Hátszegi Eszter vagyok, tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt. Több évig dolgoztam fesztiválpszichológusként, ahol a krízistanácsadásban szerzett ismeretek mellett megtapasztalhattam, hogy kaotikus közegben is képes vagyok megteremteni a kliens számára egy békés, elfogadó, biztonságos közeget, melyben teret nyerhettek az érzelmek és a megoldások iránti törekvések is. Hiszek a személyiség, – és rendszerszemléletű szakemberként – a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában.

Hiszek az ember önmegvalósító erejében

2014-ben kitüntetéssel végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai- és egészségpszichológia szakán. Az egyetemi évek alatt több évig dolgoztam fesztiválpszichológusként, ahol a krízistanácsadásban szerzett ismeretek mellett megtapasztalhattam azt, hogy egy olyan kaotikus közegben is, mint egy fesztivál, képes vagyok megteremteni a kliens számára egy békés, elfogadó, biztonságos közeget, melyben teret nyerhettek az érzelmek, és a megoldások iránti törekvések is. Fontos tapasztalat, hogy az ott megjelenő egyéni krízisek kialakulásában és leküzdésében milyen jelentőséggel bír a családi, párkapcsolati háttér. A fesztiválon szerzett élmények révén az utam a Magyar Családterápiás Egyesület család-és párterapeuta képzése felé vitt tovább, melyet nemsokára okleveles pár- és családterapeutaként befejezek.

Amikor valaki bevallja, hogy pszichológushoz jár vagy menne, sokszor a környezete úgy reagál: „biztos bolond, biztos valami baja van”. Sajnos jelen van még a köztudatban, hogy szakembert az keres fel, aki elesett, gyenge, vagy fél szembenézni a gondjaival. Véleményem szerint pszichológushoz az fordul, aki elég bátor ahhoz, hogy kész legyen szembenézni a helyzetével és saját mélységeivel. Aki kész aktívan tenni azért, hogy az élete jobbra forduljon, kiteljesedjen. Hiszek a személyiség, – és rendszerszemléletű szakemberként – a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében, és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában.

Az objektív szemüveget viselő társ leszek

A tanácsadás során arra törekszem, hogy biztonságos, támogató és elfogadó légkört teremtsek, melyben igazi táptalajt kaphatnak a segítségkérő fejlődésre való törekvései, öngyógyító képessége.

A hozzám fordulókat egyenrangú partnernek tekintem, s célom az, hogy a közös munka során klienseim is megtalálhassák saját válaszaikat a felmerülő kérdéseikre.

Mert az ember saját problémáinak – ezáltal a megoldás kulcsának is – legjobb tudósa csakis önmaga lehet. Én abban tudok segíteni, hogy ezen az úton a feltétel nélkül elfogadó, objektív „szemüveget” viselő társ leszek.

Szolgáltatásaim