Szabó Hanga

pszichológus, gyermek- és ifjúság klinikai szakpszichológus jelölt

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A kagylót felnyitják, a csigát megsebzik, szemcsét helyeznek nyálkás anyagába, s visszadobják a tengerbe. A sértett állat kínjában alkotni kezd: gyöngyöt alkot. (...)”

Szabó Hanga vagyok, pszichológus és gyermek- és ifjúság klinikai szakpszichológus jelölt. Pszichológusként serdülőkkel, szüleikkel és fiatal felnőttekkel foglalkozom. 

 

Gyerekből serdülővé, majd felnőtté formálódni nem egyszerű feladat. Egyfajta átváltozás, melyet meg kell lépnünk, de van, amikor egyedül nem megy. Rendszerszemléletben dolgozom, mivel a serdülő a családi rendszer része, a fiatal felnőtt pedig kezd függetlenedni tőlük. Abban tudom támogatni a serdülőt és fiatal felnőttet, hogy végig kísérem őket ezen a folyamaton. Serdülők szüleinek nevelési tanácsadás keretében tudok segíteni. 14 – 18 éves kor között az első interjú, szülőkonzultációk a serdülő jelenlétében zajlanak.  

18 éves kortól 25 éves korig egyéniben várom a fiatal felnőtteket, mely egy olyan átmeneti időszak, amikor még nagy befolyással van rájuk a család, ugyanakkor elkezdődik a függetlenedés, leválás. 

képzései és képesítései

Gyermek- és ifjúsági klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés

Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Tanszék

2020 -

A szakképzés integratív szemléletű, kognitív viselkedésterápiás hangsúlyú, mely bizonyítottan hatékony.

Katarzisz Komplex Művészetterápia (I-II. blokk)

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2019 -

Dr. Antalfai Márta nevéhez fűződő módszer, mely a katarzis-élményre épül. A foglalkozásokon a relaxáció, zene, vers és a különböző művészeti eszközök (pl. vízfesték, agyag, montázs) segítségével jutunk el a katarzis-élményhez. Lelki folyamatainkat nehéz szavakba önteni, azonban az alkotófolyamat által érzelmeinket megjelenítjük, kifejezzük, majd tudatosítjuk.

Négyüléses konzultáció serdülőknek (40 órás képzés)

Kökény Művek (Kökény Veronika), PTE

2021

Konkrét probléma megoldására szerveződik, felhasználja a rövid- vagy fókuszterápiás módszerek elemeit.

OH instruktor

2019

Az OH egy olyan módszer, mely során asszociációs kártyacsomagot felhasználva fejlesztjük az önismeretet.

Okleveles pszichológus (Munka- és szervezetpszichológia szakirány)

Budapesti Műszaki Egyetem GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék

2017-2019

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar

2013-2016

szakmai tapasztalat

Pszichológus

2019 -

2019 óta dolgozom pszichológusként az állami intézményekben Tapasztalatot szereztem kriminológiai, gyermekpszichiátriai területen is, jelenleg Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom.

Pszichológus gyakornok

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

2017 - 2018

Személyiség- és teljesítménytesztek felvétele és kiértékelése, pszichometriai műszerek alkalmazása, tréningtechnikák és gyakorlatok elsajátítása.

Pszichológus gyakornok

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (Kecskemét)

2016

Egyhetes munkapszichológiai szakmai gyakorlat. Alkalmasságvizsgáló tesztek alkalmazása: intelligencia-, személyiség -, teljesítménytesztek kiértékelése, interjúk megfigyelése

Pszichológus gyakornok

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhely, Szakértői Bizottság

2015

Egyhetes gyermekpszichológiai szakmai gyakorlat, szakértői Bizottság tevékenységének megfigyelése.

Sportterápiás önkéntesség

Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztály

2015-2018

Hetente egy alkalommal mozgásos, aerob elemekkel vegyített torna vezetése az osztályon fekvő és visszajáró betegek számára, légzőgyakorlatok irányítása.

beszélt nyelvek

angol

érdeklődés

sport

zene

festészet

fotózás

amatőr csillagászat

sci-fi

köszönetnyilvánítás

56

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180