dr. Menczel Zsuzsanna

Tanácsadó szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Amikor olyan messzire mentél, hogy úgy érzed képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire valójában képes vagy…”

Szeretem a szakmámat, érdekelnek mások gondolatai, megoldásai az élet kihívásaival szemben. Örömmel tölt el, ha tudok segíteni abban, hogy a hozzám fordulók felszabadultabban, nyugodtabban, elégedettebben éljék a mindennapjaikat. Ehhez az Önmagunkkal szembeni őszinteségen keresztül vezet az út. Ez nem könnyű feladat, de mind személyes, mind szakmai tapasztalataim szerint a legcélravezetőbb lehetőség.  

Várom pszichológiai tanácsadásomra mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, jelenlegi problémájuk, konfliktusuk - párkapcsolati, családi, munkahelyi / iskolai - megakadályozzák abban, hogy kiegyensúlyozottan éljék meg mindennapjaikat. A változás nehéz és sokszor fájdalmas folyamat. Mégis ez segít a fejlődésben, a továbblépésben. Én ebben a folyamatban tudok a klienseim mellé szegődni és kísérőként irányt mutatni, új szempontokat felvetni, amik segíthetik egy-egy nehéz élethelyzet megértésében, feldolgozásában, megváltoztatásában.

Munkám egy speciális területe a sportolók, sportolni vágyók segítése. Kiemelten foglalkozom hobbi sportolókkal, hiszen ők az a nagy többség, akik vágynak az egészséges, kiegyensúlyozott életmódra, de ennek megteremtése sokszor akadályba ütközik. A sport a testi egészség, változás mellett a lelki egészséget, jól létet is táplálja valamint közösségi élményt is nyújt, új ismeretségek, barátságok, akár szerelmek lehetőségét is. 

Doktori értekezésem a testedzésfüggőség területe volt. A sportpszichológiai érdeklődésem szakmai oldala is innen származik, míg egyéni oldala, hogy gyermekkorom óta űzők valamilyen sportágat, és ez a „hobbi” felnőttként is életem egyik fontos részét képezi. 

A sportpszichológia szakmai hátteréről, egyéni felhasználhatóságáról szerzett tudásomat 2020-ban megjelent könyvemben foglaltam össze, címe: Az összkomforton túl.

 

képzései és képesítései

Sématerapeuta

ISST

2019 -

A sématerápiás képzés során egy olyan módszert sajátíthatok el, melynek segítségével átláthatóbbá válnak a gyermekkorból rögzült, a túlélésünket segítő működésmódok. Ezek a megkövült viselkedésmódok gyakran nem adaptívak felnőttkorban, inkább hátráltatják a másokkal való jó együttműködést. A sématerápia rendszere rendkívül átfogó és egyéb pszichológiai módszerekkel jól ötvözhető, pl pszichodráma, játszmaelmélet.

Érzelemszabályozás workshop, elméleti és gyakorlati alapok

Mogyorósy-Révész Zsuzsanna

2018

A workshop-on részletesen átismételtük az érzelmiműködés alapjait, pszichológiai és biológiai hátterét, a lehetséges magyarázó elméleteket, valamint olyan gyakorlatokat tanultunk, melyekkel a hétköznapokban segíthetünk önmahunknak és természetesen a klienseknek a megfelelő érzelemkifejezési formák megtalálásában.

Bevezetés a pszichotrauma lélektanába

Mogyorósy-Révész Zsuzsanna

2018

A workshopon a traumák pszichés és biológiai hátterét ismertették, majd azokat a módszereket, melyek ezek kezelésében hatékony segítséget nyújthatnak, különös tekintettel az EMDR terápiára.

PhD, Egészségtudományok doktora 

Semmelweis Egyetem, Doktori Iskola

2008 - 2017

A doktori képzés célja, hogy az új szakmai ismeretek szerzése mellett megtanuljuk a szakirodalom kutatás, az egyéni kutatás megtervezését és lefolytatását. A doktoritézis során elmélyedtem a viselkedéses függőségek lélektanában, a sportpszichológia és az evészavarok témájában. Végül ezek összességéből született meg doktori munkám, mely a testedzésfüggőség lélektanát vizsgálta hobbi sportolók körében.

Családterapeuta

Magyar Családterápiás Képzés

2018 -

A családterapeuta képzés során megismertük a téma elméletét, történetét és fejlődését. Továbbá önismereti valamint módszertani képzésben is részünk volt. Nem csak családokkal, párokkal is megtanultunk dolgozni, ahol a legfontosabb irány számomra, amit az egyéni munkám során is figyelembe szoktam venni a rendszerszemlélet. Vagyis az a gondolat, hogy a rendszer egy tagjának változása hatással és változással lesz a rendszer többi tagjára is, ami a „gyógyulás” útja.

Tanácsadó Szakpszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2006 - 2008

A tanácsadó szakpszichológus képzés során képesítést szereztünk az életvezetési, párkapcsolati, munkahelyi problémák kezelésének szakirodalmából, megismertünk számtalan módszert, melyet egyéni munkánk során használhatunk. A képzés során családterápiás irányra szakosodtam.

Relaxációs módszerek, Autogén tréning

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2006 -

Az autogén tréning egy a hétköznapokban is eredményesen használható módszer a feszültségek, szorongás oldására. A stressz hatékony kezelésére. Elsajátításával tudatosabban élhetjük és érthetjük meg testünk jelzéseit. Enyhébb alvászavarok során is jól működtethető.

Pszichológus & Pszichológia tanár

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar

1999 - 2004

Az egyetemi képzés során előbb a pszichológia alapjait, történetét, alapvető módszertanát ismertem meg. Majd a szakosodás során a tanácsadás és a személyiség lélektanában mélyedtem el.

szakmai tapasztalat

Pszichológus 

PszichoFészek Pszichológiai Magánrendelő, Gellérthegyi Pszichológiai Rendelő, Zuglói Pszichológiai Központ

2008 -

Az évek során állandó egyéni tanácsadáson foglalkoztam a hozzám fordulókkal. Ez idő alatt számtalan kérdéssel, problémával találkoztam, úgy mint párkapcsolati gondok, szociális fóbia, depressziós zavarok, munkahelyi zaklatás, válás és a gyermek egyedül nevelésével járó nehézségek, veszteségek feldolgozása, valamint sportpszichológiai kérdések, pl. motiváció vesztés, teljesítmény fokozás, kiégés a sportban.

Egyetemi adjunktus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Pszichológiai Intézet

2019 - 2020

Előadások tartása : Tanácsadás pszichológiája, Sportpszichológia spec.kol., Általános lélektan Tanárszakos hallgatók részére. Gyakorlatok tartása: Kutatás módszertan; Tudományos prezentációk tartása

Tanársegéd

Semmelweis Egyetem

Előadások tartása: általános lélektan; alkalmazott pszichológia; evés-, testképzavarok pszichológiája, sportpszichológia; Tréning csoportok: készségfejlesztő, kommunikációs csoportok tartása; magyar és angol nyelven.

Pszichológus, önkéntes

Egyszülős Központ

2018 -

Gyermeküket egyedül nevelő szülők számára támogató csoport tartása.

Iskolapszichológus

Budapest-Csepel Nevelési Tanácsadó

2004 - 2007

Iskolapszichológusként elsősorban a hozzám forduló diákok segítése volt a feladatom, de ezzel párhuzamosan tartottam a kapcsolatot a szülőkkel és az oktatókkal is. Részt vettem tanórákon, hogy a tanár-diák viszonyt elsőkézből figyelhessem meg.

Pszichológia szakos hallgató, Önkéntes

Kékpont drogkonzultációs központ és ambulancia, Party Service Drogprevenció

2000 - 2004

A kékpontban önkéntesként társainkkal szakmai vezetés mellett elektronikus zenei partikon vettünk részt, ahol saját standnál vártuk a bulizó fiatalokat. Nekik a buli hevében beszélgetésekkel, hidratálással, energiafeltöltéssel segítettünk, valamint drogproblémák felmerülése esetén információval tudtunk segíteni.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

sportpszichológia

olvasás

természet

köszönetnyilvánítás

146

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180