Oláh Andrea

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A világ legnagyobb gondja is könnyedén megoldható lett volna, amíg még kicsi volt... (Lao-Ce)”

Oláh Andrea vagyok, okleveles pszichológus, a Mindset Terápiás és Tanácsadó Központban egyéni pszichológiai tanácsadással foglalkozom. Munkám során arra törekszem, hogy akik hozzám fordulnak, lélekben gyarapodjanak és minél inkább merjenek saját belső energiáikra támaszkodni. Célom az, hogy az együtt gondolkodás révén nehézségeikkel aktívan és sikeresen megküzdő, sokrétű egyéniséggé váljanak.

Tudom, hogy ez a küzdelem, vagy akár a változás maga, időnként különösen megterhelő tud lenni. Mindenkinek van olyan időszak az életében, amikor teljesen kilátástalannak látja a helyzetét, vagy olyan nehézséggel találja magát szemben, amely kapcsán eszköztelennek, tehetetlennek érzi magát. Ilyenkor borzasztóan fontos lenne tudni, hogy általában nem az a bátor, aki fogait összeszorítva, ki tudja mennyi és milyen gyötrelmek árán próbálja megvívni saját szélmalomharcát, hanem az, aki mer segítséget kérni ebben a helyzetben is. Mert ahhoz még több bátorságra és némi nyitottságra is szükség van, hogy problémáink valódi gyökeréig hatoljunk és fel vegyük a harcot saját, sokszor ki nem mondott konfliktusainkkal szemben. De van egy jó hírem is: persze lehet, hogy még hosszú az út, de aki a Mindset oldalára tévedt, az máris vette a bátorságot és elindult ezen a rögös úton. Én pedig a lehető legjobban igyekszem empatikus, hiteles és feltétel nélkül elfogadó útitárs lenni ezen a kisebb, nagyobb akadályokat elénk gördítő, néha lezárt sorompókkal övezett vagy útelágazásokkal tarkított, de a végén mindenképpen felszabadító utazáson.

Korábbi tanulmányaim és tapasztalataim sokrétűen formálták jelenlegi szemléletemet. Okleveles pszichológus diplomámat az ELTE klinikai – és egészségpszichológiai szakirányán szereztem meg. Már az egyetem falain belül bekapcsolódtam a kortárs tanácsadásba, mint kortárs segítő, ahol különböző élethelyzeti nehézségekkel küzdő hallgatók jelentkezhettek hozzám segítő beszélgetésre. Leggyakrabban családi vagy párkapcsolati problémákkal, veszteségélmény következtében vagy a tanulmányok és a munka okozta megterhelések miatt kerestek fel a hallgatók. A Kortárs Segítő Csoport működését egyaránt meghatározó személyközpontú szemlélet áll jelenlegi munkám során is a legközelebb hozzám. Eszerint minden emberben ott vannak önmaga megértéséhez és a pozitív irányú változáshoz szükséges tartalékai. Úgy gondolom, hogy ezen tartalékok mozgósításával tehetjük a legjobbat nemcsak saját magunknak, de másoknak egyaránt. „Mert adni csak az tud, akinek van elegendő tartaléka hozzá.” (Almási Kitti)

Évekig dolgoztam önkéntes viselkedéselemzőként a Péterfy Kórház Krízis Intervenciós Osztályán, ahol a problémamegoldó tréning alkalmazásával kerültem közelebbi kapcsolatba. Ez egy olyan készségfejlesztő módszer, amely egy pszichoedukáción alapuló, a problémamegoldási készségeket hatékonyan fejlesztő „akcióterv”. Azt gondolom ez a megoldásközpontú módszer az életciklus változásával együttjáró, valamint az akcidentális krízisek kezelésébe egy remekül beilleszthető eszköz lehet.

Jelenleg az ún. autogén tréning relaxációs módszert igyekszem elsajátítani. Az „autogén” kifejezés görög eredetű szó (autos=ön, genos=származik). Tehát arra a belső erőforrásra utal, ami saját magunkból származik. Az AT hatása abban áll, hogy feloldja az életünk során bennünk felgyülemlett feszültségeket, ennek eredményeképpen pedig csökkenti a belső nyugtalanság és szorongás érzését, de ezen kívül még számos lehetőség kibontakoztatására alkalmas: fejleszti az önismeretet, növeli a pszichés feszültségtűrést, vagy akár még a pszichoszomatikus betegségek tüneteit is enyhíteni képes a rendszeres gyakorlás segítségével.

képzései és képesítései

Autogén tréning gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2020-2021

Az autogén tréning egy olyan relaxációs módszer, amely a test izomzatára áttevődő feszültségek oldásával képes segíteni az ellazulásban, a szorongás oldásában vagy a hétköznapi stressz-szint csökkentésében.

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2018-2020

Mesterszakos tanulmányaimat klinikai – és egészségpszichológiai specializáción végeztem kitüntetéses minősítéssel. Az elméleti ismereteken túl klinikai terepgyakorlataim során értékes gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodtam, mint például a különböző pszichodiagnosztikai tesztek felvétele és kiértékelése vagy akár a motivációs interjú alkalmazása.

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2014-2018

Alapszakos tanulmányaim során elsajátítottam a lélektan négy legnagyobb területének - az általános pszichológiának, a személyiség-lélektannak, a szociálpszichológiának valamint a fejlődéslélektannak – a legfontosabb elméleteit és módszertani ismereteit.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ

2020 -

Egyéni életvezetési tanácsadással foglalkozom.

Viselkedéselemző

Péterfy Kórház – Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet

2018-2020

Fő feladatom a korábban szuicid kísérlet miatt az osztályon bent fekvő páciensek utánkövetéses vizsgálata volt. Emellett beleláthattam hogyan zajlik a krízisintervenciós modell alkalmazása egy kórházi osztályon.

Kortárs segítő

ELTE Kortárs Segítő Csoport

2015-2018

Az egyetem hallgatói számára szakmai szupervízió mellett nyújtottam segítő beszélgetéseket, emellett részt vettem különböző pszichoedukációs programok szervezésében, valamint pályázati koordinátorként is tevékenykedtem.

beszélt nyelvek

ENGangol

ESPspanyol

érdeklődés

irodalom

színház

aerobik

túrázás

utazás

kutatás

mindfulness meditáció

köszönetnyilvánítás

61

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180