Kenéz Renáta

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Nem az vagyok, ami megtörtént velem Az vagyok, amit döntöttem, hogy legyek. ~ C. G. Jung”

Egyszer régen azt mondta C.S. Lewis, “Nem ijed meg az ember a kunkorodó gilisztától, ha már csörgőkígyóval is volt dolga, nem retteg a tehéntől, ha már megvadult bikával találkozott.” és valóban, milyen igaza volt. Ha már átvészeltünk különböző megpróbáltatásokat, egy hasonló élethelyzetben tudni fogjuk mi a dolgunk, hogyan viselkedjünk, mit cselekedjünk. A hangsúly azon van, hogyan is vészeljük át ezeket az életszakaszokat. Hiszem azt, hogy a beszélgetések során a kimondott szavakkal utat törnek maguknak a felgyülemlett érzelmek, melyeknek már önmagában feszültségoldó hatása van. Ilyenkor érezhetjük azt, hogy megterhelő lehet számunkra a sok belső impulzus – én abban tudok segíteni, hogy ez az érzelmi hullámvasút biztonságos kimenetelű legyen, és mikor végre leszállunk róla, azt tudjuk mondani: “Igen, megérte!”   

 

Minden ember hozzá tud járulni ahhoz, hogy az életet külső-belső harmóniában élje, személyes felelősségvállalással és tanult optimizmussal.

 

Tanulmányaimat Nagyvárad Állami Egyetemén végeztem, Iskolapszichológia és Tanácsadás szakirányon. Tanulmányaim során nagy gyakorlati tapasztalatra tehettem szert: betekintést nyertem hat hónapon keresztül a nagyváradi kórház neurológia és pszichiátria osztályainak működésébe, majd három hónapot tölthettem a nagyváradi fegyház pszichológusa mellett. Továbbá három éven keresztül különböző állami- és magániskoláknak az iskolapszichológusaival szervezhettem kampányokat, diákprogramokat, valamint pszichológiai témájú órákat tartottam alsó-felső tagozatos diákoknak.  

 

Sokszor azt érezhetjük, hogy mindenben kudarcot vallunk, amibe csak belekezdünk, nem vagyunk elég jók a munkánkban, nem tudunk teljesíteni olyasmit, ami mások számára könnyűnek tűnhet. Ez szorongással, akár frusztrációval töltheti meg mindennapjainkat. Akár munkahelyen/iskolában, akár párkapcsolatban, családban megjelenhetnek ilyen gondolatok, amelyek például az alacsony önbecsülésünkből vagy a társasági készségeink helytelen használatából adódhatnak. Bármelyikről is lenne szó, cselekedeteink minden esetben meghatározóbbak, mint a vágyakozásaink a változás iránt.

képzései és képesítései

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS

Nagyváradi Állami Egyetem, Tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció

2015-2021

Pszichológiai tanulmányaimat Iskolapszichológia és Tanácsadás szakirányon végeztem. Egyetemi éveim alatt olyan készségekre tettem szert, amelyek személyes fejlődésemet segítették, ugyanakkor szakmai tudásomat is megalapozták.

PSZICHOPEDAGÓGIAI KÉPZÉSI PROGRAM I-II SZINT

Nagyváradi Állami Egyetem

2015-2021

A pszichopedagógiai képzési programnak köszönhetően tanítóként pszichológiai tudásomat átadhattam alsó-felső tagozatos diákok számára.

SÉMAKONZULTÁNS JELÖLT

ISST

2023 -

A sebzett gyermeki állapotunk vizsgálja, a maladaptív sémák okozta visszatérő magatartási mintázatunk felismerésében segít. Célja, hogy a saját belső részeinkkel tudjunk kapcsolódni, függetlenül a külső akadályoktól.

szakmai tapasztalat

ADMINISZTRÁTOR/PSZICHOLÓGUS

The Authentic Child KFT

2020-2021

Mesterképzésem alatt saját vállalkozást működtettem, amely gyermekcsoportok foglalkoztatásán alapult, a célja pedig az érzelmi intelligencia fejlesztése, a társasági készségek elsajátítása és a Mindfulness relaxációs gyakorlatokkal való megismerkedés volt.

PSZICHOLÓGUS

AIPE Terápiás & Tanácsadó Központ

2021-2022

Pszichológusként dolgoztam egy magán pszichológiai terápiás és tanácsadó központban, ahol gyerekek számára tartottam beszédfejlesztést, logoterápiát, személyiségfejlesztést, személyre szabott esetvezetést. Valamint olyan gyerekeknek nyújtottam segítséget, akiknek viselkedési zavarai, szorongásos tünetei, családi krízishelyzetei voltak.

ISKOLAPSZICHOLÓGUS

Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola És Művészeti Szakgimnázium

2022-

Betekintést nyerhettem a gyerekek iskolai környezetébe, ahol olyan problémákkal találkozhatunk, mint például a kortársak bántalmazása, zaklatása, önsértés, beilleszkedési nehézségek, szorongásos tünetek és pánikrohamok. Emellett segítséget nyújthatok a személyiségfejlesztésben (akár egyéni, akár csoportos), pályaorientációs tanácsadásban, tanulási nehézségekben egyaránt.

PSZICHOLÓGUS

Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ

2022-

Egyéni tanácsadás mellett a Develent program keretein belül belföldi és külföldi csoportos foglalkozásokat tartok fiatalok számára.

beszélt nyelvek

ENGAngol

RORomán

érdeklődés

olvasás

fotózás

sport

természet

köszönetnyilvánítás

89

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180