MCC-Mindset pszichológia szakirány

 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Mindset Pszichológia az egyetemi oktatást kiegészítő, exkluzív képzést indított a pszichológiatudomány területén. Ez az MCC-Mindset Pszichológia szakirány, amely rengeteg olyan szakmai, karrierépítő és közösségi pluszt tartogat a hallgatók számára, amelyek Magyarországon nem, vagy csak nehezen hozzáférhetőek.

Személyre szabott oktatás, szálláslehetőség a Gellért-hegyen, exkluzív kurzusok a legjobb hazai és külföldi szakemberekkel, ingyenes nyelvoktatás, a legjobb álláslehetőségek, interdiszciplinaritás, színvonalas szellemi műhely, publikációs lehetőség az ország legolvasottabb pszichológiai médiumában, pezsgő szakmai-baráti társaság és sokszínű, támogató, életen át összetartó közösség. Elmagyarázzuk, miről van szó!

Mi is pontosan a Mathias Corvinus Collegium?

Az MCC Magyarországon az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzési formát valósít meg az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemi képzés befejeztéig. Kiemelkedően tehetséges diákokat támogatunk abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák.

Az MCC szakirányos képzésére az első vagy második egyetemi évüket sikeresen befejező hallgatók jelentkezhetnek, és öt szakirány közül választhatnak. Ezek közül az egyik a Mindset Pszichológia támogatását élvező pszichológia szakirány. A szakirányok koherensen egészítik ki a különböző felsőoktatási intézményekben folyó oktatást, biztosítják az interdiszciplinaritást. A szakirányoknak önálló képzési tantervük van. A tematikát a védnökök és neves szakemberek dolgozták és dolgozzák ki, a szakirányvezetők pedig a szaktanárok bevonásával a hallgatók igényeihez igazítva tartalmasítják.

Mit nyújthat neked az MCC–Mindset Pszichológia szakirány?

A képzési program szakmai fővédnöke prof. dr. David Venter pszichológus, a belgiumi Vlerick Management School professzora, Nelson Mandela egykori kommunikációs tanácsadója, a Harvard Egyetem állandó vendégoktatója. A professzorról itt írtunk részletesebben.

 • Személyre szabott oktatást, olyan órákkal, amelyeket az egyetemen nem hallgathatsz – mi a valóságra készítünk fel!
 • Exkluzív, kiscsoportos kurzusokat a legjobb hazai és külföldi szakemberekkel – térítésmentesen.
 • Ingyenes nyelvoktatást 7 idegen nyelven.
 • Biztos karriert. Kiterjedt kapcsolati hálónkat felhasználva segítünk téged a legjobb álláslehetőségek megtalálásában és szakmai kapcsolataid kiépítésében. Támogatunk pályafutásod sikeres alakításában – mindvégig melletted állunk majd.
 • Kétágyas szobákban szállást a főváros egyik legjobb környékén, a Gellért-hegyen (nem kötelező).
 • Interdiszciplinaritást – nálunk kitárul a világ! Pszichológus társaid mellett megismerkedhetsz az ország legjobb jogász, közgazdász, mérnök, bölcsész és társadalomtudós hallgatóival.
 • Publikációs lehetőséget az ország legolvasottabb pszichológiai médiumában, a Mindset Pszichológiai Szaklapban – mostantól lesz súlya a szavadnak, véleményednek!
 • Színvonalas szellemi műhelyt rengeteg szakmai ötlettel, projektlehetőséggel – támogatunk álmaid megvalósításában!
 • Kutatóműhelyekben való részvételi lehetőséget.
 • Pezsgő szakmai-baráti programokat – háttérbeszélgetéseket, workshopokat a legérdekesebb, legjobb szakemberekkel.
 • Lehetőségek tárházát – nincs többé elérhetetlen ember, konferencia, megvalósíthatatlan ötlet.
 • Egy sokszínű, izgalmas életen át összetartó közösséget.

Megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket!

Tulajdonképpen milyen képzést nyújt az MCC-Mindset Pszichológia szakirány? 

A program az egyetemi oktatást kiegészítő, exkluzív képzést nyújt, amelyben kizárólag aktív felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vehetnek részt. A képzés önmagában természetesen nem nyújt akkreditált pszichológus diplomát. Az MCC-Mindset Pszichológia szakirány valamely budapesti egyetemen tanuló, leendő pszichológusokat, vagy a pszichológia iránt érdeklődő egyéb hallgatókat juttatja többlettudáshoz.

Csak pszichológus hallgató jelentkezhet? 

Nem, de elsősorban pszichológus hallgatók jelentkezését várjuk, hiszen a szakirányos képzés során nagyban építünk egyetemek pszichológia szakjain szerzett tudásra.

Hányadéves hallgatók jelentkezhetnek?  

Az MCC szakirányos képzésére elsősorban az első vagy második egyetemi évüket sikeresen befejező hallgatók jelentkezését várjuk, de minden elhivatott hallgatót bátorítunk a felvételiben való részvételre, hiszen a kereteket rátok szabjuk.

Kötelező bent lakni a kollégium gellért-hegyi épületében? 

Természetesen nem, de a jelentkezők többsége ezt az opciót szokta választani a kedvező elhelyezkedés, valamint a jó és olcsó lakhatási feltételek miatt. Számos külsős hallgatónk van, ugyanakkor a bentlakás semmihez sem hasonlítható közösségi élményt nyújt.

Hány éves a képzés?  

A szakirányos képzés két éves, melynek befejeztével a mesterképzésre jelentkező hallgatók továbbtanulhatnak az intézmény vezetőképző programjában, mely az egyetemi mesterszakkal halad párhuzamosan, kiegészítve azt.

Hány kurzuson kell részt venni egy héten? 

A kurzusok félévente az igényeiteknek megfelelően váltakoznak, egy félévben 2-3 kurzust kell felvenni, melyeket általában heti rendszerességgel, az esti órákban kell látogatni.

Ingyenes az egész képzés? 

Igen. Az oktatásban teljes egészében térítésmentes. Kizárólag a bentlakásos hallgatóknak kell fizetni minimális kollégiumi díjat.

Tényleg ingyenes nyelvoktatásban részesülhetek? 

Igen. A szakirányos képzéshez hozzátartozik 7 idegennyelv ingyenes oktatása. A nyelvórákon való részvétel nem kötelező, de remek lehetőség.

Kinek nem ajánljuk a jelentkezést? 

Aki nem szeretné a jövőjét tudatosan építeni, akit nem érdekli a szakmai fejlődése és karrierje, aki nem akar egy életen át tartó, pezsgő szakmai-baráti társaság része lenni és aki nem akar egy színvonalas szellemi műhelyhez, valamint az ország legolvasottabb pszichológiai médiuma mögött álló közösséghez tartozni.

Megéri jelentkezni? 

A döntést rád bízzuk, de nem szeretnénk, hogy idős korodban azon bánkódj, mekkora lehetőséget hagytál ki fiatalon.