Adamovits Judit

Pszichológus ⋅ Szeged

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Bár nem nyerhetsz mindig, mégis meg kell hoznod a döntéseidet. Ha megbénít a vesztéstől való félelem, sosem fogsz igazán semmit megpróbálni. Arnold Schwarzenegger”

Adamovits Judit vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Az idáig vezető út hosszú és kitérőkkel teli volt. Visszagondolva minden egyes diploma vagy szakma, amit szereztem, hozzásegített ahhoz, hogy az emberi sorsokat képes legyek együttérzéssel és toleranciával kezelni.

Hosszú évekig olyan projektekben dolgoztam, melyeknek célja a családok, gyerekek segítése volt. Ebben a környezetben találkoztam először a kiégéssel, ami komoly gondot jelentett a munkavállalók körében, de tapasztalataim alapján a projekt látókörébe kerülő szülőket is sok esetben érintette a jelenség. Mivel munkám során folyamatosan jelen volt a probléma, ezért pszichológiai tanulmányaim során sok időt töltöttem a burn-out szindróma megismerésével, egyéni kutatásaim csak megerősítettek abban, hogy a jelenkor emberét élete szinte minden területén veszélyeztetheti.

Legyen szó menedzserről, anyáról, pedagógusról, egészségügyi dolgozóról vagy sportolóról, ez a tünetegyüttes lassú és csöndes módon kúszik be a hétköznapokba. Ha az érintettek nem ismerik fel a jeleket, akkor komoly mentális, szociális és egészségügyi károkat okozhat számukra. Nem egyszer közvetlen környezetemben próbáltak meg a „hétköznapi hősök” megküzdeni a rájuk nehezedő mentális terhekkel.

Célom az, hogy együtt újra megtaláljuk az egyensúlyt az Ön életében. Az együttműködés során a célok újradefiniálása és a prioritások átgondolása segít abban, hogy élete felett visszanyerje az irányítást, és újra megtalálja azokat a tevékenységeket, személyeket, amelyek és akik fontosak és értékesek az Ön számára. Bízom benne, hogy hozzáértésemmel és elfogadásommal segíthetek abban, hogy boldogabb és teljesebb életet éljen.

képzései és képesítései

Szocioterápiás eljárások az erőszak kezelésére szakirányú továbbképzés

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

2010-2012

A képzés során lehetőségem volt mélyrehatóbban megismerni a gyermek- és serdülőkori személyiség fejlesztését, korrekciós nevelését, a közösségek alakulásának segítését, a rendszerszintű beavatkozások megtervezését, a bántalmazott gyermek érzelmeinek, jelzéseinek felismerését. Az ilyen helyzetekhez igazodó kommunikációs technikákat megismerhettem, alkalmazásukat elsajátíthattam. Mindezt egy olyan szemléletváltás kísérte, mely tágabb értelmezési keretben tudatosabb, hatékonyabb munkavégzést tűzött ki célul, figyelembe véve saját kompetenciahatáraimat.

Sportedző (testépítés-fitness

B-FORM, Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete

2012-2013

Azért áll közel a szívemhez ez a sport, mert hasonlóan a pszichológiai tanácsadáshoz, egy teljesen egyénre szabható munkamenet állítható fel. Támaszkodva az erősségekre, ledolgozhatjuk a gyengeségeket. A folyamatos edzői jelenlét átvezeti a sportolót a nehezebb időszakokon, utakat, lehetőséget, irányokat mutat számára, hogy közelebb kerülhessen kitűzött céljaihoz.

A vezetői munka hatékonyságának növelése – szakmai továbbképzés

Nyugat-magyarországi Egyetem

2014

A képzés során a vezető beosztásban dolgozó személyek eredményességét segítő és támogató eljárásokat és technikákat sajátítottam el, melyekkel a hozzám fordulók számára gördülékenyebbé tehetem a szakmai munkát, megkönnyítve számukra a munkahelyi kapcsolatok kialakítását, ápolását, növelve ezzel vezetői hatékonyságukat.

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2017 - 2020

Az alapképzés során képessé váltam felismerni pszichológiai jelenségeket és problémákat, azokra megfelelő szakmai érzékenységgel reagálni.

Okleveles pszichológus (tanácsadói szakirány)

Szegedi Tudományegyetem

2020 – 2022

A mesterképzés során a tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányt választottam. A professzionális tanácsadáshoz szükséges elméleti irányzatok jelentősen befolyásolták a világról alkotott képemet. A képzés során a preventív célú diagnosztikai és tanácsadási módszerek alkalmazását s ezek gyakorlati hasznosíthatóságát sajátítottam el.

szakmai tapasztalat

Pszichológiai gyakorlat

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

2021

Az itt eltöltött időszak alatt lehetőségem volt bepillantani a szervezet egységeinek alapellátásába, az alkalmassági vizsgálatok folyamatába, valamint az időszakos pszichológiai alkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos feladatokba. A legvonzóbb ebben a munkakörben számomra a támogató csoport és a munkaterületek sokszínűsége volt.

Országos mentor, ezt megelőzően Közoktatási és korai képességfejlesztési szakterületi koordinátor

Biztos Kezdet Gyerekházak

2012-2023

Jelenlegi munkakörömben feladatom a projektek nyomon követése, a szakemberek mentálhigiénés támogatása, a folyamattámogatás (szakmai tanácsadás, szakmai koordináció, mentorálás) biztosítása a helyi projektek számára. A gyerekesély programok hatékony országos kommunikációja, népszerűsítése mind a szakma (szakmai kiadványok, információs anyagok készítése) mind a lakosság körében. Szervezetfejlesztés a kiemelt projekt szakemberei számára.

beszélt nyelvek

érdeklődés

köszönetnyilvánítás

19

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180