Dús András

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Nincs ráhatásod arra, hogy milyen kártyákat osztnak neked, azt viszont eldöntheted, hogy hogy játszod meg őket.”

Dús András vagyok, okleveles pszichológus. Gyakran érezhetjük úgy, hogy a minket körülvevő kaotikus világ túlságosan nehéz feladatok elé állít minket. Bár ezen események felett nem mindig van kontrollunk, a rájuk adott válaszokról mégis mi döntünk. Munkám során célom az, hogy a hozzám fordulókkal közösen olyan erőforrásokat és megoldásokat találjunk, amik később más helyzetekben is felhasználhatók lesznek. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, szükség van arra, hogy felfedezzük a rendelkezésünkre álló rejtett, vagy nem felismert erőforrásokat, tapasztalatokat, és ezeket megtanuljuk tudatosan felhasználni az életünk egyéb területein. Az így elért eredmények egy teljesebb és önazonosabb életetet alapozhatnak meg. 

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, klinikai pszichológia szakirányon. Érdeklődésem a szociálpszichológia felől egyre inkább a humanisztikus pszichológia, a családpszichológia és a motivációk pszichológiája felé fordult. Egyetemi éveim során részt vettem a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia képzésén, illetve a Magyar Családterápiás Egyesület elméleti és gyakorlati alapképzésén. Ezeken a képzéseken módomban állt elsajátítani a rendszerszemléletű hozzáállást, megismerhettem a paradox technikák sajátosságait, relaxációs és önismereti technikákat tanulhattam és elköteleződhettem a humanisztikus pszichológia iránt. Szakmai hozzáállásomat nagyban alakított zene iránti szeretetem. Több, mint 7 éve tanulok klasszikus éneket, ami demonstrálta nekem a művészet és a katarzis pszichológiai erejét.

Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor segítségre van szükségünk. Van olyan, amikor egyszerűen csak változtatni szeretnénk valamin, de nem tudjuk, hogyan is tegyük. Elképzelhető az is, hogy céltalannak vagy kevéssé pezsgőnek érezzük az életünket, és abban szeretnénk segítséget kérni, hogy újra megtaláljuk utunkat. Ilyen esetekben a pszichológussal való munka mindig csapatjáték, amelynek alapja az empátia, az elfogadás, a hitelesség és a bizalom. Munkám során alapelvnek tartom, hogy ezeket a szempontokat biztosítsam az üléseinken. A változás gyakran felkavar, a negatív érzelmek nem elkerülhetőek, a folyamat végére azonban komplexebb és kiegyensúlyozottabb emberekké válhatunk. Célom, hogy ebben a folyamatban segítsem a hozzám fordulókat.

képzései és képesítései

Családterápiás elméleti és módszertani alapképzés

2020-2021

Ericsoni hipnózis és rövidterápiás képzés

2019-

Okleveles Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016-2021

szakmai tapasztalat

Viselkedéselemző

ELTE ÁJK, Mentorprogram

2020

Gyakornok

Political Capital

2018

beszélt nyelvek

ENGAngol

ITOlasz

érdeklődés

Filmek

Zene

Kerékpár

Motorsportok

Történelem

Kártyajátékok

köszönetnyilvánítás

45

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180