Korunk egyik legnagyobb hatású gondolkodója Magyarországon! – Hazánkba látogat Jordan B. Peterson

Májusban sztárpszichológus látogat Magyarországra, a Brain Bar meghívott vendégeként.

Hazánkban tart előadást május végén a világ egyik legismertebb pszichológusa, dr. Jordan B. Peterson. A Torontói Egyetem professzora, klinikai pszichológus rendkívül sokszínű tevékenységével hívta fel és hívja fel manapság is magára a figyelmet, és számtalan módon tesz azért, hogy az emberek egy jobb megértésre tegyenek szert önmagukkal és társaikkal kapcsolatban. Legismertebb műve a 12 szabály az élethez – Így kerüld el a káoszt című könyve, melyet 50 nyelvre fordítottak le szerte a világon.

A mű világsiker lett, melyet talán annak is köszönhet, hogy igencsak figyelemfelhívó kérdésekkel csábítja olvasásra az embereket: „…milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán? Mit taníthat nekünk az egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miféle szörnyű útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúra szomjaznak? Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben átformálja sok olvasó lelkét és elméjét.” – olvasható a Libri oldalán a kétségkívül nagy hatással kecsegtető ajánló.

Peterson napjainkban már egyfajta közszereplőnek, népi tanítónak is mondható, aki saját Youtube-csatornáján a lélektan legkülönbözőbb témáiban oktatja az embereket. A 2 millió feliratkozóval rendelkező oldalon rengeteg valláspszichológiai, politológiai és filozófiai értekezésre bukkanhatunk, de kisebb keresgélés után egy 2 órás előadást is meghallgathatunk arról, hogyan jelennek meg a jungiánus tanok Az oroszlánkirályban. Tévés szereplései is hajlamosak nagy visszhangot kiváltani, mint például egy tavalyi fellépése a Channel 4 műsorában, ami után gyakorlatilag felrobbant az internet.

A kanadai szakember, akit több helyen „a világ egyik legnagyobb hatású gondolkodója” jelzővel illetnek, május végén tart előadást a Brain Baron.

A 12 szabály az élethez című könyvről a Mindseten is 3 részes cikksorozat jelent meg.

További forrás: jordanbpeterson.com

Az előadás Facebook-eseménye.

Kiemelt kép forrása.

Olyan problémával küzdesz, amit egyedül nem sikerül megoldanod? A Mindset Terápiás & Tanácsadó Központban tapasztalt szakembereink egyéni pszichológiai tanácsadás keretében elkísérnek a fejlődés útján!


Iratkozz fel hírlevelünkre!