S. Barócsy Veronika

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“"A legfurcsább paradoxon, hogy amikor elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, akkor tudok megváltozni." (Carl Rogers)”

S. Barócsy Veronika vagyok, okleveles pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt,  pár-és családterapeuta jelölt. Szakmai szellemiségemet leginkább Carl Rogers szavai fejezik ki, aki azt mondta, hogy "Minél jobban megértünk és minél inkább elfogadunk valakit, annál inkább sikerül megváltani azoktól a hamis viselkedésmódoktól, amelyek korábban az élettel való kapcsolatát jelentették, és annál inkább képes elmozdulni egy olyan irányba, amely valamilyen szempontból pozitívnak tekinthető." Hiszek abban, hogy az empátia, a bizalom és az elfogadás olyan légkört teremt, amiben minden személyiség alkalmassá válik a fejlődésre és a gyógyulásra, mert mindenkiben megvan az erő, hogy megoldja a saját problémáit, csak egy megfelelő környezetre van szüksége, ahol saját erőforrásait felismerheti és használni tudja. Ebben a szemléletben szeretném fogadni és támogatni a hozzám fordulókat.

 

Pszichológusi diplomámat 2020-ban szereztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai- és egészségpszichológiai szakirányán. Már a diplomám megszerzése előtt elkezdtem dolgozni egy fővárosi kórház szomatikus osztályán, ahonnan hamar a mélyvízbe kerültem. Hónapokat töltöttem koronavírussal fertőződött betegek ágya mellett, ahol a pszichés támogatás és a krízisintervenció vált a mindennapjaim részévé. A betegek mellett ülve hamar megtapasztalhattam, hogy a relaxációs technikák és a megértő, elfogadó, ítélkezésmentes jelenlét már önmagában szorongásoldó és gyógyító hatású. Munkám során pszichodinamikus és humanisztikus szemléletben dolgozom.

Kórházi munkám során azt is megtapasztalhattam, hogy a betegségek és veszteségek sajnos senkit nem kerülnek el élete során. Egy betegség következtében az egészségünk vagy a munkánk elvesztése, a gyász vagy egy válás sokszor mérhetetlen szenvedéssel, fájdalommal jár és a reménytelenség érzésével uralhatja az életünket. Együtt megtalálhatjuk az útját, hogy enyhüljön a veszteség okozta fájdalma és visszaszerezhesse az irányítást az élete felett.

Feleségként, 3 gyermekes édesanyaként és dolgozó nőként tisztában vagyok vele, hogy mennyire nehéz megtalálni és megtartani az egyensúlyt a hétköznapokban a magánélet és a hivatás között. Minden ember életében lehetnek olyan helyzetek, párkapcsolati nehézségek, amelyek szenvedéssel és átmeneti vagy akár tartós elakadással járhatnak. Hiszek abban, hogy ezeknek a nehéz helyzeteknek a megoldását rejtő erőforrások mind az egyénben, mind a családi rendszerben adottak és a családterápia eszközeivel, rendszerszemléletben ezek a nehézségek feloldhatóak.

Szintén szakmai érdeklődésem középpontjában áll az evészavar, ezen belül is az érzelmi evés és az elhízás pszichológiája. Annak idején szakdolgozatomat is ebben a témában készítettem el. Azáltal, hogy segítek megérteni a túlsúlya „üzenetét”, hogy hogyan kapcsolódik életmódjához és a személyiségéhez, esélyt kaphat rá, hogy hosszú távon is sikeresen szabadulhasson meg az Önre rakódott tehertől.

 

képzései és képesítései

Felnőtt klinikai- és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

Pécsi Tudományegyetem

2020 -

A pszichológusi hivatásszemélyiségének fejlesztése élethosszig tartó tanulás és munka a pszichológus számára, melyhez elengedhetetlennek tartom a legmagasabb szintű szakmai tudásanyag elsajátítását.

Személyközpontú tanácsadó jelölt

Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület

2020 -

"Minél jobban megértünk és minél inkább elfogadunk valakit, annál inkább sikerül megváltani azoktól a hamis viselkedésmódoktól, amelyek korábban az élettel való kapcsolatát jelentették, és annál inkább képes elmozdulni egy olyan irányba, amely valamilyen szempontból pozitívnak tekinthető."

Gyászcsoport vezető

Napfogyatkozás Egyesület

2020

Fontosnak tartottam ennek a módszernek az elsajátítását, mert az életünk természetes velejárója, hogy érnek minket veszteségek és az ezzel való munka segíti a fájdalommal való szembenézést, a valóság elfogadását és a megfelelő alkalmazkodást.

Okleveles Pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2015-2020

Diplomámat az alapképzésen viselkedéselemzőként, mesterképzésen pedig klinikai- és egészségpszichológia szakirányon okleveles pszichológusként szereztem kitűnő eredménnyel. Egyetemi tanulmányaim letették szakmai tudásom alapköveit és segítették szakmai hivatásszemélyiségem fejlődését a pszichológusi hivatás területén. Szakmai tapasztalatot szerezhettem pszichiátriai osztályokon és szomatikus osztályokon egyaránt.

Autogén tréning (relaxációs) gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2017-2019

Az autogén tréning az egyik leghatékonyabb és egyben a legmélyebben kutatott, orvosilag is alátámasztott relaxációs módszer, amely erősíti a test természetes, öngyógyító mechanizmusait.

Családterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2013 -

Minden egyén egyben a környezete része is, ezért nagyon fontosnak tartottam, hogy elsajátítsam a rendszerszemlélet. A szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó kapcsolatok elengedhetetlenek, hogy testünk és lelkünk hosszú távon egészségesen működhessen.

Sématerapeuta jelölt

International Society of Schema Therapy (ISST)

2021

A sématerápia maladaptív sémái gsermekkorban elkezdenek kialakulni, aztán szépen fokozatosan rátelepszenek a gondolkodásra, az érzelmekre, az emlékezetre, és akár halálunkig gátolnak a felmerülő problémák adaptív (praktikus, észszerű) megoldásában. Nagyon hasznosnés hatékony módszernek tartom a sématerápiát és ezáltal a korai maladaptív sémáink korrigálását.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Dél-pesti Centrumkórház

2020 -2021

Intenzív osztályon és szomatikus osztályon fekvő betegeket támogattam pszichésen és segítettem őket a betegségükkel való megküzdésben.

Önkéntes

Magyar Pszichológiai Társaság

2018-2020

Elsősorban szakmai rendezvények szervezésében vettem részt.

Önkéntes

Napraforgó Fogyatékos Klub

2016-2017

Kézműves foglalkozást tartottam a klubba járó Down-szindrómás és Autista fiataloknak.

Családterapeuta-jelölt

Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány

2014-2016

Családterapeuta jelöltként megfigyeltem az aktuálisan folyó családterápiás üléseket és ko-terapeutaként családterápiás konzultációkat vezettem.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

Utazás

Filmek

Könyvek

Gasztronómia

Scrapbook

Zene

köszönetnyilvánítás

94

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180