Németh Zsófia

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az élet túl bonyolult és összetett ahhoz, hogy bárki tökéletes kontroll alatt tarthassa – ennek az alázatos belátása teszi képessé az embert arra, hogy túlélje a viszontagságokat.”
Németh Zsófia vagyok, okleveles pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt. Azt szoktam mondani a hozzám fordulóknak, hogy mindenkinek vannak olyan problémái, amik olykor meghaladják a képességeit, és ez egyáltalán nem szégyellnivaló dolog. Sokkal fontosabb és érdekesebb a következő lépés: hogy mit kezdünk vele, hogyan reagálunk rá, mennyit épülünk belőle. 

Elsődleges célom tehát, hogy a hozzám fordulókat minél gyakorlatiasabb és kézzelfoghatóbb eszközökkel segítsem a lelki egészségük megőrzésében, helyreállításában, illetve hogy eredményesebb problémamegoldóvá válhassanak, és bátran nézhessenek szembe az élet kihívásaival. Rendszerszemléletben gondolkodom, továbbá hiszem, hogy a saját erőforrásaink felkutatásával és megtámogatásával lehet a legjobb eredményeket elérni.

Korábban hét évig dolgoztam óvodapszichológusként, ahol alaposan kiismertem a korosztályra jellemző nehézségeket és ezek megoldási lehetőségeit. Éppen ezért, elsősorban gyermekekkel dolgozom, rájuk pedig legfőképpen az őket körülvevő környezet gyakorolja a legnagyobb hatást. Ezért az egyéni megsegítés mellett kiemelten fontosnak tartom a szülő- és pedagóguskonzultációk szerepét, ahol a közös együtt-gondolkodás mentén feltérképezhetővé, megérthetővé és megoldhatóvá válnak a nehézségek.  Mindemellett egyéni és csoportfolyamatokat is vezetek, a gyermekeknél nagy hangsúlyt fektetek a szociális készségek, továbbá az érzelmi intelligencia fejlesztésére. 

A hozzám forduló felnőtteket leginkább szorongásoldásban, életvezetési nehézségek megoldásában, veszteségélmények feldolgozásában, megküzdési- és problémamegoldási potenciáljuk fejlesztésében tudom támogatni. A rendszerszemlélet mellett megoldásfókuszú megközelítésben dolgozom, továbbá az autogén tréning és az NLP módszerét is alkalmazom. 

Fontosnak tartom, hogy a pszichológia tudományát minél emberközelibbé és elérhetővé tegyem az emberek számára. Ezt a küldetésemet már 7 éve aktívan meg is valósítom: Szőnyi Lídiával közös rovatot írok a Képmás magazinba „Egy történet sok kérdés” címmel, melyben filmeken keresztül igyekszünk megvilágítani és közérthetővé tenni a pszichológia aktuális jelenségeit. 

képzései és képesítései

Pedagógiai Szakpszichológus (folyamatban)

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2016-2018

Azért jelentkeztem erre a képzésre, hogy még hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám forduló szülőket, családokat, pedagógusokat a gyermekekkel, illetve a kortárs közösségekkel kapcsolatos problémák kezelésében. Intézménypszichológusként nagy hasznomra voltak az itt elsajátított ismeretek, különösen a Resztoratív konfliktuskezelési technikák megismerése volt erőteljesen szemléletformáló hatással rám.

Okleveles pszichológus, Klinikai- és egészségpszichológiai szakirány

Károli Gáspár Református Egyetem

2009-2012

Tudásom elmélyítését a klinikai- és egészségpszichológiai szakirányon folytattam, ahol egészségmegrőző és prevenciós módszereket is tanultunk, továbbá még behatóbb ismereteket szereztünk a pszichopatológiával, a pszichológiai tesztekkel és az esetvezetéssel kapcsolatban. Lehetőségem nyílt 60 óra szakmai gyakorlatot eltölteni az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben, ami alapjaiban formálta át a segítő szakmához való hozzáállásom.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2006-2009

A Pszichológia alapképzésen megismerkedhettem a lélektan alapjaival, továbbá sok hasznos gyakorlati tapasztalatot is szereztem pl. gyermekpszichiátriai rendelőben, illetve klinikumban.

NyugiOvi Antibullying program

2019

A NyugiOvi egy magyar fejlesztésű antibullying program, ami a 4-7 éves korosztályt célozza és segít megelőzni és kezelni a közösségekben egyre inkább elharapódzó kortárs bántalmazást. A képzés során alapos ismereteket szereztem a jelenségről, továbbá magam is képessé váltam arra, hogy kiképző tréningeket tarthassak az óvodapedagógusok számára.

Békés Iskolák program

2018

Ez a program többféle antibullying program ötvözete, széles eszköztárt nyújt a közösségekben elharapodzó agresszió, illetve a kortárs bántalmazás megelőzésére és kezelésére.

Mediátor – Partners Hungary képzése

2015

A munkámból adódóan lehetőségem nyílt elvégezni ezt a mediátor képzést, melynek segítségével olyan hatékony konfliktusrendezési eszköztárhoz jutottam, ami sokrétűen használható kibékíthetetlennek tűnő ellentétek feloldására. Segítsével számos szülő-pedagógus közt fennálló konfliktust sikerült megnyugtatóan rendezni.

Pályaorientációs konzulens

2015

A tréning során beható ismereteket szerezhettem a pályaválasztás, illetve pályamódosítás előtt álló személyek hatékony megsegítésében.

Pszichodráma sajátélmény 250 óra (Kiképző: Erdélyi Ildikó)

2010-2012

Nem csak saját magamat ismertem meg jobban ez alatt a 2,5 év alatt, hanem az emberekre, a világra és a pszichológia tudományára is egészen más szemmel tekintettem utána.

Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület, autogén tréner)

Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület

2010-2011

Az autogén tréning egy könnyen elsajátítható relaxációs módszer, melynek segítségével ellazíthatjuk a testünket, csökkenthetjük a szorongás- és stressz-szintünket és konkrét problémák megoldásához is hozzájárulhat. Fokozatosan hozzászokhatunk és megismerkedhetünk saját testérzeteinkkel, miközben visszaadja a saját működésünk feletti kontrollt a kezünkbe, és még önismereti hozadéka is van.

szakmai tapasztalat

Óvodapszichológus

Dél-Kelenföldi Óvoda

2014-2021

Sokrétű és változatos munkát végeztem. Feladataim közé tartozott többek között az óvoda nevelőmunkájának segítése, hatékonyságának növelése, pszichológiai szűrővizsgálatok lebonyolítása, egyéni esetvezetés, szülői fórumok tartása, feltáró és fejlesztő célzatú (szociális készségek, érzelmi intelligencia) csoportos foglalkozások szervezése és vezetése a gyermekek számára. Szakmai, módszertani és esetmegbeszélő csoportok, illetve tréningek szervezése és lebonyolítása a pedagógusok részére. Továbbá implementáltam egy bullying prevenciós program bevezetését (NyugiOvi), melynek keretein belül a pedagógusok kézzel fogható eszközöket kaptak a kortárs bántalmazás megelőzésére és visszaszorítására.

Pszichológus

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Monori Tagintézménye

2013-2014

A 3-18 éves korosztály számára tartottam egyéni foglalkozásokat, illetve szülőkonzultáció keretében nevelési tanácsokkal láttam el a szülőket. Mindemellett szakértői vizsgálatokat (intelligenciafelmérés) végeztem és szakvéleményeket írtam.

Pszichológus

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Gyömrői Tagintézménye

2012-2013

Itt szereztem első tapasztalataimat a 3-18 éves korú gyermekek magatartási-, beilleszkedési-, teljesítménybeli zavarainak diagnosztizálása és terápiája kapcsán. Az egyéni foglalkozások mellett szülőkonzultációkat tartottam, továbbá szakértői vizsgálatokat (intelligenciamérés) végeztem, illetve szakvéleményeket írtam. Az én hatáskörömbe tartozott az iskolákkal, illetve az óvodákkal való kapcsolattartás is.

Pszichológus gyakornok

Országos Gerincgyógyászati Központ

2008-2011

Az itt töltött idő alatt bepillanthattam a pszichológusok által végzett osztályos munkába, és közelebbről megismerkedhettem a pszichoszomatikus megbetegedések hátterével. Mindemellett interjúmódszereket tanultam és a Rorschach teszt alkalmazásában szereztem ismereteket.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

olvasás

Kreatív írás

Filmek

Zene

Színház

Utazás

köszönetnyilvánítás

23

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180