat, hogy ha több kutya van bent, én is jobban odafigyelek, hogy mindig, mindenhova jöjjön velem.

Észreveszel bármilyen változást a munkatársaid viselkedésében akkor, amikor veled van a kutya, szemben azzal, amikor egyedül vagy?

Többször látogatják meg az irodámat egy kis kutyasimogatásért, illetve többször kezdeményeznek beszélgetést a kutyával kapcsolatban.

Összehasonlítva egy olyan munkanapot, amikor egyedül érkezel munkába, és amikor a kutyáddal, milyen pozitívumokat és negatívumokat tapasztalsz magadon?

Sokkal nyugodtabb vagyok, jobban viselem a stresszesebb szituációkat is.

A kutyád munkahelyi jelenléte érzelmileg mit jelent számodra?

Rendkívül kötődöm a kutyámhoz, így sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, ha velem van a munkában – nem aggódom azon, hogy otthon van egyedül, hogy vajon hogy lehet, délután le kell vinni, játszani vele stb.

Csak megfontoltan!

Mielőtt azonban – a számos pozitív hatást látva – kutyánkat máris elkezdenénk felkészíteni a következő munkanapra, számos tényezőt át kell gondolnunk. Érdemes tudnunk, hogy a kutya jelenléte nemcsak rajtunk, de még a közvetlen munkatársainkon is túlmutat (Foreman, Glenn, Meade és Wirth, 2017). Érinti a vezetőket, az ügyfeleket, a vendégeket és a személyzet tagjait (takarítók, biztonsági őrök) is. Kedvencünk allergiás tünetek, pánikreakció, munkahelyi balesetek okozója lehet (Hall, Wright, McCune, Zulch és Mills, 2017).

Emellett állatjólléti szempontokat is figyelembe kell vennünk,

s biztosítani kutyánk számára a megfelelő feltételeket, a szükséges mozgásteret, nyugalmat. Amennyiben sikerül a fentiek fényében felelős döntést hozni, s mindenki számára elfogadhatóvá tenni kedvencünk irodai jelenlétét, nemcsak saját boldogságunkhoz, jóllétünkhöz kerülünk egy lépéssel közelebb, hanem szeretett háziállatunk életének színesebbé, tartalmasabbá tételéhez is hozzájárulunk.

 

Felhasznált szakirodalom:

AbuAlRub, R. F. (2004). Job stress, job performance, and social support among hospital nurses. Journal of nursing scholarship, 36(1), 73-78.

Barker, R.T., Knisely, J.S., Barker, S.B., Cobb, R.K., & Schubert, C.M. (2012). Preliminary investigation of employee’s dog presence on stress and organizational perceptions. Int. J. Workplace Health Manag. 5, 15–30.

Foreman, A., Glenn, M., Meade, B., & Wirth, O. (2017). Dogs in the workplace: a review of the benefits and potential challenges. International journal of environmental research and public health14(5), 498.

Hall, S., Wright, H., McCune, S., Zulch, H., & Mills, D. (2017). Perceptions of dogs in the workplace: the pros and the cons. anthrozoös, 30(2), 291-305.

Monroe, S. M. (1983). Social support and disorder: Toward an untangling of cause and effect. American Journal of Community Psychology, 11, 81–97.

Polheber, J., Matchock, R. (2013). The presence of a dog attenuates cortisol and heart rate in the trier social stress test compared to human friends. J. Behav. Med.37, 860–867.

Wells, D. L. (2004). The facilitation of social interactions by domestic dogs. Anthrozoös17(4), 340-352.


Iratkozz fel hírlevelünkre!