Gergely Viktória

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Önmagunk megismerése kaland, amely váratlan messzeségekbe és mélységekbe vezet.”

Gergely Viktória vagyok, okleveles pszichológus és fókusz-tréner. Úgy gondolom, a mentális egészség jóval több a betegség hiányánál – azt jelenti, hogy az érzelmi életünkben a pozitív érzések és megélések dominálnak, képesek vagyunk megküzdeni a mindennapi kihívásokkal, életünket és kapcsolatainkat jelentőségteljesnek éljük meg. Mindezek megéléséhez, létrehozásához fontos kulcsnak tartom az önismeretünk, önreflexiónk fejlesztését.

Néha kibillenünk az egyensúlyi állapotunkból - az élet valamely területén vagy valamely jelentős kapcsolatban nehézséget élünk meg. Előfordulhat, hogy „csak” azt éljük meg, hogy jelenlegi helyzetünknél többre vágyunk, többre vagyunk képesek, de valahogy nem találjuk az oda vezető utat. Lehet, hogy testünk jelez valamely tünettel, amelynek nincsenek szervi okai. Van, hogy a problémák feltárása, új megoldási módok találása egyedül is megy. Előfordulnak viszont olyan helyzetek is, amikor külső segítségre van szükség az előrelépéshez. Szerintem nagyon bátor és fontos lépés pszichológushoz fordulni – dolgozni saját magunkon - magunkért, a jóllétünkért, az egész-ségünkért.

Pszichológusként egy biztonságos, elfogadó és szabad légkör kialakítása a célom. Egy olyan tér megteremtése - amelyben a pozitív, felemelő, vagy épp a nehéz, fájdalmas érzések egyaránt felvállalhatók, kifejezhetők. Ezt ugyanis a személyes fejlődés és a változások alapvető feltételének tartom. Az üléseken a beszélgetés mellett olyan eszközöket is szívesen alkalmazok, amelyek segítenek elérni a mélyebb, tudattalan rétegekig – művészetterápiás elemeket, imaginációt és a fókusz módszert. Ezek a módszerek segítik a mélyebb összefüggések meglátását és kilépni a korábbi gondolkodási keretből. Az ülések során kreatív együtt-gondolkodás valósul meg, ami segítséget jelent az új megoldási módok kialakításához, a belső- vagy épp külső erőforrások felismeréséhez. A tanácsadási folyamat pedig nem csak az adott probléma kapcsán nyújthat segítséget – kaput nyithat a mélyebb önelfogadásra, pozitívabb és reálisabb énkép és célok kialakítására, az élet teljesebb megélésére.

képzései és képesítései

Erdőmerülés programvezető képzés

2021

A módszert az Erdőmerülés program alapítóitól sajátíthattam el. Az erdőmerülés a japán erdőfürdőzés egy fajtája, amit magyarok számára dolgoztak ki. A program során a résztvevők megtapasztalhatják a természet mély relaxáló hatását. Lassú séta segíti a befelé figyelést, az elcsendesülést. Különböző gyakorlatokon keresztül a figyelmünket a jelen pillanatra, csendre és a természet nyújtotta ingerekre vezetjük, újra-felfedezve az erdei környezetet.

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2014-2017

Tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon szereztem a pszichológusi diplomámat. A képzés során a tanácsadásról - annak fajtáiról, eszköztáráról tanulhattam. Emellett lehetőségem nyílt áthallgatni a klinikai pszichológia szakirány egy-egy kurzusára, így a mentális betegségekről is ismereteket szereztem. Szakdolgozatom témája a vegánság lélektani oldala volt, a vegánná válás folyamatát vizsgáltam.

Fókusz-tréneri képzés

Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület

2013-2017

A fókusz módszer lényege, hogy közelebb kerülhessünk az érzéseinkhez, testi érzeteink üzeneteit megérthessük. Ezáltal a fókuszoló önismerete mélyül, a fókuszfolyamat során ellazult állapotban egy-egy problémára saját választ találhat, új összefüggéseket láthat meg - azáltal, hogy figyelmet ad testi érzeteinek. A fókusz-tréneri képzés ön-és módszerismereti, illetve szupervíziós szakaszból állt.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2011-2014

A Károli alapképzésén kezdtem a pszichológiai tanulmányaimat. A gyakorlat-orientált képzés nagyon sokat adott szakmai szemléletem kialakulásához, tárgyi tudásom megalapozásához. Az első félévtől kezdve voltak pályaszociálizációs alkalmaink - amely révén szakmai önismeretünket, pszichológusi eszköztárunkat fejleszthettük.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa

2020-2021

Pszichológusként az SOS Gyermekfalvak új, budapesti nevelőszülői hálózatát segítettem. Nevelőszülők kiválasztásában (személyes interjú, pszichológiai alkalmassági vizsgálat) és a támogatásukban vettem részt. Emellett pedig a SOS-hez bekerülő gyerekek állapotfelmérését végeztem. A munkatársakkal való aktív együttműködés is hangsúlyos volt a munkakörben - esetek és szakmai kérdések megbeszélésén is rendszeresen részt vettem a szakmai team tagjaként.

Külsős tréner

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2019-

Idén már harmadik alkalommal tartok az ELTE-n Alapozó- és tanulásmódszertani tréninget, első évfolyamos hallgatók számára. A kurzus célja a csapatépítés és a készségfejlesztés. A tréning során feldolgozott témák: kommunikáció, együttműködés, tanulásmódszertani ismeretek, időmenedzsment, stresszkezelés, projektmunka.

Önkéntes koordinátor

SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa

2019-

Jelenleg is dolgozom az SOS Gyermekfalvak önkéntes programjának koordinátoraként. Ez változatos feladatokat foglal magába: önkéntes programok kidolgozását, önkéntes segítők toborzását és kiválasztását, felkészítő és érzékenyítő képzések tartását, az önkéntesek munkájának szervezését és támogatását.

Iskolapszichológus

Újbudai Bocskai István Általános Iskola

2018

Iskolapszichológusként pedagógusok és szülők számára tartottam konzultációkat, emellett pedig egyéni és csoportos foglalkozásokat vezettem az iskola diákjai számára.

Rendezvényszervező, koordinátor

KAPSZLI

2011-2014

A KAPSZLI, a károlis pszichológus hallgatók önkéntes csapatának tagjaként pszichológiai témájú rendezvények szervezésével és lebonyolításával foglalkoztam; majd 2013-tól a pénzügyi felelőse is voltam.

beszélt nyelvek

ENGangol

TRKtörök

érdeklődés

Irodalom

Gasztronómia

Utazás

Természet

Vallások

Szociológia

Környezetvédelem

köszönetnyilvánítás

96

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180