Korláth Petra

Pszichológus ⋅ Szeged

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Érdekes paradoxon, hogy amikor képes vagyok elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, akkor válok képessé a változásra. - Carl Rogers”

Önmagunk elfogadása elengedhetetlen eleme a fejlődésnek. Amikor először gondolkozunk el azon, hogy pszichológusra lenne szükségünk, rengeteg gondolat kavarog a fejünkben. Saját magunkról, a hibáinkról, az életvezetési problémáinkról. A segítségkérés az első lépés a hibáink elfogadása felé, a segítség elfogadása pedig a következő lépcsőfok.

Korláth Petra vagyok, okleveles pszichológus, képzésben lévő művészetterapeuta. Az egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem. Az alapképzést követte a mesterképzés, amelyet a Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányon végeztem el. Az utolsó félévben már elkezdtem dolgozni a szakmában, szülőknek és gyerekeknek tartottam nevelési tanácsadást, pszichológiai tanácsadást. Azóta is egy Szakszolgálatnál dolgozom, hasonló munkakörben. Rengeteg különböző élethelyzettel, problémával, kihívással találkozom. A felmerülő témák közé tartozik a szorongás, önbizalomhiány, családi konfliktusok, veszteségek. Gyakran előfordul, hogy önismereti, pályaválasztási kérdésekkel keresnek meg, illetve tanulástechnikai módszerek elsajátítása céljából.

A munkám során megtapasztalhattam, hogy hatalmas pozitív ereje van az alkotó tevékenységnek. Legyen szó életvezetési elakadásokról, traumákról, stresszről, vagy esetleg az önismeret fejlesztéséről, az alkotás hatékonyan segíti a feldolgozási folyamatokat. A tanácsadás során gyakran használok művészetterápiás eszközöket és különböző asszociációs módszereket.

Úgy gondolom, hogy ebben a szakmában az egyik legszebb és egyben a legnehezebb dolog az, ahogyan felépítjük a kapcsolatot a hozzánk fordulókkal. A hatékony kommunikáció mellett az elfogadás és az empátia a legfontosabb készségek, amelyekre szüksége van egy pszichológusnak. A bizalom kiépítése is ezektől a tényezőktől függ, ez pedig meghatározza a tanácsadás sikerességét. A munkám során nagy hangsúlyt fektetek az őszinte kommunikációra és az elfogadó légkör kialakítására, ezzel biztosítva a hozzám érkezőket, hogy velem bátran megoszthatják a gondolataikat. Az életünk során rengeteg problémával, akadállyal találjuk szemben magunkat, melyek leküzdése megterhelő. Ebben szeretnék segíteni, enyhíteni a terheken, támogatást nyújtani, esetleg közösen rátalálni a megoldásokra. Abban a pillanatban, hogy valaki eldönti, hogy foglalkozik a lelki egészségével, már el is indult a fejlődés útján. Előfordul, hogy a folyamat nehéz, megdöbbentő, esetleg ijesztő, de ha mindezen felül tudunk kerekedni, akkor egy sokkal teljesebb életet élhetünk.

képzései és képesítései

Okleveles Pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2019-2021

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2016-2019

Egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta (folyamatban lévő képzés)

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2022 óta

OH kártya instruktor

2021

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Csongrádi Tagintézménye

2021. óta

Pszichológus

Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunfélegyházi Tagintézménye

2021. február-június

Önkéntes újságíró

Mindset Pszichológia szaklap

2020

beszélt nyelvek

érdeklődés

Alkotás

Röplabda

Horgolás

Webdesign

köszönetnyilvánítás

2

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180