online csoportfoglalkozás

Válásfeldolgozás - 10 alkalmas online csoport

2021. 03. 01. 00:00-00:00

A váláshoz kapcsolódó nehéz érzésekkel foglalkozni érdemes, mert ha ezeket a fájdalmas érzéseket elfogadjuk és feloldjuk, akkor teremtjük meg saját magunk számára a lehetőséget a sikeres újrakezdéshez. 10 alkalmas zárt csoportunkon ebben szeretnénk segíteni.

Jegyár
60000 Ft
20 óra
max. 10 fő
online Zoom

Leírás

A statisztikai adatok szerint a válások 40-50 százaléka válással végződik, hazánkban mégsincs kultúrája a válásfeldolgozásra szakosodott, pszichológus által vezetett csoportoknak. Pedig a válást ugyanúgy egy gyászfolyamat követi, mint egy halálesetet, amit megnehezít, hogy a másik fél még része maradhat az életünknek, találkozhatunk vele, így emlékeztetve minket arra, ami elmúlt, amit elveszítettünk. De míg arra vonatkozó iránymutatás minden kultúrában létezik, hogy hogyan gyászoljuk el egy halottunkat, arra vonatkozóan, hogy hogyan is kellene megküzdenünk egy házasság elvesztésével nem sok segítséget, iránymutatást kapunk. Nem csak az elhagyott, hanem az elhagyó fél számára (de még békés elválás esetén) is nagy trauma a házasság végetérte. A nehéz érzésekkel, mint a harag, bűntudat, reményvesztettség vagy kudarc foglalkozni érdemes, mert ha ezeket a fájdalmas érzéseket elfogadjuk és feloldjuk, akkor juthatunk el a megértéshez, megbocsátáshoz, a másikról való érzelmi leváláshoz és teremtjük meg saját magunk számára a lehetőséget a sikeres újrakezdéshez. Amennyiben gyermekek is érintettek a válás folyamatában még fontosabb, hogy mi is és a gyermekek is a legkevésbé sérüljünk, amihez érdemes lehet szakember segítségét kérni, hogy mérsékelhetővé váljanak a válás hosszútávú szövődményei. 10 alkalmas, kis létszámú, válásfeldolgozás zárt csoportunkon ebben szeretnénk segíteni. 

A csoportot vezető pszichológus jelenléte és szakértelme mellett a csoport nagy értéke a csoporttagok támogatása és annak a megtapasztalása, hogy nem vagyunk egyedül a problémáinkkal. 

A csoportfoglalkozás tartalma, amelyet a résztvevők igényeire szabunk: 

  • Pszichoedukáció  a válás lélektanáról, hogy a résztvevők megértsék a bennük zajló folyamatokat 
  • Énerősítő gyakorlatok segítségével a válás “kudarca” után az önértékelés visszaállítása 
  • Kapcsolat elgyászolása, az ehhez kapcsolódó érzelmekkel való szembenézés 
  • Aktuális problémákra gyakorlati tanácsok 

A csoportalkalmak előtt a jelentkezők egy tesztet töltenek ki, amely segítségével fel tudjuk mérni az igényeket, hogy a csoportfoglalkozás menete a résztvevők igényeire testre szabottan álljon össze. 

A csoportot S. Barócsy Veronika pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt, pár-és családterapeuta jelölt vezeti, akinek a veszteségfeldolgozás az egyik kiemelt területe. 

A csoportfoglalkozásra elvált, vagy már a válás folyamatában lévő személyek jelentkezését várjuk március 1-ig. A jelentkezőknek ezt követően online kiküldjük az igényfelmérő tesztet 

10 alkalom ára: 60 000 Ft 

Az alkalmak tervezett időpontja: hetente, hétköznap este - a pontos időpont a csoporttagokkal egyeztetve alakul ki

Egy alkalom időtartama: 2 óra 

Maximális létszám: 10 fő 

Minimális létszám: 5 fő 

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180