Alkalmazható tudás után kutatunk

Pszichológiai Kutatóközpontunkban különböző inter- és intraperszonális jelenségeket vizsgálunk, a tudomány szolgálatában mindig alkalmazható tudás után kutatunk.

Kutatásaink MCC

Pszichológiai Kutatóközpont

A Mathias Corvinus Collegiummal együttműködve Pszichológiai Kutatóközpontot működtetünk, ahol interdiszciplináris módon végzünk kutatásokat a pszichológia és a hozzá kapcsolódó társtudományok területén.

Intenzív kutatómunkánknak köszönhetően Terápiás & Tanácsadó Központunkban is mindig hatékony gyakorlati módszerek birtokában állunk.

Kutatóink Kutatásaink

Az MCC-Mindset Pszichológiai Kutatóközpontban a korszerű kutatási módszerek alkalmazásával végzett vizsgálatok kiterjednek a társadalom-, az összehasonlító kulturális-, a kognitív-, a fejlődés-, a család-, a gyermek-, a vallás- és a szociálpszichológia legfontosabb kérdéseire. Kutatói naprakész, Magyarországra validált pszichológiai mérőeszközök meghonosításán és fejlesztésén is dolgoznak, valamint szorosan együttműködnek más természet- és társadalomtudományi területekkel.

Kutatóink

Prof. dr. David Venter

pszichológus – fővédnök

Dr. Kun Ágota

munka- és szervezet szakpszichológus

Zsidi Zsófia

pszichológus

Folyamatban lévő kutatásaink

„A tehetség deviáns, ezt a leghatározottabban állíthatom” – olvasható dr. Vekerdy Tamás pszichológus gondolata szaklapunk hasábjain.

A tehetséges személyek gondolkodásmódja valóban eltér a megszokottól, azaz divergens. Kutatóközpontunkban jelenleg a tehetség pszichológiai hátterével foglalkozunk. Mit jelent tehetségesnek lenni? Hogyan ismerhető fel leghatékonyabban a tehetség? Milyen az optimális tehetséggondozás? Kutatóink többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ. Ezzel párhuzamosan egy olyan kérdőívet fejlesztünk, amelynek segítségével sikeresen választhatóak ki a legtehetségesebb fiatalok.