Eszik Barbara

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mindaddig, amíg a tudattalant tudatossá nem teszed, a tudattalan fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.”

Eszik Barbara vagyok, pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta. Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kezdtem, a pszichológusi diplomámat pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Klinikai- és Egészségpszichológiai szakán szereztem. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta módszerspecifikus képzését végzem.

Szakmai szemléletmódomat tekintve leginkább abban hiszek, hogy a segítő kapcsolat sikerességének legalapvetőbb feltétele maga a kapcsolódás a kliens és pszichológus között. Munkám során így elsősorban a kliens személyes igényei, saját kifejezési csatornái (lehet akár verbális/vizuális stb.) határozzák meg a szemléletet és eszközöket, melyekkel dolgozom. Az azonban általános, hogy számomra az első és legfontosabb lépés, egy biztonságos, megértő és elfogadó közeg megteremtése a kliens számára, melyben nem kell félni a megnyílástól. Hiszem, hogy kiindulási alapként elengedhetetlen, hogy a kliens látva, hallva és megértve érezze magát teljes valójában. A közös munka legjava pedig csak ezután kezdődik. 

Érdeklődési köreim közé tartoznak, a fiatal felnőttkor jellemző nehézségei, mint például az önálló életvezetés kezdeti kihívásai, szülőkről való leválás, önértékelés, intimitással kapcsolatos elakadások, önismeret és stabil identitás kialakulása, pályaorientáció. Ezen kívül, mivel magam is számos különböző országban éltem már, szívesen foglalkozom a költözés, vagy bármilyen új élethelyzet következtében fellépő alkalmazkodási nehézségekkel, szívesen nyújtok támogatást az ilyen és ehhez hasonló bizonytalanságokkal teli időszakban, örömmel kísérem el a klienseket az úton, melynek során megtalálják/kialakítják saját helyüket az új élethelyzetekben.

képzései és képesítései

Család és Párterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2021 - jelenleg is

Azért választottam ezt a módszerspecifikus képzést, mert a pszichés problémák megértésében és kezelésében kiemelten fontosnak tartom a rendszerszemléletet. Hiszem, hogy az interperszonális kapcsolatoknak rendkívül fontos szerepük van a mentális egészség kialakulásában és fenntartásában egyaránt, és hiszem, hogy a jólműködő, biztonságos kapcsolatoknak valóban gyógyító hatásuk van.

Okleveles Pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Klinikai- és Egészségpszichológia szakirány

2019-2021

A klinikai szakirányon folytatott tanulmányaim során elmélyíthettem tudásomat a pszichodiagnisztika, pszichopatológia és az alkalmazott egészségpszichológia területein. Szakdolgozatomat Dr. Unoka Zsolt közreműködésével a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Pszichoterápiás osztályán végzett kutatásunkból írtam, melynek célja a csoportterápiás kapcsolat és a pszichés tünetek összefüggéseinek vizsgálata volt, pszichiátriai páciensek – döntően személyiségzavarosok – kórházi tartózkodása folyamán, a páciensektől nyert visszajelzések által.

Krízisintervenciós tréning

Sziget HELPER Pszichológus Divízió

2019

Ezen a gyakorlatfókuszú tréningen csoportos, páros és egyéni gyakorlatok, szerepjátékok segítségével sajátíthattuk el a krízisintervenció, és a krízistanácsadás alapjait.

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2015-2019

BA diplomám megszerzése folyamán elsajátítottam az emberi lélek működésének alapjait.

szakmai tapasztalat

Önkéntes

Semmelweis Egyetem, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Pszichiátriai osztály

2021

A pszichiátriai osztályon eláttot feladataim közé tartozott a neurokognitív tesztek és intelligenciatesztek felvétele, strukturált klinikai interjúk felvétele, első interjúk felvétele, projektív tesztek felvétele, valamint a páciensek szupportív segítése

Önkéntes

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Amputált Rehabilitációs Osztály

2020

Főként neurokognitív tesztek és intelligenciatesztek felvételét végeztem, illetve az amputált páciensek szupportív segítése tartozott még a feladataim közé.

Önkéntes

Sziget HELPER Pszichológus Divízió

2019

Fő feladatom volt a pszichológiai tanácsadás és krízisintervenciós tevékenyég fesztiválkörnyezetben.

Családsegítő

Újpesti Család-és Gyermekjóléti Központ

2019

Főbb feladatim közé tartozott a gyermekek veszélyeztetettségének észlelése, családokkal való rendszeres kapcsolattartás, együttműködés, ezenkívül segítő beszélgetések lebonyolítása, gyermeknevelési tanácsadás, környezettanulmányok készítése, valamint együttműködés a jelzőrendszer tagjaival.

HR Asszisztens

Jobsgarden

2018

A HR területen szerzett tapasztalatomnak köszönhetően bepillantást nyerhettem a munkaerőpiac működésébe, így a karriertanácsadás és pályaorientáció még közelebb került a szívemhez. Munkaerőközvetítőcégnél asszisztensként dolgoztam, ahol részt vettem toborzás és kiválasztási folyamat támogatásában, jelöltek felkutatásában, valamint feladataim közé tartozott a CV screening, a jelöltek előszűrése telefonon, telefonos és személyes interjúk szervezése, a kapcsolattartás a jelöltekkel, valamint a HR adminisztráció.

beszélt nyelvek

ENGAngol

ESPSpanyol

érdeklődés

Kutyakiképzés

Strandröplabda

Színház

Filmek

Utazás

Vadkemping

köszönetnyilvánítás

1701

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180