Szabó Gabriella vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Szakpszichológusi diplomámat a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológiai Tanszékén szereztem, melynek Pszichoterápiás Szakambulanciáján több éven keresztül dolgoztam is. Pszichoterápiás végzettségem mellett nemzetközi kognitív viselkedésterapeuta címmel is rendelkezem. A Mindset Terápiás & Tanácsadó Központjában szupervizorként dolgozom. 

Pszichológus diplomámat munkalélektan, egészségpszichológia és felnőtt klinikai pszichológia szakirányon szereztem a Debreceni Egyetemen 2009-ben. Már a tanulmányaim kezdetén érdeklődtem az autogén tréning és a kognitív viselkedésterápia iránt, így hamar relaxációs gyakorlatvezetővé és kognitív viselkedésterapeutává váltam. A pszichoterapeuta szakképzést a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika és a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesületnél szereztem. 

Jelenleg az EMDR módszerében és Sématerápiában képződök. Rövidebb ideig HR tanácsadóként főbb feladataim közé tartozott különböző tréningek tartása stresszkezelés és problémamegoldó készség fejlesztése témakörökben, illetve munkahelyi egészségfejlesztési programok készítése és lebonyolítása. 

Kutatással az életmentés szolgálatában

Közel 10 éve egészségügyi területen dolgozok pszichológusként, majd klinikai szakpszichológusként és pszichoterapeutaként. Széles körű munkatapasztalatimnak köszönhetően rendelkezem interkulturális ismeretekkel, így nem okoz nehézséget, hogy angol vagy akár francia szakmai nyelvet használjak.

Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak, a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar EMDR Egyesületnek is.

Részt vettem olyan kutatási projektekben, melyek keretein belül a problémamegoldó képesség szerepét a szuicid prevencióban, továbbá az impulzivitás és szuiciditás összefüggéseit vizsgáltuk. Jelenleg a mentális egészség fejlesztését és a mentális zavarok megelőzését célzó országos projektben dolgozom.
 
.