Előadások

Testünk jelzései, lelkünk képei

2020. 09. 24. 18:00-20:00

Szegedi Pszicho-Kávéházunkban az autogén relaxáció és imaginációval, mint Szimbólumterápiás eszköztárral ismerkedhetünk meg, megalapozva a közös gondolkodást a stresszről, annak feloldásáról, testünk és lelkünk kapcsolódásáról.

Jegyár
1500 Ft
120 perc
max. 80 fő
Szeged, Campus Beer & More
Pezsgő klubélet

Leírás

Figyelmünket a külvilág, a feladatok felé irányítva gyakran megfeledkezünk arról, hogy valódi, minőségi kapcsolatban maradjunk önmagunkkal és megértsük a bennünk zajló folyamatokat. Testünk szinte belefeszül a teendők és az idő sodrásába, amikor komoly kihívást jelent a prioritások megtalálása, a fontosságok rendszerezése. Az autogén relaxáció és imagináció a lélektan eszköztárával kínál lehetőséget arra, hogy megértsük azokat az érzelmi összefüggéseket, amelyeket a testünk ezekből a feszültségekből magában hordoz. Már a stresszből való kiengedés, ellazulás rutinjának megtanulása is felszabadítja belső erőforrásainkat, megmutatja az utat az akadályaink elhárítására. A relaxáció elmélyülésével azonban rátalálhatunk lelki anyanyelvünkre: a képek nyelvére, amelyeket tudatunk ősidők óta őriz és hordoz. Magukban rejtik a válaszokat létkérdésekre, mint: ki vagyok én a mostani életemben, milyen céljaim, irányultságaim vannak, hogyan tárhatom fel az erőforrásaimat, és miként bánhatok az akadályaimmal, hogyan haladhatok tovább?
Szeptemberi Pszicho-Kávéházunkban az autogén relaxáció és imaginációval, mint Szimbólumterápiás eszköztárral ismerkedhetünk meg, megalapozva a közös gondolkodást a stresszről, annak feloldásáról, testünk és lelkünk kapcsolódásáról. A közös gondolkodást Nagy Ildikó klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, relaxációs- és szimbólumterapeuta előadása fogja megalapozni.
Előadásában az autogén relaxáció és imagináció hatásáról, a stresszel való sikeres megküzdésről, a testünk és lelkünk közötti kapcsolat jelentőségéről lesz szó. Mindezt állandó kerekasztal-tagjaink társaságában fejti ki még részletesebben.

Kerekasztalunk tagjai:
Dr. Szilárdi Réka, valláskutató és szociálpszichológus
Dr. Rafael Beatrix, klinikai szakpszichológus
Dr. Gellérfi Gergő, klasszika-filológus
Kakuszi Szilvia, klinikai szakpszichológus


Helyszín:
Campus Beer & More, Szeged Vitéz utca 24

Időpont:
2020.09.24. csütörtök 18:00-20:00

Jegyár:
Vasárnap éjfélig early bird jegyek 1000Ft-ért, ezt követően teljes áron 1500Ft-ért. Helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendezvény helyszínén fényképek készülnek, amelyek ezt követően az esemény Facebook-oldalán lesznek megtekinthetőek. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

közelgő események

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180