Greskó Martina

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hiszek abban, hogy a gyermeki öröm, önfeledt kacaj, cserfes őszinteség a legszebb dolgok a világon”

Greskó Martina vagyok, gyermek- és ifjúság klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt. A Mindset Terápiás és Tanácsadó Központban elsősorban egyéni tanácsadással, szülőkonzultációval, önismeret fejlesztéssel, valamint pár-és családterápiával foglalkozom. Alap pszichológiai tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológia szakán, a Fejlődés-és klinikai gyermekpszichológia területére specializálódott mesterképzésemet pedig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület pár-és családterápiás képzésén veszek részt, családterapeuta jelöltként szupervízió mellett végzem munkámat párokkal és családokkal.

A gyermekekkel, serdülőkkel, fiatal felnőttekkel végzett közös munka során integratív szemléletet képviselek, munkamódomat a különböző módszerek és eszköztárak ötvözése jellemzi. Alapvető célkitűzéseim közé tartozik az adott problémával, nehézséggel kapcsolatos részletes pszichoedukáció, az esetlegesen felmerülő, jelen lévő tünetek csökkentése, megszüntetése, a mindennapok során könnyedén alkalmazható, hatékony megküzdési stratégiák kialakítása, gyakorlása, megszilárdítása, valamint a szociális készségek, a problémamegoldás, stressz kezelés és az önhatékonyság fejlesztése. Mint életünk aktív alakítói, ezen készségek és a reziliencia, azaz a rugalmas lelki ellenálló képesség fejlesztésével elősegíthető a negatív külső hatásokhoz, stresszes életeseményekhez való sikeresebb alkalmazkodás, valamint az egyéni növekedés és az életminőség javítása.

Személyemre és munkavégzésemre egyaránt jellemző a tudományos értékrend követése, valamint az alapvető értékek közvetítése, mint az empátia, kongruencia, feltétel nélküli elfogadás.  Klienseim számára a biztonságos, megértő, elfogadó környezet megteremtésével igyekszem egy olyan légkört biztosítani, melyben bizalommal fordulhatnak segítségért és nyitottsággal beszélhetnek nehézségeikről. Munkám során meghatározó a rendszerszemléletű gondolkodás, hiszen a gyermek a családi rendszer egyik központi egysége.  Fontosnak tartom a család, mint egység, és az egyes tagok testi és lelki jóllétének támogatását, valamint a családban rejlő erőforrások feltárását, mozgósítását. Hiszek abban, hogy a gyermeki öröm, önfeledt kacaj, cserfes őszinteség a legszebb dolgok a világon, ezért szakmai pályafutásom egyik legfőbb motivációja, hogy ezt minden gyermek, család életében megteremtsem, helyreállítsam, stabilizáljam.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

2017. szeptember- 2019. július

Az alapképzésben töltött három évem során megismerkedhettem a pszichológia számos területével, azonban a Fejlődés-és Klinikai Gyermekpszichológia volt az, amely a legközelebb állt a szívemhez, ezért ezen a területen folytattam tovább magasabb szintű tanulmányaimat és tevékenységemet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fejlődés-és Klinikai Gyermekpszichológiai Tanszékének hallgatójaként. A mesterképzés során további szakmai kompetenciákra tehettem szert, mely ismeretbővülés folyamatosan fejlődő attitűdöt eredményezett.

Pár- és családterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

A gyermekekkel és serdülőkkel végzett munkám során betekintést nyerhetek az egyes családok életébe, működésébe, ezért munkavégzésem során meghatározó a rendszerszemléletű gondolkodás. Fontosnak tartom a család, mint egység, és az egyes tagok testi és lelki jóllétének támogatását, valamint a családban rejlő erőforrások feltárását, ezért 2018 szeptemberében a Magyar Családterápiás Egyesület keretein belül megkezdtem pár-és családterápiás módszerspecifikus képzésemet, melyet jelenleg pár-és családterapeuta jelöltként szupervízió mellett aktívan folytatok.

Gyermek klinikai szakpszichológus-jelölt

SE ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék

2019 szeptemberében a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Pszichológia Tanszékének gyermek-és ifjúság klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus-jelöltjeként kezdtem munkámat az I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, melyet a kognitív-viselkedésterápiás, személyközpontú és rendszerszemléletű elvek hangsúlyozása jellemez.

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium

2018. november- 2019. augusztus

A gyermekekkel, serdülőkkel való tapasztalatszerzés és a közös munka szeretete miatt 2018 novemberétől 2019 augusztusáig a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium Iskolapszichológusként dolgoztam, ahol mindennapi munkám során az iskola diákjai nyitottsággal, bizalommal fordultak hozzám különböző nehézségeikkel kapcsolatban. Fő tevékenységi körömet a serdülőkkel való tanácsadó jellegű beszélgetések képezték, azonban számos esetben a pszichológiai munka, együttműködés az osztály egészére is kiterjedt, ilyenkor csoportkohéziós, a csoportdinamikai folyamatokat erősítő feladatokra, a kortárskapcsolati háló feltérképezésére, a társkapcsolati problémák feloldására, a tanulás iránti motiváció erősítésére, pályaválasztási tanácsadásra és önismereti munkára került sor.

Gyermek Klinikai Szakpszichológus-jelölt

SE ÁOK I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

2019. szeptember-

2019 szeptemberétől a gyermekekkel és serdülőkkel végzett közös munkámat az I. számú Gyermekklinikán folytattam tovább. Munkavégzésem központi elemét képezi a patopszichológiai és pszichopatológiai jelenségek felismerése, a gyermekpszichiátriai zavarok diagnosztikája, differenciáldiagnosztikája, az exploráció, a pszichodiagnosztikai eszközökkel és validált kérdőívekkel történő állapotfelmérés, valamint a szakszerű vélemény kialakítása és megírása.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

olvasás

sport

gasztronómia

kirándulás

köszönetnyilvánítás

176

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180