Dús András

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Nincs ráhatásod arra, hogy milyen kártyákat osztnak neked, azt viszont eldöntheted, hogy hogy játszod meg őket.”

Dús András vagyok, okleveles pszichológus. Gyakran érezhetjük úgy, hogy a minket körülvevő kaotikus világ túlságosan nehéz feladatok elé állít minket. Bár ezen események felett nem mindig van kontrollunk, a rájuk adott válaszokról mégis mi döntünk. Munkám során célom az, hogy a hozzám fordulókkal közösen olyan erőforrásokat és megoldásokat találjunk, amik később más helyzetekben is felhasználhatók lesznek. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, szükség van arra, hogy felfedezzük a rendelkezésünkre álló rejtett, vagy nem felismert erőforrásokat, tapasztalatokat, és ezeket megtanuljuk tudatosan felhasználni az életünk egyéb területein. Az így elért eredmények egy teljesebb és önazonosabb életetet alapozhatnak meg. 

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, klinikai pszichológia szakirányon. Érdeklődésem a szociálpszichológia felől egyre inkább a humanisztikus pszichológia, a családpszichológia és a motivációk pszichológiája felé fordult. Egyetemi éveim során részt vettem a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia képzésén, illetve a Magyar Családterápiás Egyesület elméleti és gyakorlati alapképzésén. Ezeken a képzéseken módomban állt elsajátítani a rendszerszemléletű hozzáállást, megismerhettem a paradox technikák sajátosságait, relaxációs és önismereti technikákat tanulhattam és elköteleződhettem a humanisztikus pszichológia iránt. Szakmai hozzáállásomat nagyban alakított zene iránti szeretetem. Több, mint 7 éve tanulok klasszikus éneket, ami demonstrálta nekem a művészet és a katarzis pszichológiai erejét.

Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor segítségre van szükségünk. Van olyan, amikor egyszerűen csak változtatni szeretnénk valamin, de nem tudjuk, hogyan is tegyük. Elképzelhető az is, hogy céltalannak vagy kevéssé pezsgőnek érezzük az életünket, és abban szeretnénk segítséget kérni, hogy újra megtaláljuk utunkat. Ilyen esetekben a pszichológussal való munka mindig csapatjáték, amelynek alapja az empátia, az elfogadás, a hitelesség és a bizalom. Munkám során alapelvnek tartom, hogy ezeket a szempontokat biztosítsam az üléseinken. A változás gyakran felkavar, a negatív érzelmek nem elkerülhetőek, a folyamat végére azonban komplexebb és kiegyensúlyozottabb emberekké válhatunk. Célom, hogy ebben a folyamatban segítsem a hozzám fordulókat.

képzései és képesítései

CSALÁD ÉS PÁRTERAPEUTA JELÖLT

Magyar Családterápiás Egyesület

2020-

A családterápiás irányzat alapvető fogalma a rendszerszemlélet, ami már a tanulmányaim kezdetétől meghatározta az érdeklődésemet. Ez az irányzat lehetőséget teremt arra, hogy a pszichológiai elméleteket integráltan használhassuk, akár az egyéni tanácsadás keretei között is. A családterápia szemlélete, eszközei lehetőséget teremtenek arra, hogy megértsük, hogyan hat ránk környezetünk, milyen kölcsönhatásban álló folyamatok vezethetnek egy adott nehézséghez, ezeket a nehézségeket pedig hogyan tudjuk tartósan megoldani.

Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

2019-

A módszer keretein belül megismerkedtem a paradox pszichológiai technikák módszereivel, megértettem a metaforák és a történetek erejét és jelentőségét, valamint megtanulhattam a hipnózis alapjait, indukcióját és több hipnózissal kapcsolatos módszert.

Okleveles Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016-2021

Pszichológus diplomámat klinikai-és egészségpszichológia specializáción szereztem meg. Az egyetemi éveim során különösen érdekelt a szociálpszichológia területe is, éppen ezért szakdolgozatomat a munkafüggőségről írtam, amely mindkét diszciplínához egyaránt köthető. A téma kapcsán elsősorban a motivációk szerepét vizsgáltam, ami által megerősödött bennem a belső motivációk szerepének jelentősége. Ez a témakör a másik érdeklődési köröm kapcsán, az egészségpszichológia területén is megjelent, ahol egy komplex pszichológiai intervenciós tervet alkottam meg metabolikus szindrómával élők számára. Ezen témakörök kapcsán fogalmazódott meg bennem, hogy szakmai érdeklődésem alapjai a rendszerszemlélet, a belső motiváció és a társas támogatás jelentősége.

szakmai tapasztalat

Viselkedéselemző

ELTE ÁJK, Mentorprogram

2020

A mentorprogram keretében komplex kiválasztást végeztünk két viselkedéselemző kollégámmal. A folyamat része volt az írásbeli és szóbeli felvételi segítése és az azt követő csoportfolyamatok és csoportos fejlesztések segítése, azok megfigyelése is.

pszichológus gyakornok

Nyírő Gyula Kórház OPAI

2019-2020

Klinikai gyakorlataim egy részét itt végeztem a pszichiátriai osztályon. Lehetőségem volt részt venni az osztály működésében, a diagnosztikai munka megértésében és a különböző pszichológiai csoportokon egyaránt. A Nyírő Gyula Kórházon kívül a Mindset Pszichoterápiás Központban is megtapasztalhattam a pszichológusi munkát, immár egy magánintézményben.

Gyakornok

Political Capital

2018

A tipikus pszichológiai munkákon túl kipróbáltam magam a Political Capitalnél is politikai és társadalmi témák terén is. Itt bizonyos háttéranyagok összeállításában, különböző rendezvények megszervezésében és nemzetközi partnerekkel való kapcsolattartásban, hírközlésben vehettem részt.

Tréner

Develent

2021-

A Develent keretében pszichológiai csoportos foglalkozásokat tartunk munkatársaimmal felsős, gimnazista és egyetemista diákoknak. A program keretében a résztvevők játékos feladatok és pszichológiai edukáció során képezhetik magukat többek között a reziliencia, az időmenedzsment, a konfliktuskezelés, a networking és az érzelemszabályozás területén.

Workshop

ELTE ÁJK Szabadegyetem

2021 augusztus

A workshopon a családi mintázatokról, kommunikációról, struktúrákról beszéltünk. A kérdés kapcsán számtalan kérdés merült fel, amikről nagyon értékes beszélgetések zajlottak.

beszélt nyelvek

ENGAngol

ITOlasz

érdeklődés

Filmek

Zene

Kerékpár

Motorsportok

Történelem

Kártyajátékok

köszönetnyilvánítás

56

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180