Erdész Anett

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Nem a bennünk kialakuló érzésekért vagyunk felelősek, hanem hogy mit kezdünk azokkal.”

Erdész Anett, okleveles pszichológus vagyok, a diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen, valamint az ELTE Klinikai és Egészségpszichológiai mesterszakán szereztem. Képzésem alatt különös figyelmet fordítottam a testtel, testképpel, testedzéssel kapcsolatos témakörökre, beleértve az étkezéshez kötődő nehézségeket, valamint az elhízást. 2017 óta telefonos ügyelőként dolgozom a Kék Vonal Gyermek Lelkisegély szolgálatnál, ahol ez idő alatt számtalan élethelyzetet és nehézséget ismerhettem meg a gyerekek bizalmának köszönhetően. Megtapasztalhattam, hogy akár egyetlen jó meglátás is továbblendítheti a segítségkérőt a számára legoptimálisabb megoldás felé.  

“Érzésekről nem vitatkozunk.” Hangzott el ez a mondat az első órámon pszichológia szakon. Ezzel az alaptétellel jellemezném a pszichológiai segítségnyújtás értelmét, ahol a klienssel az érzelmei létjogosultságának bizonyítása helyett a kiváltó tényezőket, körülményeket és lehetséges megoldásokat vizsgáljuk.

Elakadásaink elfogadása és beismerése az első és valószínűleg a legmeghatározóbb állomás önmagunk felfedezése során. Rácsodálkozással, mosollyal és olykor könnyekkel teli utazás ez, amin pszichológusként maximális figyelmemmel és elfogadásommal igyekszem végigkísérni az önmagát felfedezni vágyó személyt. A kezdetben kibogozhatatlannak tűnő szálak rendeződése, a puzzle apró darabkáinak összeállása az, amiért megéri az önmagunkkal való szembenézés. Hiszem, hogy egy-egy terápiás alkalom lehetőséget ad testi-lelki lelassulásra, befelé figyelésre, illetve olyan gondolatok megfogalmazására, amit nem hallunk meg mindennapjaink zajában.

Megközelítésem továbbá a test és elme kapcsolatát hangsúlyozza, azok szétválaszthatatlan egységét. Egyre többen ismerjük fel, hogy testünk edzése a kiegyensúlyozott lét egyik alappillére, mindeközben elménk trenírozására kevesebb figyelem jut. Véleményem szerint, az egészséges test feltétele hosszútávon a tudatos lelki működés. Mindannyian tapasztalhattuk, hogy egy-egy intenzív érzelem, legyen az pozitív vagy negatív, mekkora hatással van testünk működésére. Vegyük például felgyorsult szívverésünket egy szerettünk megpillantásakor, vagy erős fejfájást stresszhelyzetben. Ha megértjük testünk és elménk kapcsolatát, az irányítást is sokkal inkább a kezünkben érezhetjük. Például légzésünk sikeres kontrollálását rendszerint érzelmi megnyugvás is követi. Közös munkánk célja tehát a nehézségek tudatosítása, körbejárása, illetve azok felett minél nagyobb irányítás szerzése jól alkalmazható, mindennapi módszerekkel. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017-2020

Az elméleti tudást kiegészítette számos gyakorlati tapasztalat, amelyeket elsősorban pszichiátriai osztályokon szereztem, többek között a Szentgotthárdi Szakosított Otthonban, valamint a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai Intézetében. Kutató projektekben való aktív részvétel (fő témáim: elhízás, evészavarok, testedzés).

Egyetemi áthallgatás Hollandiába

University of Groningen

2019. február - július

A pszichológia nyugat-európai elképzelésébe való bepillantás, kognitív viselkedésterápia elméletének mélyebb megismerése.

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2014-2017

A lélektan, illetve a minőségi kutatómunka alapjait sajátítottam el. Szakdolgozatomat az elhízott személyekkel szembeni előítéletekről írtam.

szakmai tapasztalat

Telefonos ügyelő

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

2017 -

A segítő beszélgetés és a tanácsadás készségeit sajátítottam el.

Telefonos ügyelő

ELTE Szerencsejátékos Segélyvonal

2018-2019

A segítő beszélgetés készségeit alkalmaztam, a függőségek működését a gyakorlatban is megismertem.

Önkéntes segítő

Szentgotthárd Szakosított Otthon

2019. november

Egy hónapos terepmunka, elsősorban szkizofrén betegekkel való csoportfoglalkozások, egyéni segítő beszélgetések.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Sport

Táplálkozás

Utazás

Természet

Dobolás

köszönetnyilvánítás

269

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180