Hátszegi Eszter

tanácsadó szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

““Nem tudod megváltoztatni, ami történt, amit tettél vagy amit veled tettek. De dönthetsz, hogy most hogyan élsz.” (Edith Eva Eger)”

Hátszegi Eszter vagyok, tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt. Több évig dolgoztam fesztiválpszichológusként, ahol a krízis-tanácsadásban szerzett ismeretek mellett megtapasztalhattam, hogy kaotikus közegben is képes vagyok megteremteni a kliens számára egy békés, elfogadó, biztonságos közeget, melyben teret nyerhettek az érzelmek és a megoldások iránti törekvések is. Hiszek a személyiség, – és rendszer-szemléletű szakemberként – a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában.

2014-ben kitüntetéssel végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai- és egészségpszichológia szakán. Az egyetemi évek alatt több évig dolgoztam fesztiválpszichológusként, ahol a krízis-tanácsadásban szerzett ismeretek mellett megtapasztalhattam azt, hogy egy olyan kaotikus közegben is, mint egy fesztivál, képes vagyok megteremteni a kliens számára egy békés, elfogadó, biztonságos közeget, melyben teret nyerhettek az érzelmek, és a megoldások iránti törekvések is. Fontos tapasztalat, hogy az ott megjelenő egyéni krízisek kialakulásában és leküzdésében milyen jelentőséggel bír a családi, párkapcsolati háttér. A fesztiválon szerzett élmények révén az utam a Magyar Családterápiás Egyesület család-és párterapeuta képzése felé vitt tovább, melyet nemsokára okleveles pár- és családterapeutaként befejezek.

Amikor valaki bevallja, hogy pszichológushoz jár vagy menne, sokszor a környezete úgy reagál:„biztos bolond, biztos valami baja van”. Sajnos jelen van még a köztudatban, hogy szakembert az keres fel, aki elesett, gyenge, vagy fél szembenézni a gondjaival. Véleményem szerint pszichológushoz az fordul, aki elég bátor ahhoz, hogy kész legyen szembenézni a helyzetével és saját mélységeivel. Aki kész aktívan tenni azért, hogy az élete jobbra forduljon, kiteljesedjen. Hiszek a személyiség, – és rendszer-szemléletű szakemberként – a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében, és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában.

képzései és képesítései

Pár- és családterápia

Magyar Családterápiás Egyesület

2014 -

A rendszerszemléletű megközelítés miatt mindig is előkelő helyet fog elfoglalni a szívemben a pár-és családterápia. Szemléleti modelljük alapja, hogy a hibát nem az egyénben, hanem az őt magában foglaló rendszer nem megfelelő működésében keresi, ezeken igyekszik változtatni.

Tanácsadó szakpszichológus

ELTE

2017 - 2019

A tanácsadó szakképzés mind emberileg, mind szakmailag sokat adott számomra. Sokat tanultam a gyakorlati munkáról, arról, hogyan lehet egészséges emberként egy egészséges embert kísérni a saját útján.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2009 - 2014

Az egyetemen klinikai-és egészségpszichológiai szakirányon végeztem. A képzés szellemisége átadta azt a fontos szemléleti modellt, melyben az egyént a maga egységében, bio-pszicho-szocio-spirituális lényként szeretem megközelíteni.

szakmai tapasztalat

Iskola - és óvodapszichológus koordinátor

FPSZ

2017 - 2019

A kerület pszichológusainak szakmai koordinálása és támogatása, szupervíziók megtartása volt a fő feladatom.

Iskolapszichológus

Általános iskolák

2014 - 2017

Feladatok: Az iskola tanulóinak és pedagógusainak mentálhigiénés támogatása, prevenciós feladatok, csoportfoglalkozások szervezése - és tartása.

Magánrendelés

Magánpraxis

2015 -

Fiatal felnőttek, felnőttek, párok -és családok részére nyújtok tanácsadást, segítő beszélgetést.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

Olvasás

Sportolás

Gasztronómia

köszönetnyilvánítás

105

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180