Eckert-Ferencsik Anna

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hittel tedd meg az első lépést. Nem kell látnod az egész lépcsősort, csak lépj az első fokára. - Martin Luther King”

Munkám, valamint a mindennapok tapasztalatai alapján egyaránt úgy gondolom, hogy legtöbbször az első lépés megtétele a legnehezebb a változás felé. Meglátásaim szerint a bátorságon és az eltökéltségen kívül a hit az, ami a legfontosabb, amikor elindulunk a változás útján – hit a jövőben és hit önmagunkban. Fiatal pszichológusként magamnak is számos „első lépést” kell még megtennem az életem során, éppen ezért hiszek abban, hogy nem csak hiteles szakemberként, de valódi partnerként is kísérhetem a klienseimet az általuk áhított változás felé.

Hiszem továbbá, hogy minden emberben ott rejtőznek azok az erőforrások, amik képessé teszik őt arra, hogy sikeresen megbirkózzon az élet nehézségeivel, és meghaladja önmagát. Jelenfókuszú, probléma- és célorientált megközelítést alkalmazok annak érdekében, hogy segítsem a hozzám fordulókat ezeknek az erőforrásoknak a felkutatásában és aktivizálásában. Szívesen dolgozom művészetterápiás és szimbólumterápiás elemekkel, gyakran követve a családterápiás irányelveket.

Úgy vélem, hogy a családterápia alapkövének számító rendszerszemlélet nem hagyható figyelmen kívül egyetlen segítő folyamat során sem. Hiszen a rendszer –ami több, mint a részek összessége- fő célja a belső egyensúly fenntartása, nem beszélve arról, hogy a rendszer minden tagja kölcsönösen hatást gyakorol egymásra. Így lehetséges az, hogy ha elakadás lép fel egy rendszerben, akkor annak következményeit minden tagja a saját bőrén keresztül is érzékeli. Életünk folyamán sok, különböző rendszerhez tartozunk (pl. iskola, munkahely, szakmai közösségek), de ami legalapvetőbben meghatározza a személyiségünket, az a család, ahova beleszületünk.

Szakmámat valódi hivatásként élem meg, a kliensekkel folytatott munkára pedig minden esetben egy közös, alkotó folyamatként tekintek. Szakmai fejlődésem mellett kifejezetten ügyelek saját önismeretemre, valamint személyes jólétemre. Jelenleg a sport, az olvasás és az utazás az, amiben leginkább megtalálom az örömet és a kikapcsolódást. Rajongok a krimikért, legnagyobb kedvencem Agatha Christie Poirot-ról szóló történetei, mivel ezekben központi szerepet játszik az emberi lélek mozgatórugóinak megértése, vagyis a pszichológia.

képzései és képesítései

Tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2021-

Ahogy egyre inkább belemélyültem a pszichológia tudományába, elég hamar körvonalazódott bennem, hogy a rengeteg irányzat közül a tanácsadás az, ami leginkább közel áll a saját segítői identitásomhoz. Így amint lehetőségem adódott, jelentkeztem és hatalmas lelkesedéssel bele is vágtam az említett szakképzésbe, ahol nem csak elméleti és gyakorlati ismeretek, de jelentős számú szakmai kapcsolat szerzésére is lehetőség van. Jelenleg a képzés felénél járok, a következő félévet -a sok izgalmat és kihívást ígérő- krízisintervenciós szakirányon folytatom tovább.

Alkalmazott meseterápia

Vadaskert Alapítvány

2021

Rövid, de annál intenzívebb, szemléletesebb és élménydús képzésen vehettem részt Boldizsár Ildikó vezetésével. A képzést követően már nem volt kérdés számomra, hogy a meséken keresztül nem csak a legkisebbekhez, de a legnagyobbakhoz is el lehet jutni. Véleményem szerint a mese felléphet akár egy közös nyelvként, a benne rejlő képek és szimbólumok sokaságával pedig egy olyan utat nyithat meg a segítő folyamatban, ami a mélyebb megértést és összehangolódást szolgálja.

Családterápiás Elméleti és Módszertani Alapképzés

Magyar Családterápiás Egyesület

2019-2020

A képzés során mély és átfogó ismeretekre tettem szert elsődleges szocializációs közegünkről, a családról. A 200 óra alatt érintettük a családi életciklusokat –a házasságtól egészen a nyugdíjaskorig-és az azokra jellemző elakadásokat, valamint a családban megjelenő kríziseket, mindezt összevetve az egyének személyes fejlődésével. Az elméleti alapok mellett számos, a tanácsadói gyakorlatban könnyen használható technikát és eszközt tanultam, amiket szívesen alkalmazok a munkámban. A képzést a Magyar Családterápiás Egyesület szervezésében, Dr. Komlósi Piroska és Dr. Pászthy Beáta tartotta.

Okleveles Pszichológus

Pécsi Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem

2014-2019

Egyetemi tanulmányaimat a mediterrán hangulatú Pécsen kezdtem, majd az alapképzés befejeztével Budapesten folytattam Interperszonális és Interkulturális szakirányon. Szakirányomnak köszönhetően széles körű szakmai tudást és tapasztalatot sajátíthattam el többek között a tanácsadás, a családterápia, szociálpszichológia és a szervezetpszichológia terén. Mindezekből az egyéni tanácsadás és a családterápia módszere az, amiben leginkább megtaláltam segítői hivatásomat.

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

XIII. Kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola

2019-2022

Iskolapszichológusként a gyermekek mentális egészségének megőrzésén kívül nagy hangsúlyt fektettem a prevenciós munkára, valamint a szülőkkel és a pedagógusokkal történő együttműködésre. Egyéni és csoportos formában is foglalkoztam a diákokkal, a szülőket pedig szülőkonzultációk alkalmával igyekeztem támogatni. Az iskolákban töltött három tanévemet sajnos jelentős mértékben meghatározta a pandémia, azonban ez az időszak, ahogy sokunknak, nekem is bebizonyította, hogy kellő elhivatottság mellett nincsenek leküzdhetetlen akadályok.

Ügyeletvezető

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

2017-2023

Mesterképzésem első évében lettem a Kék Vonal telefonos önkéntese, később pedig ügyeletvezetőként dolgoztam az alapítványnál másodállásban. A Kék Vonal nem csak telefonon, de chat-en és email-ben is fogadjuk a bajba jutott vagy bántalmazott gyermekek és fiatalok, valamint az értük aggódó felnőttek megkeresését. A szolgáltatás anonim, ingyenes, és képzett önkéntesek végzik.

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Olvasás

Sport

Gasztronómia

Természet, élővilág

Művészetek

Zene

köszönetnyilvánítás

197

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180