Csoportfoglalkozás

Tanuljunk hatékonyan tanulni! – Tanulásmódszertan csoport felső tagozatos diákoknak

2020. 09. 29. 18:15-19:15

Gondot okoz az önálló tanulás? Gyermeked nehezen dolgozza fel az előírt anyagot? A vártnál problémásabb az iskolába való visszatérés? Új, kis létszámú csoportfoglalkozásunkon személyre szabott tanulási módszereket sajátíthatnak el a diákok!

Jegyár
15000 Ft
3 óra
max. 10 fő
elérhető 8 jegy
Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ, Neuschloss Palota

Leírás

A felső tagozatos diákok felé egyre nagyobb elvárás, hogy önállóan tanuljanak, egyedül dolgozzanak fel hosszabb anyagokat, de azt tapasztaljuk, hogy arra senki sem tanítja meg őket, hogy hogyan kell ezt hatékonyan csinálni. Ha valaki nem tud jól tanulni, ha nem a számára legmegfelelőbb, a személyiségéhez legjobban illeszkedő módszereket használja, az nem csak a jegyek romlását eredményezheti, de a tanulási motivációt is jelentősen lecsökkentheti.

 
Új, kis létszámú, 3 alkalmas csoportfoglalkozásunk abban nyújt személyre szabott segítséget a tanulóknak, hogy rátaláljanak a saját tanulási stílusra és újra sikerélményük lehessen. A 3 alkalom időtartama alatt már gyakorlatban is ki tudják próbálni a tanultakat, és lehetőségük van szakemberünkkel megvitatni a tapasztalataikat, valamint, ha szükséges, tovább csiszolni a módszereket. A limitált létszám barátságos, biztonságos légkörben biztosít lehetőséget a folyamatos párbeszédre.


A tréning során a diákok megtanulják és megismerik, hogy: 

 • milyen körülmények biztosítják a tanulás hatékonyságát 
 • milyen a rájuk jellemző tanulási stílus 
 • melyek a számukra legjobban működő tanulási technikák 
 • hogyan kell jól jegyzetelni 
 • hogyan lehet egy nagyobb anyagból felkészülni pl. egy témazáró dolgozatra vagy feleletre 

   A 3 alkalom végén minden résztvevő kap egy személyre szóló összefoglalót a tanulási stílusuknak megfelelő módszerekről, amit később is bármikor elő tudnak venni emlékeztetőként és a szülőkkel is megoszthatnak. 


   A csoportot Helstáb Laura pszichológus, meseterapeuta és művészetterapeuta vezeti. Laura korábban iskolapszichológusként dolgozott, így nagy tapasztalattal rendelkezik a gyermekekkel való együttműködésben,  teljes osztályoknak tartott hasonló foglalkozásokat. 


   A csoportfoglalkozások időpontja (a csoportfoglalkozás 3 alkalomból áll):

   Szeptember 29. 18:15-19:15

   Október 6. 18:15-19:15

   Október 13. 18:15-19:15 


   Maximum létszám: 10 fő 


   A 3 foglalkozás kedvezményes bevezető ára: 15 000 Ft (eredeti ára: 19 000 Ft)


   HelyszínNeuschloss Palota, (Budapest, Szilágyi Dezső tér 1, 1011)


   Amennyiben a járványhelyzet miatt korlátozások lépnek életbe, a foglalkozás online is hasonló hatékonysággal megtartható. 


   - - - - - - - - - 


   Tekintettel a rendkívüli gyorsasággal változó járványügyi helyzetre, Intézményünk minden lehetséges módon azon dolgozik, hogy hatékonyan lépjen fel a koronavírus (COVID-19) fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében. A kialakult hazai és a nemzetközi járványügyi helyzetre való tekintettel Intézményünkben is jelentősen szigorított higiéniai protokollok kerültek bevezetésre klienseink, az eseményeken résztvevő vendégeink és dolgozóink egészségének védelmében.  

   Kérjük, hogy amennyiben a koronavírus (COVID-19) fertőzésre jellemző tüneteket (gyengeségérzés, lázas állapot, hőemelkedés, száraz köhögés, íz- vagy szagérzékelés elvesztése) észleled magadon, maradj otthon és NE gyere el csoportfoglalkozásunkra! 

   A rendezvényeken, csoportfoglalkozásokon mindenki saját felelősségre vesz részt. 

   közelgő események

   Miben segíthetünk?

   Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

   Jelentkezz be telefonon!

   +36 70 329 8180