Gáspár Barbara

klinikai szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Úgy vélem, hogy az alkotó folyamatok segíthetnek elfojtott érzéseink megdolgozásában, gondolkodásunk rugalmasságának fejlesztésében és akár a problémamegoldásban is.”

Gáspár Barbara vagyok, klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt. Pályám kezdetén önkéntes iskolapszichológusként és azzal párhuzamosan etológus phd-hallgatóként tevékenykedtem. Jelenleg a rendvédelemben dolgozom főállásban: szűréseket és tanácsadást végzek, valamint tréningeket tartok a hivatásos állomány részére. Pszichológusi magánrendelésem harmonikusan egészíti ki ezt a tevékenységet.

Kiskamaszként kezdtek érdekelni az emberi lélek rejtelmei az irodalom mellett, és a mai napig meghatározza a gondolkodásomat mindkét terület. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a pszichológia szak mellett elvégeztem a Kreatív Írás programot is, ahol nem csak technikákat tanultam, hanem önismeretem is gazdagodott. A kreativitást azóta is fontosnak tartom; úgy vélem, hogy az alkotó folyamatok, legyen szó bármilyen művészeti ágról vagy hétköznapibb hobbiról, nem csak kikapcsolnak, hanem segíthetnek elfojtott érzéseink megdolgozásában, gondolkodásunk rugalmasságának fejlesztésében és akár a problémamegoldásban is.

Az Etológia Tanszéken végzett tanulmányaim során a kutató szemüvegén át figyelhettem meg az embereket a kutya, mint társállat, illetve robotok társaságában. A nemzetközi közegben végzett kutatómunka hasznos tapasztalatokkal gazdagított, de rá kellett jönnöm, hogy az ember mint egyén érdekel – ebben csak megerősített iskolapszichológusi önkéntes munkám, ahol egyéni tanácsadást vezettem.

A rendvédelemben töltött éveim alatt az egyéni mellett csoportos tanácsadást is végeztem; megszereztem a felnőtt klinikai- és mentálhigiénés szakpszichológusi végzettséget, emellett pedig dohányzásról történő leszokást segítő konzultáns, valamint pár- és családterapeuta-jelölt is lettem.

Terápiás gondolkodásomat a humanisztikus pszichológia emberszemlélete, a pszichodinamikus irányzatok és a családterápiás rendszerszemlélet egyaránt megalapozzák. Módszereimet tekintve eklektikus vagyok: azokat a páciensekhez és egyéni problematikájukhoz igyekszem illeszteni. Jártas vagyok kognitív- és viselkedésterápiás, illetve különféle relaxációs és imaginációs módszerekben; valamint pár- és családterápiás intervenciókban. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a megfelelő önismeret megszerzését, és a problémák, tünetek mélyebb megértését, amelyben a páciens is erőfeszítéseket kell, hogy tegyen. Tünetek felületi kezelésére, megértésük, átdolgozásuk nélküli megszüntetésére nem szerződöm.

Felnőtt kliensekkel foglalkozom. A hozzám fordulók leginkább a következő problémákkal szoktak megkeresni: élethelyzeti elakadás vagy krízisek; párkapcsolati és családi problémák; munkahelyi beilleszkedési (valamint konfliktuskezelési, önérvényesítési) nehézségek, életcéllal kapcsolatos bizonytalanság; szorongás, alvászavar, önértékelési problémák.

képzései és képesítései

Felnőtt klinikai szakpszichológus

Pécsi Tudományegyetem

2014-2018

Pár- és családterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2012-

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

Felismerés Alapítvány

2010-2012

Tanácsadás, pszichoedukáció

Etológus kutató

ELTE TTK Biológiai Intézet Etológia Tanszék

2010-2013

Etorobotika, kutya-gazda személyiség

Rendőrségi pszichológus

Magyar Rendőrség

2019

Személyi állomány szűrése, tréningek, képzések tartása

beszélt nyelvek

ENGangol

FRFrancia

érdeklődés

irodalom

fotózás

etológia

köszönetnyilvánítás

2365

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180