Mogyorósi Rebeka vagyok, pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt. A pszichológia több területén szereztem eddig tapasztalatot, gyakorlatilag minden korosztállyal dolgoztam és dolgozom jelenleg is. Okleveles pszichológusként végeztem 2016-ban a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Dolgoztam országos egészségfejlesztő projektben, valamint Pest megyei pedagógiai szakszolgálatban is. Jelenleg, immár harmadik éve vagyok az egyik budapesti szakgimnázium iskolapszichológusa, ahol serdülőkkel és szüleikkel foglalkozom. A pár- és családterápia, mint pszichológiai módszer már korán közel került a szívemhez, a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzését a közeljövőben fejezem be. 

Hivatásom több területén is végeztem önkéntes munkát. Négy éven át voltam az egyetemi kortárs segítő csoport, a SOULítók aktív tagja, ahol egyetemistákkal dolgoztam. Másfél éven át voltam a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyelő önkéntese, ahol 0-24 éves korig beszélgettem gyermekekkel, fiatalokkal és az ő szüleikkel telefonon és chaten is. Fél évig pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pszichológus hallgató önkéntese voltam az ország egyik családok átmeneti otthonában. Ezek a tapasztalatok mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma az lehessek, aki vagyok – emberileg és szakmailag is jelentősen formáltak.

Ha igazán akarsz változtatni, képes vagy rá

Számomra a szakmám a hivatásom. 

Mindannyiunk életében vannak olyan pontok, élethelyzetek, amelyek megterhelőek és megoldásuk nehézséget jelenthet számunkra. Aki képes segítséget kérni, megteszi az első jelentős lépést és jó úton halad a tudatos életvezetés, a fejlődés felé. 

Azt gondolom, hogy minden probléma megérthető és ha akarunk változtatni, akkor képesek is vagyunk rá. Ha a környezetünket nem is, de magunkat tudjuk formálni. Ehhez pedig sok esetben jó társ lehet egy objektíven szemlélő, empatikus szakember.

Az egyéni konzultációk során a változtatásra és az önreflektív működésre elkötelezett személyeket abban segítem, hogy a saját életük kompetens irányítói és alakítói lehessenek. A hangsúlyt elsősorban a személyre helyezem. Az aktuális nehézségeket sok esetben mélylélektani szempontból vizsgáljuk meg közösen, majd nekilátunk a lehető leghatékonyabb kezelésüknek. 

Amit a pszichológiai tanácsadás során nyújtani tudok, az az értő figyelem, reflexiók, feltáró és előremutató kérdések, valamint pszichés támogatás. 

Szakterületeim többek között az önismereti kérdések, önbizalomhiány, szorongás, párkapcsolati problémák, továbbá családi kapcsolati nehézségek.

Szolgáltatásaim