Helstáb Laura

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A növekedés változást jelent, a változás kockázattal jár: az ismert világból az ismeretlenbe lépsz”

Helstáb Laura vagyok, pszichológus, meseterapeuta és művészetterapeuta. Korábban iskolapszichológusként dolgoztam,  melynek során tapasztalatot szereztem a gyerekekkel, fiatalokkal kapcsolatos pszichológiai tanácsadásban. Érdeklődési területemhez tartoznak a fiatal felnőttkor problémái is: a korai kiégés, párkapcsolati elakadások, karrierterezés, és a szülőkről való leválás, felnőtté válás kihívásai. Számomra a legfontosabb az önismeret elmélyítésén keresztül segíteni a klienst rálelni saját, személyes erőforrásaira, így ő maga válik képessé problémái megoldására. Ehhez szívesen használok változatos eszközöket, meséket, művészetterápiás technikákat.

A művészet, alkotás, mesék és szimbólumok világa már gyerekkoromtól kezdve közel állt hozzám. Ez egy olyan nyelv, amelyen az is meg tud szólalni, aki máshogy nem tudja megfogalmazni a problémáját, legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről. Minden élethelyzet, probléma megtalálható a mesékben, melyek magukban hordozzák számunkra a megoldást is, ha megtaláljuk, hogyan kapcsolódhatunk hozzájuk. Ezt az összekapcsolódást, és saját megoldásaink meglelését tudom meseterapeutaként támogatni, elkísérni a klienst a sűrű, sötét erdőbe is, ha épp ott kell megküzdenie problémái forrásával.

A gyerekekkel és serdülőkkel végzett munkám során fontosnak tartom a bizalmi kapcsolat kiépítését, mely a gyógyulás egyik legfontosabb tényezője. Rendszer-szemléletben gondolkozom, ami azt jeleni, hogy gyakran a szülőket is bevonom a folyamatba, az ő szülői kompetenciájukat is megerősítem gyermekük problémájának megoldásában, hogy az egész családi rendszer fejlődni, gyógyulni tudjon.

„A növekedés változást jelent, a változás kockázattal jár: az ismert világból az ismeretlenbe lépsz” - és ehhez néha jól jön egy kísérő, aki végigvezet az úton. Tanácsadóként a kliens jelenbeli problémáit és fejlődési céljait tartom szem előtt, ezek elérésében konkrét gyakorlatokkal is igyekszem támogatni őt. A szimbólumok eszköztárán kívül különböző relaxációs technikákat is segítségül tudok hívni a problémák feltárásában, önismereti tudás elmélyítésében, a stressz és szorongás enyhítésében.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudomány Egyetem

2011-2017

A pszichológiai tanulmányaimat tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon végeztem. A tanácsadás elsősorban a jelenbeli problémákra koncentráló, megoldás-orientált szemléletet adott, amivel a hozzám forduló klienseknek segíthetek, az iskolapszichológia pedig segít eligazodni abban a közegben és problémavilágban, ahol a gyermekek napjaikat töltik.

Metamorphoses meseterapeuta

Metamorphoses Meseterápiás Módszer

2018. március-2019. március

A képzés felnőttként újra bevezetett a mesék világába, ahol az egyensúlyvesztésből mindig helyreáll az új egyensúly, és lelki fejlődés mindmáig érvényes útjai tárulnak fel. A módszer bármilyen életkorban és élethelyzetben jól alkalmazható, hiszen a mesék nem(csak) a gyerekeknek íródtak. A képzésben Boldizsár Ildikó oktatott.

Művészetterapeuta

Katarzisz Komplex Művészetterápiás képzés

2019. május-2019. december

A művészet nyelvén gyakran megmutatkozik az is, ami még magunk elől is rejtve van - önismeretben, a változások beindításában hihetetlen mozgatóerőt jelent az alkotás folyamata, a tudattalan tartalmak tudatossá válása. Számomra is a képzés mutatta meg, hogy úgy is tudunk “dolgozni magunkon”, hogy kikapcsolódásnak éljük meg.

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Általános Iskola, Kolozsvár Utcai Általános Iskola

2017. június-2020.július

Iskolapszichológusként a diákokat és szüleiket, valamint a tanárokat segítettem problémáik megoldásában: a leggyakrabban a konfliktuskezelés, teljesítményszorongás, önbizalomhiány, tanulásmódszertan, kiközösítés témakörökben. Az egyéni tanácsadás, a csoportos foglalkozások, és osztályszintű közösségépítés színessé tette a munkámat, ahogy az is, hogy 6-19 évesig minden korosztállyal dolgozhattam.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

Művészetek

Írás

Környezetvédelem

köszönetnyilvánítás

104

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180