Benke Orsolya

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A tanácsadás során legfőbb motivációm, hogy felkeltsem a kliens kíváncsiságát valódi önmaga iránt”
Egészségpszichológusként azt vallom, hogy nincs egy mindenkire vonatkoztatható általános módszer, mely alapján a jóllét és boldogság elérhető. A különböző pszichológiai eszközöket ezért integratívan és teljes mértékben az egyéni igényekre szabva alkalmazom. Célom, hogy valódi és tartós változáshoz segítsem azokat, akik úgy érzik, elakadtak az életükben, szorongást, depressziót élnek át, vagy valamilyen életvezetési problémájuk megoldásához keresnek segítséget.

Egy számomra kedves pszichológus, Alice Miller szavait idézve, "csak az mentes a depressziótól, akinek önértékelése saját érzései igazságába vetett hitében, és nem bizonyos kvalitásai meglétében gyökerezik." E gondolattal mélyen egyetértve, a tanácsadás során legfőbb motivációm, hogy felkeltsem a kliens kíváncsiságát valódi önmaga iránt. Az önmagunkra való nyitottság és teljes elfogadás ezt követően szinte automatikusan előidézi a fennálló problémák újraértelmezését is. Ahogyan a közismert paradoxon is tartja, a változáshoz az elfogadáson keresztül vezet az út.

A humanisztikus megközelítés mellett elsősorban kognitív viselkedésterápiás eszközöket alkalmazok, melyek segítségével hatékonyan „leleplezhetők” azon negatív és a boldogságot szabotáló gondolataink, melyek érzelmi kríziseinket generálják. Tanácsadói munkám során tehát elsősorban abban tudok támogatást nyújtani klienseim számára, hogy gondolataik és érzelmeik jobb megértése és elfogadása által hozzáférhetővé váljanak azon belső erőforrásaik, melyekkel képesek megoldani fennálló problémáikat. Az önmagukkal kapcsolatban szerzett új, pozitív tapasztalások pedig végső soron egy teljesebb, autentikusabb életminőség elérését teszik lehetővé.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Maastricht University

2017 - 2019

Egészség- és szociálpszichológus végzettségemet a hollandiai Maastricht Egyetem Pszichológia és Idegtudományi Karán szereztem kognitív viselkedésterápiás és pozitív pszichológia fókuszú képzés keretében

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2010 - 2013

Pszichológia alapképzés

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ

2020 -

A Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ szakmai csapatához csatlakozva misszióm, hogy a pszichológiában rejlő gyógyító és öngyógyító potenciált minél szélesebb és hétköznapibb felhasználási körbe eljuttassam, társadalmi szinten is támogatva ezzel a mentális egészség és jóllét felé vezető út megtalálását

Pszichológus gyakornok

University of Melbourne

2018. május – 2018. október

A Melbourne-i Egyetem gyakornokaként a különféle érzelemkezelési technikák hétköznapi alkalmazását, preferenciáit tanulmányoztam egy kiterjedt nemzetközi kutatás keretében

Terapeuta asszisztens

Flóra Alapítvány

2010 - 2012

Autisztikus és autizmussal élő gyermekek terápiás fejlesztésével foglalkoztam

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

irodalom

sport

utazás

gasztronómia

önfejlesztés

köszönetnyilvánítás

70

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180