Borostyánkői Zsófia

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az alkotásban önmagunkkal találkozhatunk”

Borostyánkői Zsófia vagyok, okleveles pszichológus és művészetterapeuta-jelölt. 

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem és a mesterképzéssel párhuzamosan elkezdtem a művészetterápia módszerét is elsajátítani. Az egyetemi évek alatt főleg csoportvezetőként és a kutatómunkában szereztem tapasztalatot, önkéntesként pedig egyéni segítő beszélgetésekben is részt vettem.

Pszichológusként egy elfogadó és biztonságos légkört teremtve igyekszem segíteni a közös munkánkat, melynek során megoldást találhatunk az aktuális problémákra, és fejleszthetjük az önmagunkkal, illetve másokkal való kapcsolatunkat. A mai felgyorsult világunkban fontos küldetésnek tartom a mentális egészség megőrzését, valamint a stresszhelyzetekkel való hatékony megküzdés képességének fejlesztését is. A változáshoz szükséges erők mindannyiunkban ott lakoznak, néha azonban szükségünk lehet külső segítségre, hogy működésbe hozzuk és kibontakoztassuk őket. 

„Miközben az ember az agyagot formálja, saját magát alakítja” (Spemann)

Az életünkben felmerülő nehézségek olykor kreatív megoldásokat, nézőpontváltást kívánnak tőlünk. Mindehhez pedig a belső erőforrásaink mozgósítása által remek lehetőséget kínálnak az alkotás különböző formái. Legyen szó festésről, agyagozásról vagy rajzokról, az elkészült művekben mind-mind benne lesz egy rész belőlünk. Munkám során segítségül hívom a természet, a zene, a versek és a mesék erejét is, valamint lehetőséget teremtek a szabad önkifejezésre, és a lelki egyensúly helyreállítására.

A művészetterápiás foglalkozások során újra meg újra átélhetjük az alkotás örömét és felszabadító élményét, kiléphetünk általa a hétköznapok mókuskerekéből. A módszer egyaránt segíti az önmagunkkal való belső találkozást és a külvilághoz való alkalmazkodást is. Képessé válhatunk általa a jelenben lenni, az „itt és most”-ban átélni az érzelmeinket, és akár a szavakkal nehezen kifejezhető élményeinket is alkotásokba önteni. 

képzései és képesítései

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS

Károli Gáspár Református Egyetem

2016-2021

Az alapképzés után klinikai- és egészségpszichológia szakirányon folytattam a tanulmányaimat. Gyakorlataimat egészségügyi intézményekben, főleg klinikai területen végeztem, emellett pedig belekóstoltam a kutatói életbe is. Az évek alatt elmélyültem az önkritikusság és az önegyüttérzés témaköreiben, valamint sokat foglalkoztam az apa-gyermek kapcsolat, a tudatos jelenlét alapú technikák, illetve az online világ kérdéseivel is.

KOMPLEX MŰVÉSZETI TERAPEUTA

Wesley János Lelkészképző Főiskola

2019 - jelenleg is

A művészetterápia az alkotás által segít közelebb kerülni önmagunkhoz. A módszer remekül alkalmazható önismereti, egészségmegőrző, valamint személyiségfejlesztő célokra.

szakmai tapasztalat

SZAKMAI STÁB TAGJA

PSZINAPSZIS - BUDAPESTI PSZICHOLÓGIAI NAPOK, Pszichodiák Alapítvány

2017-2019

A szakmai stáb tagjaként, majd később vezetőjeként, hozzájárultam hazánk egyik legnagyobb pszichológiai rendezvényének létrejöttéhez. A szakmai program megtervezése mellett megtanultam csapatban, másokkal együtt dolgozni egy közös célért, szervezni, vezetni, valamint hatékonyan beosztani a rendelkezésre álló időt és energiát.

öNKÉNTES PSZICHOLÓGUS

HELPEREK - Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete

2019

Önkéntes pszichológusként a fesztiválozók számára nyújtottam segítő, egyéni beszélgetést, „lelki elsősegélyt”.

beszélt nyelvek

ENGAngol

DENémet

érdeklődés

Művészetek

Zene

Kirándulás

Városnézés

Olvasás

köszönetnyilvánítás

11

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180