Sárkány Dominik

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Minél jobban aggódunk azokon a dolgokon, amelyeket nem tudunk kontrollálni, annál kevésbé fogunk foglalkozni azokkal a dolgokkal, melyekre hatni tudunk.”

A mindennapokban rengeteg különböző teljesítményhelyzettel találkozhatunk, legyen szó munkáról, tanulásról, sportról, vagy akár kapcsolatokról. Ezekben a helyzetekben, — habár jobb esetben az elvárások egyértelműek — a kívánt eredményhez vezető út már kevésbé világos. Annak ellenére, hogy a kutatások igazolják, hogy a mentális tényezők komolyan befolyásolják a teljesítményt, az ezzel kapcsolatos hiteles és gyakorlatorientált tudás még mindig csak szűk körben érhető el. Küldetésem éppen ezért hatékony pszichológiai és tréneri eszközökkel segíteni a mindennapi hősöket a teljesítményük mögött álló mentális területek fejlesztésében.

Háromszoros világbajnokként, edzőként, produceri munkáim, valamint sportpszichológiával kapcsolatos projektjeim során tapasztalatot szereztem olyan kompetenciákban, melyek a pszichológiai tanácsadáshoz fontosak. Ilyen például a kérdezéstechnika, aktív értő figyelem, elemző gondolkodás, magas szintű rugalmasság, pozitív konfrontáció.

Eddigi tevékenységeim során bepillantást nyerhettem a legkülönbözőbb emberek gondolkodásmódjába. Hiszek abban, hogy minden ember más, épp ezért minden kihívás egyéni megoldást igényel. Munkám során is fontosnak tartom, hogy nyitott maradjak a különböző nézőpontokra, és ezek integrációját alkalmazva segítsem a hozzám érkezők saját személyes fejlődését. Ennek érdekében folyamatosan nyomon követem a szakma újításait, hogy naprakész és magas szintű támogatást tudjak nyújtani. Az alkalmak során a fejlődésen van a fókusz: személyre szabottan, fontos területek mentén dolgozunk közösen a változásért.

Főbb kompetenciáim:

Teljesítményszorongás (izgulás) kezelése, koncentráció (hatékony összpontosítás, zavaró külső tényezők kizárása), konfliktuskezelés, célállítás, hatékony kommunikáció, önértékelés, fokozott pszichés terhelés alatt nyújtott teljesítmény (magas teljesítmény megtartása téthelyzetben).

képzései és képesítései

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS (Munka- és szervezetpszichológia specializáció)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2021-2023

A képzés alatt elméleti és gyakorlati tudással gazdagodtam olyan területeken, mint a szervezeti célok meghatározása, szervezeti teljesítmény értékelése, projektmenedzsment, szervezeti folyamatok fejlesztése.

MENTÁLTRÉNER

Kenyeres Consulting

2021

A képzésen megismerkedtem a tréneri eszközkészlettel, valamint a helyzetszimulációs gyakorlatok során rálátást nyerhettem sportolók, edzők, sportszülők és más sportolói stábtagok nézőpontjaira olyan területeken, mint a sportolói motiváció, koncentráció, sportolói önbizalom, csapaton belüli kommunikáció.

SPORTPSZICHOLÓGUS SZAKEMBER

Testnevelési Egyetem

2021 - jelenleg is

A képzésen lehetőségem van mélyebb betekintést nyerni a sportpszichológia jelenlegi kutatási és alkalmazott területeire, megismerni a nemzetközi fejlesztések, innovációk főbb trendjeit. Valamint a képzés gyakorlati részében elsajátítani olyan módszereket, mint az Autogén Tréning, NLP, Kognitív viselkedésterápia, Egzisztenciális pszichoterápia.

szakmai tapasztalat

CSOPORTOS SPORTPSZICHOLÓGIAI TRÉNING

2019

Lehetőségem volt betekintést nyerni a pszichológia módszerek gyakorlati alkalmazásaiba a legkülönbözőbb sportokban (karate, atlétika, kajak-kenu, sportlövészet).

HERO PROGRAM

2020 - jelenleg is

A program célja pszichoedukációs eszközökkel és általános tanácsadással az amatőr és profi sportolók támogatása.

ÖNKÉNTES

MENEDÉKHÁZ ALAPÍTVÁNY

2018-2020

Lehetőségem volt részt venni a gyereknek szóló készségfejlesztő foglalkozások előkészítésében és megtartásában.

beszélt nyelvek

ENGAngol

FRAFrancia

érdeklődés

Autentikus latin táncok

Gasztronómia

Élsport

Filmezés

köszönetnyilvánítás

844

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180