Riczu Dalma

pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Kapcsolatainkban sérülünk és kapcsolatainkban gyógyulhatunk.”

Riczu Dalma vagyok okleveles pszichológus, tréner, képzésben lévő pár- és családterapeuta. A pszichológia iránti érdeklődésem a saját életemben felmerülő kérdések megválaszolásának szenvedélyes kutatásával kezdődött. 

Ki vagyok én? Miből erednek a problémáim? Miért találom magam folyton ugyanabban a helyzetben és hogyan tudnék rajta változtatni? Az egyetemen tanultak és az önismerettel töltött évek nem csak fokozták ezt a tudásvágyat, de bizonyítékul is szolgáltak, hogy a pszichológia eszköztára segítséget tud nyújtani a válaszok megtalálásában. Legjobban az emberek egymásra gyakorolt hatása foglalkoztat, mivel tapasztalatom szerint személyes problémáink többségében ezekben a viszonyokban gyökereznek, legyen szó családról, párkapcsolatról vagy munkahelyről.

Az ülések során őszinte, biztonságos környezetben foglalkozunk a felmerülő nehézségekkel, az ismétlődő, fejlődést gátló mintázatokkal, amelyeken egyedül hónapok, évek, de akár évtizedek alatt sem vagyunk képesek változtatni. A találkozások célja az aktuális élethelyzettel való megküzdés, a probléma okainak feltárása és az erőforrások feltérképezése, amely segítségével a kliens önmagában találja meg a megoldást. Hiszek a folyamatos növekedésben, az emberi lélekben lakozó kimeríthetetlen tartalékban és abban, hogy életünk nehéz időszakai értünk vannak, minket szolgálnak. 

Elsősorban életvezetési, önismereti, önértékelési kérdésekkel, karrier és pályaválasztási tanácsadással, valamint párkapcsolati és családi problémákkal foglalkozok. Szeretettel várok minden olyan alapvetően egészséges, úton lévő fiatalt és felnőttet, akik szeretnének kiegyensúlyozottabb kapcsolatot kialakítani önmagukkal és a környezetükkel. 

Munkám során a különböző tudományterületek ötvözésére törekszem. Több évig éltem külföldön, ahol szélesebb körű élet- és munka tapasztalattal lettem gazdagabb. A pszichológia alapszak után munka- és szervezetpszichológia mesterszakon végeztem, amit tréneri végzettséggel egészítettem ki. Tanácsadói személetemhez a személyközpontú, biztonságos, elfogadó légkört megteremtő és a család-és pár terápiából táplálkozó rendszerszemlélet áll a legközelebb. Emellett munka- és szervezetfejlesztési tevékenységgel is foglalkozom, kis vállalkozásoknál valamint globális cégeknél egyaránt.  

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2013-2017

Az alapképzésen elsajátítottam a legnagyobb pszichológiai irányzatok - a kognitív, személyiség- és szociálpszichológia, valamint a fejlődéslélektan - alapjait és megismertem széleskörű módszereit. Szakdolgozatomban a ruminációval, köznapibb nevén a rágódás témakörével foglalkoztam.

Okleves pszichológus

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2017-2019

Mesterdiplomámat munka- és szervezetpszichológia szakirányon szereztem meg. A képzésen gyakorlatorientált módon tanultam a 21. századi embert érintő kihívások egyéni és szervezeti szinten történő kezeléséről.

150 óra pszichodráma

Magyar Pszichodráma Egyesület

2017-2018

Másfél évig tartó önismereti munkámat csoportban végeztem a pszichodráma módszereinek segítségével.

Egyéni önismeret

Személyközpontú terapeutával

2018-2019

A pszichodráma csoport befejezése után az önismeretet egyéniben folytattam további másfél éven keresztül.

Tréner

iCons Hungary

2019

A 130 órás képzésen az alapvető tréneri kompetenciákra tettem szert, amelyek magukba foglalják a különböző csoportdinamikai folyamatok elemzését és szükség esetén azok változtatását. Egyéni ülések során kommunikáció, önismeret és stresszkezelés témakörében használom ezeket az eszközöket. 

Kulturális pszichológia - Nyári Egyetem

2019

Hokkaido Egyetem, Japán

Campus Mundi ösztöndíjasként 2019 nyarán egy hónapot töltöttem Sapporoban, a neves Hokkaido Egyetemen. Japán diákokkal együtt kulturális összehasonlító pszichológiát hallgattam Dr. Takahiko Masuda, az Albertai Egyetem vendégprofesszorának előadásában.

Pár-és családterapeuta képzés

Magyar Családterápiás Egyesület, család- és párterapeuta

2020-

Magán és szakmai tapasztalataim során egyre inkább megerősödött bennem az igény, hogy elmélyítsem a család- és párterapeuta képzés kereteit adó rendszerszemléletemet. Azt gondolom, hogy az egyén nem kezelhető külön azoknak az emberi kapcsolatoknak a milliőjétől, ami számára fontos és értékes. Ezeknek a működéseit pedig összefüggéseiben kell feltárni és értelmezni.

Integratív Pszichoterápiás Egyesület

2021

Az integratív pszichoterápia olyan felnőtt pszichoterápiás módszer, amely a terápiás kommunikációt a módosult tudatállapot hasznosításával, és egy adott terápiás feladatra alkalmazható számos pszichoterápiás módszer felhasználásával kívánja megvalósítani.

szakmai tapasztalat

Projekt menedzser

Kőrösi Csoma Sándor Program, Párizs és Lyon

2014-2016

Franciaországban magyar kulturális programok szervezésével és lebonyolításával foglalkoztam. Munkaköröm részeként civil szervezetek projektjeinek megvalósulását támogattam. A kulturális pszichológia már ekkor is komolyan érdekelt. Rengeteg kint élő magyarral beszélgettem, interjúsorozatot készítettem az '56-ban kivándorolt generáció tagjaival.

L&D specialista

MOL Group Nyrt.

2017

Együttműködtem közel 100 nagyvállalati kompetenciafejlesztő tréning megvalósításában.

Kortárs segítő

BME

2019

Segítő beszélgetések során nyújtottam támogatást speciális igényű hallgatók számára szakmai szupervízió mellett.

Szakújságíró

Mindset Pszichológia

2019-2020

A Szervezetpszichológia rovatának tagjaként a munkahelyi problémákról, jelenségekről és aktualitásokról írtam cikkeket.

Pszichológus

Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ

2020-

beszélt nyelvek

ENGAngol

FRAFrancia

érdeklődés

tánc

utazás

szörf

meditáció

irodalom

köszönetnyilvánítás

302

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180