Diósi Karola

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Fölépíteni és belakni magamat napmintnapmintnap. Fodor Ákos”

Diósi Karola vagyok, pszichológus. Ez a rövidke vers életfilozófiám egyik alapját fogalmazza meg: hogy minden egyes nap egy új esély arra, hogy az életminőségünkön javítsunk, és megteremtsük belső egyensúlyunkat és harmóniánkat. Hiszem azt, hogy önmagunk megismerésével és „belakásával”, működésmódunk, erőforrásaink tudatosításával kiegyensúlyozott életet formálhatunk.

Munkám során törekszem a rendszerszemléletre: azt gondolom, hogy az egyén nem kezelhető külön azoknak az emberi kapcsolatoknak a milliőjétől, ami számára fontos és értékes. Ezeknek a dinamikáját pedig együttesen kell feltárni és értelmezni. Hiszem azt, hogy az emberi kapcsolatainkban sérülhetünk, de egyúttal gyógyulhatunk is, melynek alapja, hogy feltárjuk a személyiségünk alapvető működésformáit.

Szemléletem megoldás- és erőforrásfokúszú: elsődleges célom a személyiség stabilizálása és esetlegesen a még nem tudatosult erényeinek megerősítése. Véleményem szerint, már eleve a probléma felismerése és a szakember bevonása a fejlődés útját jelenti. Azt gondolom, hogy mindenki képes az elakadásait megoldani és tapasztalatait beépítenie a magáról alkotott képbe, hogy az később az egyéniségét gazdagítsa.

„Nem tudok senkinek semmit sem tanítani, csak megteremthetem számára azt a környezetet, amelyben tanulni képes (Carl Rogers)”
Ez a rogersi idézet a pszichológusi hitvallásom egyik pillére. Az életünk folyamatos tanulásból és fejlődésből áll, amelynek egyik legmélyebb és egyben legfelszabadítóbb része önmagunk megismerése. Saját tapasztalatomból is állíthatom, hogy az önismeretünk növekedésével még harmonikusabb kapcsolatban kerülhetünk a környezetünkkel. Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre. Én pedig abban tudom a klienst segíteni a fejlődés útján, hogy egy elfogadó, biztonságos és empatikus környezetet teremtek számára.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2013-2016

Tanulmányaimat 2013-ban kezdtem meg, és már az első egyetemi pillanatoktól kezdve tudtam, hogy ez az én pályám, amelyen ki tudok teljesedni.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2016-2019

Diplomámat felnőtt klinikai- és egészségpszichológia szakirányon szereztem meg. A mesterképzés alatt több párhuzamos képzést is végeztem, hogy minél szélesebb látókört tehessek magamévá. Továbbá fontosnak tartom, hogy saját önismeretemben is fejlődjek, így már az egyetemi évek alatt 150 óra saját élményt szereztem pszichodráma és aktív analitikus csoportban is.

Gazdaságpszichológia szakirányú továbbképzés

Károli Gáspár Református Egyetem

2018-2019

E szakirányú továbbképzésben gazdaságpszichológiai vonatkozásokat, üzleti etikát és szervezetfejlesztési alapokat sajátítottam el.

Autogén relaxációs tréner

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2016-2019

Az autogén tréning megtanítja az egyént arra, hogy autonóm módon ellazítsa idegrendszerét a stressz tüneteinek felismerésével és kontrollálásával. A relaxáció során – amely egy sajátos módosult tudatállapot- testi, lelki, szellemi harmónia élhető át, melynek alapja, hogy a nem tudatos élménytartományt is tudatos szintre emeljük, értelmezzük és feldolgozzuk.

3D Trainer

Human Telex Consulting

2019

Olyan tréneri kompetenciákat sajátítottam el, amelyek számomra még közvetlenebb stílusú csatornákat nyitottak meg a fejlődni vágyó emberekhez. Gyakran használom a megtanult készségeket egyéni és csoportos foglalkozás során is.

Doktori Iskola

Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Pszichológiai Doktori Iskola

2020-

2020 őszén kezdem meg az ELTE Személyiségpszichológia Doktori Programjában a pszichológiai és kutatásmódszertani tudásom elmélyítését. A kutatásaim fókuszában a pozitív pszichológia és annak intervenciós lehetőségeit vizsgálom.

Pár- és családterapeuta képzés

Magyar Családterápiás Egyesület, család- és párterapeuta

2020-

Szintén 2020 szeptemberében kezdem el a rendszerszemléletű család- és párterapeuta képzést. Magán és szakmai tapasztalataim során egyre inkább megerősödött bennem az igény, hogy elmélyítsem rendszerszemléletemet. Azt gondolom, hogy az egyén nem kezelhető külön azoknak az emberi kapcsolatoknak a milliőjétől, ami számára fontos és értékes. Ezeknek a működéseit pedig összefüggéseiben kell feltárni és értelmezni.

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

Dél-Budai Tankerület

2019-2020

Egyéni és csoportos foglalkozások általános iskolás diákokkal, valamint szülői és pedagógus konzultációk tartása alkotta a feladatkörömet. Emellett szakmaközi megbeszéléseken, szülői értekezleten vettem részt és csoportos felméréseket tartottam.

beszélt nyelvek

ENGAngol

DENémet

érdeklődés

aktív pihenés

kultúrák megismerése

olvasás

köszönetnyilvánítás

141

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180