Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző: szeptember 12-ig várják a magyar fiatalok jelentkezését

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző második évfolyama indul el ősszel a Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezet (KMKSZ ISZ) és Bocskor Andrea Európai Parlamenti képviselő együttműködésében.A Beregszászon, Ungváron, Brüsszelben és Budapesten folyó képzésekre (meghosszabbított jelentkezéssel) szeptember 12-e délig lehet jelentkezni.
 
Az október közepétől április végéig tartó ingyenes képzés során a fiatalok betekintést nyerhetnek az államigazgatási intézmények működésébe, a közösségépítés különböző folyamataiba, valamint vezetői készségeiket tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik.
 
A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző elsősorban azoknak a fiataloknak szól, akik felelősséget éreznek a kárpátaljai magyarságért, és véleményformálóként hosszú távon is alakítani szeretnék a helyi közösség sorsát. Az elmúlt év egyik legfontosabb tapasztalata az volt, hogy a közel húsz fiatallal olyan közösséget sikerült építeni, amelyben a résztevők a jövőben is számíthatnak egymásra” – mondta Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója.
 
Az elsősorban kiscsoportos munkára épülő program tematikája négy pillérre épül: közügyekmenedzsmentre (pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatási módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések megvitatása), különböző készségfejlesztő tréningekre (retorika, prezentációs és beszédírási képességek elsajátítása), a magyar és külföldi politikusokkal folytatott háttérbeszélgetésekre, valamint az e-learning alapú oktatásra, amelynek keretében politikai filozófia, politikai elemzés és közgazdasági ismeretek kerülnek terítékre.
 
A képzésben többek között olyan előadók vesznek részt, mint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő; Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter; Novák Katalin,család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Hollik István kormányszóvivő, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke és Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke.
 
A négy hétvégéből álló, egyenként háromnapos képzés Ungváron indul október 11-én, majd november végén folytatódik Beregszászban. Február elején Brüsszelbe látogatnak a résztvevők, a képzés végül Budapesten zárul áprilisban. A program szervezői a budapesti képzési alkalomra előreláthatólag buszos, a brüsszelire repülős utazást fognak biztosítani a résztvevők számára.

A képzésre szeptember 12-e délig lehet jelentkezni az MCC honlapján, az mcc.hu oldalon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!