Benke Orsolya

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Pszichológusként fő célom, hogy felkeltsem a kíváncsiságot valódi önmagunk iránt”

Egy megterhelő élethelyzet sokszor rákényszerít minket, hogy felülvizsgáljuk, kik is vagyunk valójában, mi a fontos számunkra, miért mond mást a „szívünk”, mint az „eszünk” és hogyan teremthetnénk meg a lelki békét magunkban énrészeink harmonizálásával. Ezen az önismereti úton szívesen leszek a kísérőtársad, hogy ha kell, kimozdítsalak a holtpontról, érzelmileg megterhelő helyzetekben pedig a számodra legmegfelelőbb eszközökkel támogassalak.

Egy számomra kedves pszichológus, Alice Miller szavait idézve, "csak az mentes a depressziótól, akinek önértékelése saját érzései igazságába vetett hitében, és nem bizonyos kvalitásai meglétében gyökerezik." E gondolattal mélyen egyetértve, a tanácsadás során legfőbb motivációm, hogy megteremtsem az önmagunkra való nyitottság és teljes elfogadás feltételeit. Hiszen, ahogyan a közismert paradoxon is tartja, a változáshoz az elfogadáson keresztül vezet az út.

A különböző pszichológiai eszközöket integratívan és teljes mértékben az egyéni igényekre szabva alkalmazom. A humanisztikus megközelítés mellett elsősorban kognitív viselkedésterápiás és sématerápia alapú eszközöket alkalmazok, melyek segítségével hatékonyan „leleplezhetők” azon negatív és a boldogságot szabotáló gondolataink, melyek érzelmi kríziseinket generálják. Célom, hogy valódi és tartós változáshoz segítsem azokat, akik úgy érzik, elakadtak az életükben, szorongást, depressziót élnek át, vagy valamilyen életvezetési problémájuk megoldásához keresnek segítséget.

Egészségpszichológus diplomámat a hollandiai Maastricht Egyetemen szereztem kognitív viselkedésterápiás és pozitív pszichológia fókuszú képzés keretében. Ezt követően a Melbourne-i Egyetem gyakornokaként érzelemkezelési módszereket vizsgáltam egy nemzetközi kutatás keretében. Jelenleg pedig a Mindset Pszichológia csapatát erősítve fő célom, hogy minél többekhez eljuttassam azon pszichológiai eszközöket, melyek hozzásegítenek minket az önelfogadáshoz és érzelmeink sikeres kezeléséhez.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Maastricht University

2017 - 2019

Egészség- és szociálpszichológus végzettségemet a hollandiai Maastricht Egyetem Pszichológia és Idegtudományi Karán szereztem kognitív viselkedésterápiás és pozitív pszichológia fókuszú képzés keretében

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2010 - 2013

Pszichológia alapképzés

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ

2020 -

A Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ szakmai csapatához csatlakozva misszióm, hogy a pszichológiában rejlő gyógyító és öngyógyító potenciált minél szélesebb és hétköznapibb felhasználási körbe eljuttassam, társadalmi szinten is támogatva ezzel a mentális egészség és jóllét felé vezető út megtalálását

Pszichológus gyakornok

University of Melbourne

2018. május – 2018. október

A Melbourne-i Egyetem gyakornokaként a különféle érzelemkezelési technikák hétköznapi alkalmazását, preferenciáit tanulmányoztam egy kiterjedt nemzetközi kutatás keretében

Terapeuta asszisztens

Flóra Alapítvány

2010 - 2012

Autisztikus és autizmussal élő gyermekek terápiás fejlesztésével foglalkoztam

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

irodalom

sport

utazás

gasztronómia

önfejlesztés

köszönetnyilvánítás

120

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180