Bakonyvári Barbara

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled. (Micimackó)”

A legmegnyugtatóbb, amit egy pszichológus mondott, illetve írt nekem, mielőtt hosszas gondolkodás és halogatás után úgy döntöttem, hogy elmegyek hozzá, a levelét záró sor volt: “Szeretettel:…”. Azt hiszem, itt kezdődik el minden. 

A “pszichológus” szó ellentmondásos érzéseket vált ki belőlem. Egyszerre jutnak eszembe a laikus és szakmai sztereotípiák, közhelyek, elcsépelt képek, amik ehhez a szóhoz társulnak, és az a nagyon személyes, sokféle, furcsa, mindig változó viszony, amivel én kapcsolódom hozzá. Amikor a munkámat végzem, az a célom, hogy ne egy fogalmat és annak jelentéseit, egy szerepet és az ahhoz társított elvárásokat valósítsam meg. Ember vagyok, és amikor a hivatásomat gyakorlom, akkor is, elsősorban ember szeretnék lenni.   

Mint ilyen, nem bölcsességet, okosságot szeretnék átadni. Hiszem, hogy globális igazságok helyett a velem együtt dolgozó személyekben lehet egyéni válaszokat találni. Nem hiszek az inadekvát, erőltetett pozitivitásban, és hiszem, hogy a küzdelem természetes és fontos része az életünknek. Hiszek a humor jótékony hatásában, és az egyik legvégsőbb emberi szabadságban és felelősségben, hogy eldönthetjük, hogyan álljunk valamihez. Hiszem, hogy túlnőhetünk saját magunkon, és hiszem, hogy ennek nem kell, és nem lehet mindig így lennie. Hiszem, hogy a legnagyobb szakértői saját magunknak, mi magunk vagyunk, ezért egy pszichológussal való közös munka során, kétféle szakember dolgozik együtt.  

Hiszem, hogy a legnagyobb terápiás siker, amikor valaki úgy érzi, már nincs szüksége a pszichológusra. Addig is, amíg ez eljön, én biztosan itt leszek.  

Elsősorban fiatal felnőttek jelentkezését várom. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016-2018

Mesterképzésem során pszichodiagnosztikai, pszichopatológiai, egészség- és klinikai egészségpszichológiai ismereteket szereztem. Szakdolgozatom kutatási részét a disszociáció nem-szuicidális önsértésben és az azt kísérő fájdalomban betöltött szerepéből, alkalmazott pszichológiai részét a skizofrénia diagnosztikájából írtam.

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2013-2016

Alapképzésem során általános -, személyiség -, szociál - és fejlődéspszichológia területein szereztem ismereteket és számos kutatásba bekapcsolódtam. Szakdolgozatomat többek között droghasználói narratíva tartalomelemzéséből, a kognitív interjú és az emlék epizodicitása közötti kapcsolatból, illetve egy táncosok körében készült, átfogó társadalom-lélektani kutatásból írtam.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022-

Pszichoedukációs csoportvezető

Free Faces ModelManagement

2016-

Serdülőkorúak és fiatal felnőttek számára tartok interaktív pszichológiai foglalkozást, mely során elsősorban a divatmodell-szakma kapcsán felmerülő és számos fiatalt érintő témakörökkel foglalkozunk, pl.: testkép, test-séma, testkép-és evészavarok, életmódhoz kapcsolódó függőségek, önbecsülés, szükségletek (kompetencia-érzés, autonómia, kapcsolódás), motiváció, sikerek és kudarcok (megküzdés), mindennapi kognitív torzítások.

Önkéntes pszichológus

Ébredések Alapítvány

2020 – 2021

Egyéni tanácsadás során közösségi pszichiátriai gondozás és rehabilitáció felhasználói számára biztosítottam pszichológusi támogatást, elsősorban a kognitív viselkedésterápia eszközeivel.

Pszichológiai szakújságíró

Ok-Key Program

2020 – 2021

Angol nyelvű, ismeretterjesztő pszichológiai cikkeket írtam a program online felületére, pozitív pszichológiai témákban, pl.: „Experience Positive Emotions and Pursue your Happiness by Doing So”, „Should we be happy all the time? - Misconceptions associated with positive psychology”, „Live the Flow experience and pursue your happiness by doing so”.

Egészségpszichológiai terepgyakorlat

Országos Gerincgyógyászati Központ

2018

A pszichológiai ambulancián töltött gyakorlat során a gerincbetegségek komplex kezelésének pszichológiai aspektusait ismertem meg, és egy konzervatív gerincbetegséggel élő személlyel készítettem leíró diagnosztikát megalapozó, egészségpszichológiai szempontú interjút.

Klinikai pszichológiai terepgyakorlat

Nyírő Gyula Kórház (addiktológiai osztály, pszichiátriai osztály)

2016 - 2018

Első interjúkat, diagnosztikai interjúkat és diagnosztikai teszteket vettem fel addiktológiai problémákkal küzdő, és mentális zavarral élő személyekkel.

beszélt nyelvek

ENAngol

ESPSpanyol

érdeklődés

Sport

Zene

Színház

Gasztronómia

Hit

köszönetnyilvánítás

2

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180