Botházy Beatrix

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A problémák az élet becsomagolt ajándékai - az ajándék a fejlődésben rejlik, amelyen átmegyünk, ha "kicsomagoljuk" a problémát. (Kurt Tepperwein)”

Botházy Beatrix vagyok, okleveles pszichológus. A fenti idézet jól szemlélteti, milyen elv mentén igyekszem hozzáállni az élethez, s ez a munkám során is helyet kap. Szakmámban a motivációm a segíteni akarás – arra törekszem, hogy pozitív szemlélettel, a megoldásra fókuszálva támogassam a hozzám forduló klienseket céljuk elérésében. Hiszem, hogy pozitív átkeretezéssel könnyebb áthidalni a nehézségeket, s fontosnak tartom azt, hogy a problémákra inkább megoldandó feladatokként tekintsünk. Továbbá érdemes foglalkozni azzal, hogy egyes nehézségek, problémák miből erednek, ugyanis gyökerüket megvizsgálva könnyebben eljuthatunk a megértésig és a megoldásig.

Alapdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem, majd a mesterképzést a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányon végeztem. Itt lehetőségem nyílt elmélyedni a pszichodiagnosztika alapjaiban, egészségfejlesztő, prevenciós és intervenciós ismeretekben, valamint betekintést nyertem a börtönpszichológiába is. Szakmai gyakorlataimat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Addiktológiai osztályán, valamint a SOTE Kútvölgyi Kórház Pszichiátriai osztályán végeztem, ahol bekapcsolódhattam a diagnosztikai munkába. Szakmai gyakorlat keretén belül lehetőségem nyílt belekóstolni a sportpszichológiába is. Fiatal sportolókkal együtt dolgozva gyakorolhattam egyes sportpszichológiai, teljesítménynövelő, mentál tréning technikákat, s velük együtt átélhettem a katartikus élményt, amikor sikerült egy vágyott célt elérni. Ez ösztökél engem leginkább arra, hogy még jobban beleássam magam a sportpszichológia tudományába, s ennek irányában képezzem tovább magam.

A mesterképzés után közel egy évet külföldön töltöttem aupair-ként, ahol nemcsak az angol nyelvtudásomat fejleszthettem, de gyakorlatot szereztem a gyermeknevelésben is. Igyekeztem a pszichológiai tudásomat mozgósítva foglalkozni a gyermekekkel, aminek szemmel látható eredményei is lettek.

Ezt követően 2019. őszén gyermekvédelmi területen, örökbefogadási csoportban kezdtem dolgozni, mint pszichológus. Pályakezdőként ez fantasztikus terep volt számomra a tapasztalatszerzésre, ugyanis mind felnőttekkel, mind pedig gyermekekkel egyaránt foglalkozhattam. Munkám során az örökbefogadni szándékozók alkalmassági vizsgálatát végeztem elsősorban, emellett az örökbefogadható gyermekek állapotfelmérése, valamint a várandós anyák krízistanácsadásban részesítése is a feladataim közé tartozott. Továbbá végigkísérhettem az örökbefogadási folyamatot, elakadás esetén gyermeknevelési tanácsokkal segítettem az örökbefogadó szülőket. E munka során rendkívül fontos küldetésünk volt: a gyermekeknek szülőket találni és belőlük családot teremteni.

A pszichológia mellett a másik nagy szenvedélyem a tánc. 15 éven keresztül aktívan, versenyszerűen táncoltam, s néhány éve tanítok is kisiskolás, illetve gimnazista korosztályt. Általános pszichológiai és sportpszichológiai tudásom ezen a területen is jól tudom alkalmazni – csapatépítés, célkitűzések, egyéni fejlődés segítése -, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy minél nagyobb sikereket érjünk el.

Fontosnak tartom, hogy a hozzám érkező kliensek érezzék, hogy egy biztonságos, elfogadó környezetben vannak, ahol nyíltan és őszintén kimondhatják gondolataikat és érzéseiket. Hisz önmagunkon dolgozni sosem egyszerű, de minél jobban beleadja valaki magát ebbe a munkába, annál nagyobb célokat tud majd elérni.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző diploma

Károli Gáspár Református Egyetem

2013-2016

A pszichológiai tanulmányaimat 2013-ban kezdtem, s már akkor éreztem, hogy megérkeztem - azt tanulhatom, amit szeretek. Szakmámat azóta is nagy szenvedéllyel és élvezettel csinálom.

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2016-2018

Klinikai- és Egészségpszichológia szakirány A mesterképzés végén szakdolgozatomat a bullying témakörében írtam, s kutatásomban azt vizsgáltam, hogy a kortársbántalmazás milyen szomatikus tünetekkel járhat együtt.

Sportpszichológiai szakpszichológus jelölt

ELTE & Testnevelési Egyetem

2021 -

A sport mindig közel állt hozzám, s aktív táncosként a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy egyes pszichés tényezők miként tudnak hatni a teljesítményre, akár pozitívan, akár negatívan. Majd később pszichológiai tanulmányaim során belekóstolhattam abba, hogy milyen eredményeket lehet elérni a sportpszichológia eszközei segítségével. Ezért döntöttem úgy, hogy ebben az irányban képződök tovább, hogy később minél több sportolót megajándékozzak ezekkel a technikákkal.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ És Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat

2019-2020

Főbb feladatok: örökbefogadó szülők alkalmasságvizsgálata, örökbefogadható gyermekek állapotfelmérése, gyermeknevelési tanácsadás, krízistanácsadás

Táncoktató

Vonzás Kulturális És Táncsport Egyesület

2014-

A tánc mindig is az életem része volt. Jelenleg főként általános iskolás és gimnazista korosztályt tanítok különféle táncműfajokban, illetve a nyári táborok során csapatépítő tréningeket is tartok.

beszélt nyelvek

ENGangol

GERnémet

érdeklődés

sport

utazás

tánc

színház

gasztronómia

köszönetnyilvánítás

100

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180