Gyüre-Lihovay Szandra vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem klinikai szakirányon, szakpszichológusi címemet pedig az ELTE krízis-tanácsadás szakirányán szereztem meg. Több éves szakmai tapasztalatomat iskolapszichológusként, majd pedig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál szereztem tehetséggondozó koordinátorként. Módszereim közé tartozik az autogén tréning mint relaxációs technika, melynek célcsoportja lehet gyermek, serdülő, felnőtt és várandós egyaránt. Ezen felül szívesen tartok család- és párterápiát, melyet családterapeuta jelöltként szupervízió mellett végzek. Jelenleg a művészetterápia területén folytatom tanulmányaimat.

Munkám során szívesen ötvözök különböző módszereket

Tanácsadói munkám eklektikusnak tekinthető, szívesen ötvözöm a különböző módszereket, úgy mint a relaxációs, imaginációs, valamint művészetterápiás technikákat. A tanácsadási folyamat alapvetően problémafókuszú, igyekszünk alaposan körüljárni és feltérképezni az aktuális problémákat, életviteli nehézségeket, hogy közös erővel minél hatékonyabb megoldást tudjunk találni rájuk. Munkám során rendszerszemléletben dolgozom, kiemelt figyelmet fordítok a személyiség stabilizálására, valamint az erőforrások mozgósítására. Hiszek abban, hogy a probléma felismerése és a pszichológusi segítség kérése az első fontos és bátor lépés abban, hogy megpróbáljunk túljutni életvezetési elakadásainkon. Úgy vélem, hogy nem létezik „jelentéktelen probléma”, mindenki számára más okoz elakadást, mely sok tényezőtől függ: az adott élethelyzettől, a korábbi tapasztalatoktól, a személyiségjegyektől…

Biztonságos és elfogadó légkört teremtek

Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre, ami aktív lelki munkát igényel a kliensek részéről, hiszen ők problémájuk valódi szakértői, mi szakemberek ehhez főként külső segítséget és támogatást tudunk nyújtani. Klienseim számára igyekszem biztonságos, elfogadó, megértő légkört teremteni, melyben bizalommal fordulhatnak felém. A pszichológiát hivatásomnak érzem, nagy hangsúlyt fektetek az önképzésre, hogy hatékony és adekvát segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulók számára.

Főbb témakörök, melyekkel munkám során kiemelten foglalkozom: a párkapcsolati és családi rendszerszintű problémák, a gyermeknevelési kérdések, a kommunikációs problémák, a konfliktuskezelési nehézségek, az önismeret mélyítése, az énhatékonyság növelése, a stresszkezelés és a szorongás oldása, a pályaorientációs bizonytalanság, a tehetséggondozás, valamint a krízisintervenció.

Szolgáltatásaim