Erdész Anett

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést. (Albert Einstein)”

Erdész Anett, okleveles pszichológus vagyok, a diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen, valamint az ELTE Klinikai és Egészségpszichológiai mesterszakán szereztem. Képzésem alatt különös figyelmet fordítottam a testtel, testképpel, testedzéssel kapcsolatos témakörökre, beleértve az étkezéshez kötődő nehézségeket, valamint az elhízást. 2021-ben Fulbright ösztöndíjasként a Kansasi Egyetemen volt lehetőségem sportpszichológia mesterdiplomát szerezni, mely segítségével tovább mélyíthettem a legfőbb érdeklődési területemről alkotott tudásomat. Megközelítésem tehát a test és elme kapcsolatát hangsúlyozza, azok szétválaszthatatlan egységét. Egyre többen ismerjük fel, hogy testünk edzése a kiegyensúlyozott lét egyik alappillére, mindeközben elménk trenírozására kevesebb figyelem jut. Véleményem szerint, az egészséges test feltétele hosszútávon a tudatos lelki működés. 

 

 

“Érzésekről nem vitatkozunk.” Ezzel az alaptétellel jellemezném a pszichológiai segítségnyújtás értelmét, ahol a klienssel az érzelmei létjogosultságának bizonyítása helyett a kiváltó tényezőket, körülményeket és lehetséges megoldásokat vizsgáljuk. 

 

Elakadásaink elfogadása és beismerése az első és valószínűleg a legmeghatározóbb állomás önmagunk felfedezése során. Rácsodálkozással, mosollyal és olykor könnyekkel teli utazás ez, amin pszichológusként a maximális figyelmemmel és elfogadásommal igyekszem végigkísérni az önmagát felfedezni vágyó személyt. A kezdetben kibogozhatatlannak tűnő szálak rendeződése, a puzzle apró darabkáinak összeállása az, amiért megéri az önmagunkkal való szembenézés. Hiszem, hogy egy-egy terápiás alkalom lehetőséget ad testi-lelki lelassulásra, befelé figyelésre, illetve olyan gondolatok megfogalmazására, amit nem hallunk meg mindennapjaink zajában.

 

Közös munkánk célja tehát a nehézségek tudatosítása, körbejárása, illetve azok felett minél nagyobb irányítás szerzése jól alkalmazható, mindennapi módszerekkel. 

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2014-2017

Képzésem első három évében megismerkedtem a pszichológia elméleti alappillérjeivel és főbb irányzataival.

Hollandiai tanulmányút

University of Groningen

2019

Hollandiában a kognitív viselkedésterápia módszereiről tanultam. Továbbá részt vehettem egy evészavarokra fókuszáló egyetemi kutatásban.

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017-2020

Az elméleti alapokat gyakorlati tudással egészítettem ki az ELTE klinikai és egészségpszichológia mesterszakán.

Sportpszichológia mesterdiploma

University of Kansas

2021-22

Az Egyesült Államokban mind emberileg mind szakmailag új megközelítéseket tanulhattam. A kansasi mesterképzés a sport és testmozgás pszichológiája köré épült.

szakmai tapasztalat

Telefonos ügyelő

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

2017-2021

A segítő szakma alapjait a Kék Vonalnál alkalmazhattam először gyakorlatban, ahol gyerekek és fiatal felnőttek kérhetnek segítséget telefonos formában a nap bármely órájában.

Telefonos ügyelő

ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat

2018

A függőségekről tanultakat volt alkalmam a gyakorlatban alkalmazni az ELTE Szerencsejátékos Segélyvonalán.

Önkéntes segítő

Szentgotthárdi Szakosított Otthon

2019

A szentgotthárdi bentlakásos pszichiátriai intézményben gyarapítottam klinikai pszichológiai ismereteimet.

Tanácsadó pszichológus

Mindset Pszichológia

2019 -

A Mindset Pszichológiánál 2019 novemberében kezdtem meg a pszichológusi munkát, majd az egy éves külföldi tanulmányaimat követően 2022-ben tértem vissza a Mindset csapatába.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

Természet

Boksz

Utazás

Gasztronómia

köszönetnyilvánítás

84

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180