Mezősi Daniella

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A jó élet nem állapot, hanem folyamat. Nem cél, hanem irány.”

Az idézet Carl Rogerstől, a személyközpontú pszichoterápiás irányzat megalkotójától származik. Úgy gondolom, pszichológusként a feladatunk az, hogy klienseinket segítsük ebben a folyamatban. Hiszek abban, hogy egy életen át képesek vagyunk fejlődni, változni. A boldogság nem egy távoli, elérhetetlen vágyálom, hanem mindennapjaink része.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Tanulmányaim során megismerhettem a személyközpontú irányzatot, mely azonnal szimpatikussá vált számomra. A feltétel nélküli elfogadás, az empátia és a hitelesség nem csak a pszichológiai tanácsadás során, hanem minden emberi kapcsolatunkban fontos értéket képvisel. Gyakorlatot szereztem mind a kutatás, mind pedig a klinikum területén, illetve lehetőségem adódott elmélyülni a projektív személyiségtesztek világában. Egyetemi tanulmányaim alatt elvégeztem az állatasszisztált terapeuta képzést, jelenleg pedig saját kutyámat készítem fel a terápiás vizsgára. Úgy vélem, hogy bár a kutyákkal nem egy nyelvet beszélünk, mégis egymás számára érthetően kommunikálunk. Az állatasszisztált terápia során a kutya jelenléte felszínre hozza szabad gyermeki énünket. A terápiás kutya meghallgat, támaszt nyújt, felvidít. A kutyával megélt interakciók és az ebben létre jövő érzelmek, asszociációk mélyítik önismeretünket, elősegítik személyiségünk fejlődését. A terapeuta pedig jelen van, mint tolmács, és végig kíséri a klienst ebben a folyamatban. 

Egyetemi tanulmányaim után Család- és Gyermekjóléti Központban dolgoztam. Tapasztalatot szereztem szociális diagnózis felvételében, mely segít felmérni a családok nehézségeit és megfelelő segítségnyújtást biztosítani számukra. Ezt követően pszichológusként segítettem a hozzám fordulókat életvezetési nehézségekkel való megküzdésben, párkapcsolati problémák megoldásában, stresszkezelésben, identitáskeresésben. 

Testi egészségünk mellett lelki jóllétünk megőrzése is fontos. Ha úgy érzi egyedül nem győzi a mindennapok terhét, ha elakadt, ha nem lát kiutat a nehézségekből, forduljon hozzám bizalommal! Együtt megkeressük a jó élet irányát.

képzései és képesítései

Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2015-2020

Az alapképzés során átfogó ismereteket szereztem a pszichológia fő területeiről. Tanulmányaimat klinikai- és egészségpszichológia szakirányon folytattam, ahol a gazdag elméleti tudás mellett számos gyakorlati feladatban vehettem részt. Az egyes meditációs technikákat összehasonlító kutatásunk során lehetőségem adódott projektív tesztek használatára, a személyiség asszociációk általi megismerésére.

Állatasszisztált terapeuta

2019-2020

Az állatasszisztált terápiás módszer alkalmazható mind egyéni, mind pedig csoportos formában. A terapeutával minden esetben képzett terápiás állat dolgozik. Az állat lehet a terapeuta sajátja is, de a terapeuta dolgozhat felvezetővel is. Az állatasszisztált terápia során a kliens számos izgalmas, kreatív gyakorlatban vehet részt, majd a terapeutával közösen explorálhatják a megélt érzelmeket, felszínre kerülő emlékeket.

szakmai tapasztalat

Research Associate

Karrier Hungária Kft.

2018.február – 2020.március

Humán erőforrás tanácsadó cégnél dolgoztam, ahol megismertem a toborzás – kiválasztás folyamatát és az egyes munkaerőpiaci szegmensek jellemzőit.

Szociális diagnózist készítő esetmenedzser

Újpesti Család- és Gyermekjóléti Központ

2020.április – 2020.augusztus

A családokkal készített interjúk során feltérképeztem, hogy milyen nehézségekkel küzdenek, milyen segítségre lenne szükségük, és javaslatot tettem a megfelelő intervenciókra.

Pszichológus

Újpesti Család- és Gyermekjóléti Központ

2020.augusztus – 2021.február

Pszichológiai tanácsadás keretein belül segítettem klienseimet, hogy megbirkózzanak az őket érő nehézségekkel, mélyítsék önismeretüket, fejlesszék megküzdési képességüket.

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Sport

Olvasás

Természet

köszönetnyilvánítás

49

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180