Liber Flóra

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Lelkünk olyan, mint egy gazdag kert, tele élettel és növekedni akarással”

Ezzel a hasonlattal tudnám leginkább megragadni az emberi lélek működésének lényegét. Úgy gondolom, mindannyian rendelkezünk egy ilyen belső „kerttel”, s rajtunk áll, hogy miként viseljük gondját, vigyázzuk az egészségét, segítjük folyamatos megújulását. Hiszem, hogy örökké növekszünk, fejlődünk és képesek vagyunk felülemelkedni a nehézségeinken.

Liber Flóra vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem meg Fejlődés – és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción, ami a felnőttekkel való közös munkában is nagy segítségemre van. Egyetemi éveim során megfogalmazódott bennem, hogy miért is szeretek gyermekekkel foglalkozni: mindig is lenyűgözött a bennük rejlő tiszta őszinteség és az, ahogyan akaratlanul is tükröt tartanak a környezetük elé. Ez a gyermek ugyanakkor felnőttként is bennünk él, s jelzi, ha nem figyelünk eléggé önmagunkra. Meg kell tanulnunk ráhangolódni, hogy ezeket a jelzéseket észre tudjuk venni. Ezt pszichológusként az értő figyelem, az empátia és a nyitottság megteremtésével tudom segíteni azok számára, akik vállalkoznak erre a feladatra.

Nagy bátorság szükséges ahhoz, hogy beismerjük magunknak: elakadtunk, nehézségekbe ütköztünk. Még nagyobb bátorságra vall, ha merünk segítséget, támogatást kérni ezek feloldásához. Természetesen az önismeret útjára lépni félelmetes lehet, hiszen ez az út időnként rögös, kimerítő és ismereten területekre vezethet, mégis meggyőződésem, hogy amit ebben a folyamatban elérünk, az csak a miénk és örökre velünk is marad. Márai Sándor szavaival élve: „Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás”.

Szakmai tapasztalataimat kezdetben önkéntesként gyűjtöttem. Hallgatóként néhány hónapot a Vadaskert Gyermek - és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancián töltöttem a viselkedésterápiás szemlélettel működő Kuckó csoportban, segítve az ott dolgozó gyógypedagógusok, pszichológusok munkáját. Tagja voltam továbbá a Helperek Önkéntes Segítő Egyesületének, aminek köszönhetően a Sziget Fesztivál vendégeinek pszichés ellátásában vehettem részt, kortárs tanácsadás keretei közt. Jelenleg a Sulinyugi program önkénteseként iskolás gyermekek stresszkezeléssel kapcsolatos pszichoedukációjában veszek részt. A Mindset Tanácsadó Központ mellett a közoktatásban is dolgozom iskolapszichológusként. Ennek során a gyermekekkel, szüleikkel és a pedagógusokkal egyaránt együttműködöm, törekedve az iskolában levő komplex kapcsolati háló egyensúlyának megőrzésére. 

Szeretettel várom egyéni tanácsadásra a gyermek, kamasz, illetve a felnőtt korosztály tagjait is. A hozzám fordulókat szeretném elkísérni abban a folyamatban, amit önmaguk növekedésének szentelnek.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2016 - 2020

Mesterdiplomámat Fejlődés – és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción szereztem meg. A képzés során elméleti tudásom megalapozása mellett fontos gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodtam: szakmai gyakorlataim kapcsán bepillantást nyerhettem a Vadaskert Gyermekpszichiátria, illetve a Heim Pál Gyermekkórház Klinikai Pszichológiai Szakambulanciájának működésébe. Részese lehettem továbbá egyetemi keretek közt egy 150 órás csoportos önismereti folyamatnak, melynek során a KIP, a pszichodráma és a hipnózis módszereivel ismerkedtem meg sajátélmény szintjén.

Egyetemi áthallgatás Portugáliába

Instituto Universitário de Lisboa

2018. szeptember - 2019. január

Lehetőségem nyílt ösztöndíjjal fél évet Portugáliában töltenem, ahol szemléletformáló tapasztalatokkal gazdagodhattam mind szakmai -, mind önismereti téren. A pszichológiára egy más felépítésű, beállítottságú oktatási rendszeren keresztül tekinthettem rá, kulturálisan változatos hallgatói közegben.

150 órás csoportos önismereti képzés

Magyar Családterápiás Egyesület

2018 - 2019

Az analitikusan orientált csoport résztvevőjeként tovább mélyíthettem önismereti tudásomat. Ez a csoport megerősítette bennem azt a meggyőződést, hogy az önismeret valóban új kapukat nyit és segít rendezni az eddig átélt élettapasztalatokat.

Fesztiválpszichológus

Helperek - Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete

2018. április - augusztus

A pszichológus divízió tagjaként a Sziget Fesztivál résztvevőinek ellátásában, megsegítésében szereztem tapasztalatot. Feladataink közé tartozott a kortárs tanácsadás, krízisintervenció, illetve a drogprevenció, melyet a fesztiválhelyzet speciális körülményeihez alkalmazkodva valósítottunk meg. Mindezt megelőzte egy felkészítő tanfolyam, melynek során elméleti és gyakorlati úton sajátítottam el a szükséges ismereteket.

Gyermektréner

Sulinyugi program

2020 -

Sulinyugi trénereként általános iskolás gyermekeknek szóló, stresszkezelés tematikájú tréningek megtartásában veszek részt. A program célja, hogy a gyermekek felismerjék magukban a feszültség, stressz jeleit; megtanuljanak kommunikálni róluk és a kezelésükhöz szükséges eszköztárat sajátítsanak el. Mindez az adott korosztálynak megfelelő szinten, játékos formában valósul meg. Képzésem során az elméleti alapok elsajátításán túl a már hosszú évek óta önkénteskedő trénertársaim munkásságát is megfigyelhetem.

Pár - és családterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2021 -

szakmai tapasztalat

Iskolapszichológus

Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

2020 - 2021

Iskolapszichológusi munkámat preventív szemlélet jellemzi: a pszichés jóllét elősegítésére, ezáltal a problémák kialakulásának megelőzésére törekszem. Feladataim közé tartozik a gyermekekkel, szülőkkel, illetve pedagógusokkal történő kapcsolattartás, a konzultációk megszervezése, egyéni tanácsadási folyamatok vezetése, továbbá tréningek tartása is. Hangsúlyos számomra a folyamatos szakmai fejlődés, ezt továbbképzéseken, előadásokon való részvétellel valósítom meg.

Pszichológus

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2020 -

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Zene

Tánc

Utazás

Gasztronómia

Színház

Olvasás

köszönetnyilvánítás

112

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180