Juhász Anita

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mindenkinek van egy története, ami meghallgatásra vár.”
Juhász Anita vagyok, pszichológus, klinikai szakpszichológus-jelölt.  Szakmai hitvallásom az emberek megismerésére irányuló őszinte kíváncsiságban és az emberi szenvedés enyhítése iránti szándékban gyökerezik. Pszichológusként a munkám lényegét abban látom, hogy embertársaimat segíteni tudjam akár életcéljaik eléréséről, akár szenvedést okozó tüneteik enyhítéséről van szó. Úgy gondolom, hogy mindenki megérdemli azt az érdeklődő és osztatlan figyelmet, amit a pszichoterápiás folyamat kínál, és általa könnyebbé válnak a terhek.  

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia alapképzésén kezdtem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen munka- és szervezetpszichológia szakirányon szereztem okleves pszichológus végzettséget 2013-ban. Az egyetemi évek alatt körvonalazódott érdeklődésem a klinikum irányába, ezen belül is a pszichoterápiák nemzetközileg elismert és alkalmazott módszereinek megismerése érdekelt. A klinikum és a pszichoterápia iránti kíváncsiságom végül Ausztráliába vezetett, ahol Melbourne-ben, a Cairnmillar Institute of Psychology, Counseling and Psychotherapy egyetemi végzettséget adó tanácsadás és pszichoterápia szakirányú mesterképzését végeztem el. Az Ausztráliában töltött évek alatt lehetőségem nyílt a pszichoterápiák széles palettájával megismerkedni, kiemelném ezek között a trauma-fókuszú pszichoterápiában, a kognitív- és viselkedésterápiában, és az egzisztenciális pszichoterápia módszereiben szerzett ismereteket. Az ösztöndíjas időszak alatt igyekeztem kihasználni minden lehetőséget arra, hogy megismerjem a nemzetközi jó gyakorlatokat, így 2013-tól szoros szupervízió mellett klinikai esetvezetés keretében kezdtem gyakorolni a szakmát. Itthon 2015 óta dolgozom pszichológusként; 2017 óta a Semmelweis Egyetem rezidensképzésében végzem klinikai gyakorlatomat és tanulmányaimat, a felnőtt klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés részeként. A rezdiensképzés keretében a SOTE Kútvölgyi Klinikáján szereztem 18 hónap patopszichológia gyakorlatot, majd szomatikus osztályos gyakorlatom alatt két évig dolgoztam a SOTE I.sz.Sebészeti Klinikáján. A sebészeti osztályon töltött idő alatt váltam érzékennyé a testi betegségben szenvedő emberek problémái iránt és mélyült el érdeklődésem a veszteségeket és a traumát jelentő életesemények enyhítését célzó módszerek alkalmazása iránt. Jelenleg is a Semmelweis Egyetemen látok el intézményi keretek között egyéni terápiás, kutatói, és oktatói feladatokat. Ambuláns rendelésen onkológiai betegséggel küzdő emberekkel, szorongásos- és hangulati panaszokkal küzdő emberekkel dolgozom támogató terápiás, valamint kognitív- és viselkedésterápiás szemléletű, rövid pszichoterápiás intervenciókkal.

Munkám során alkalmazom a személyközpontú pszichoterápiás szemléletet, a kognitív- és viselkedésterápiás szemléletű intervenciókat, narratív terápiás gyakorlatokat, és trauma-fókuszú kognitív- és viselkedésterápiás gyakorlatokat. Terápiás munkámban fontosnak látom a panaszok és azok gyökereinek feltárását, az önbizalom megerősítését és a megfelelő önegyüttérzés kialakítását. Ez számos esetben önmagában javítja az önelfogadást, a társkapcsolatok minőségét, az élettel való elégedettséget, és csökkenti a szubjektíven megélt szorongás mértékét. Érdeklődésem középpontjában áll továbbá a csoportos terápiák, készségfejlesztő workshopok és tréningek szervezése. 

Pszichoterápiát angol nyelven is vállalok.

képzései és képesítései

Klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus-jelölt

Semmelweis Egyetem ÁOK

2017 -

Klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés, felnőtt szakirány

Circle of Security Parenting Facilitátor®

London, UK

2015 - 2019

A Circle of Security International szervezésében három tréninget végeztem: Circle of Security Parenting Training (COSP™), Core Sensitivities és COS-Intensive Training

Tanácsadás és pszichoterápia szakirányú mesterképzés (MA)

Melbourne, Ausztrália

2014

A The Cairnmilllar Institute of Psychology, Counseling and Psychotherapy ösztöndíjas hallgatójaként szereztem alappszichoterápiás, valamint trauma-fókuszú terápiában módszertani ismereteket

Pszichológia mesterképzés (MA)

Budapesti Műszaki Egyetem

2013

Okleveles pszichológus végzettség

Pszichológia alapképzés (BA)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2010

szakmai tapasztalat

Semmelweis Egyetem - Klinikai Központ

2017 -

Klinikai szakpszichológus-jelölt, rezidens

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2. sz. Szakértői Bizottsági Tagintézmény

2016-2017

Pszichológus

Budapest X. Kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium

2015-2016

Pszichológus

Commercial Arts T. College, Melbourne CBD, Ausztrália

2013-2014

Pszichoterápiás gyakorlat

beszélt nyelvek

ENGAngol

ESPSpanyol

érdeklődés

Utazás

Művészet

Sport

Túrázás

Közösségi tevékenységek

köszönetnyilvánítás

11

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180