Román Boglárka

Szexuálpszichológus, pár- és családterapeuta, klinikai szakpszichológus-jelölt

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Tükörbe nézni és tükröt tartani. Ezt a tapasztalatot szeretném másokkal is megosztani.”

Román Boglárka vagyok, okleveles pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, pár és családterapeuta. Hiszem, hogy a pszichológia segíti az egyént és a párkapcsolatot is működtetni, megérteni, megismerni, felfedezni és tudatosnak lenni. Tükörbe nézni és tükröt tartani. A legújabb párterápiás és szexuálterápiás módszerek használata mellett, személyiségemmel, empátiával, odafordulással, humorral szeretek oldott hangulatot kialakítani, amiben könnyű lehet akár a zavarba ejtő témák kapcsán is megnyílni. A pszichológia nemcsak a munkám, hanem a hivatásom és az életem is.


Alapvetően párok párkapcsolati, szexuális eredetű, szakításhoz, váláshoz köthető, valamint kommunikációs nehézségeivel foglalkozom. Megoldás orientált vagyok, érzelmekre fókuszáló, megértést segítő módszerekkel dolgozom. A legújabb párterápiás és szexuálterápiás módszerek használata mellett, személyiségemmel, empátiával, odafordulással, humorral szeretek oldott hangulatot kialakítani, amiben könnyű lehet akár a zavarba ejtő témák kapcsán is megnyílni.

Érdekelnek az emberek, a sokszínűségük, a történetük, ahogyan gondolkodnak, ahogyan viselkednek önmagukkal, és párjukkal egyaránt. Fontosnak tartom a közös feltárást és az összefüggések felismerését. Célom, hogy hozzásegíthessem a párokat közös gondolati, érzelmi és szexuális világuk, igényeik, szükségleteik megismeréséhez. Segítem a kommunikációt, hogy kialakíthassanak egy együttműködésen alapuló, mindkét fél számára kielégítő, érett párkapcsolatot.

„Pszichológia, mint társ és hivatás”

A pszichológia nemcsak a munkám, hanem a hivatásom és az életem is. Valami, ami 16 éves korom óta a társam. Valami, ami akkor is segített és stabilizált, amikor életem mélységeit éltem meg, vagy amikor számomra fontos személyeket veszítettem el és meg kellett tanulnom elengedni. A veszteségből pedig erőt kovácsolni.

Hiszem, hogy a pszichológia segíti az egyént és a párkapcsolatot is működtetni, megérteni, megismerni, felfedezni és tudatosnak lenni. Tükörbe nézni és tükröt tartani. Ezt a tapasztalatot szeretném másokkal is megosztani. Megmutatni, hogyan lehetünk önmagunk és társunk számára erőforrás, hogyan tudjuk a saját és a párunkkal közös életünket teljesen és boldogan élni.


képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2006-2009

Az alapképzés során a pszichológia elméleti alapismereteiben és módszereiben szereztem jártasságot.

Okleveles pszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2009-2012

Tanulmányaimat társadalom és szervezetpszichológia szakirányon végeztem, melynek során átfogó társadalmi, szociálpszichológiai kutatási ismeretekkel gazdagodtam, valamint széleskörű tudást szereztem a csoport és szervezeti működések terültén.

Szexuálpszichológiai szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2015-2017

A szexualitással és intimitással kapcsolatos nehézségek terén szakszerű segítségnyújtást tanulhattam, az ezzel kapcsolatos tünetek önálló segítésében, szakszerű koordinálásában szerezhettem tapasztalatot. A képzés során elsajátíthattam a maradandó veszteségek, deficitek megsegítését. Továbbküldést nem igénylő szexuális tünetek esetén a segítő beszélgetés során pszichoedukációval, önismerettel és a kommunikációs készség fejlesztésével, specifikusan a szexuális nehézségek területére kifejlesztett pszichológiai módszerek használatával segítem a klienst, hogy a probléma mögött meghúzódó pszichológiai hátteret megismerje, hogy annak újbóli megjelenését megelőzze, vagy a továbbiakban azt saját erőből kezelni tudja. Segítek eligazodni a szexuális nehézség esetén tájékoztatást, segítséget kereső egyéneknek és pároknak a pszichológia sajátos eszközeivel. A pszichológia sajátos lehetőségeire támaszkodva felkérésre segítem és kiegészítem az urológus, andrológus, nőgyógyász szakorvosok munkáját.

Pár- és családterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület

2014-2019

A pár és családterápia módszertanára jellemzően a terápiás folyamat kezelésében aktívan veszek részt. Minden párkapcsolat, minden családi történet más és más ezért a családterápiás eszköztár rendkívül gazdag, színes és sok szinten mozgatja meg a rendszerfolyamatokat. A módszer használatával különféle akciós technikákkal (pszichodráma, imaginácó, levélírás, stb.) szimbolikus módszerekkel (rajzolás, gyurmázás stb.) és otthoni gyakorlatokkal segítem a folyamatba érkezőket.

Gyászfeldolgozás Módszer ® Specialista

Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ

2020

A Gyógyulás a gyászból program segítségével egyéni vagy csoport szinten segítem a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket, a folyamat során megtapasztalják a feldolgozás lehetőségét és egy élethosszig tartó eszközt kapjanak a veszteségeik kezelésére.

szakmai tapasztalat

Ügyeletvezető

KÉK-VONAL Gyermekkrízis Alapítvány

2016-2017

Munkám során gyerekeket és fiatalokat anonim módon hallgattam meg, a bajba jutott, veszélyes krízishelyzetben levő vagy eltűnt gyermekeket segítettem internetes, telefonos kommunikációs csatornákon keresztül nappali, valamint éjszakai ügyeleti rendszerben. Rendszeresen résztvettem szupervízión, esetmegbeszélő csoportokon. Az alapítvány keretein belül az önkéntesek munkáját koordináltam, valamint az alapítvány fenntartását segítő munkát végeztem.

Pszichológus

Mandula Központ

2017-2020

Család és párterápiás végzettségnek, valamint szexuálpszichológiai szakpszichológus végzettségnek megfelelően tanácsadói munkát végeztem rendszeres intervíziós és szupervíziós csoportokon történő részvétel mellett. Online, valamint nyomtatott magazinokban megjelenő cikkekben közreműködtem.

Pszichológus

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2018-

beszélt nyelvek

Angol

Német

Spanyol

érdeklődés

gasztronómia

túrázás

utazás

síelés

balett

jóga

meditáció

mindfulness

filmek

fotózás

zene

művészetek

olvasás

köszönetnyilvánítás

62

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180