Szalontai Bence

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A feltétel nélküli elfogadás a legnagyobb élmény, amelyet egy ember átélni képes. – Carl Rogers”

Szalontai Bence vagyok, okleveles pszichológus. A rogers-i alapelvek meghatározóak munkám során, és úgy gondolom az ember egy életen át tartó személyiségfejlődésen megy keresztül, amelynek az önmegvalósítás az egyik legfőbb célja. 

A Károli Gáspár Református Egyetem Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányán végeztem tanulmányaimat. Az egyetem mellett a Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál önkénteskedtem, majd a későbbiekben itt kezdtem el dolgozni pszichológusként. A gyermekvédelemben eltöltött idő alatt erősödött meg bennem, hogy milyen fontos az ítélkezésmentes odafordulás, amelyet a kliensekkel való munka során alapvetőnek gondolok.  
Hiszem, hogy mindenkiben megvan a képesség, hogy átlendüljön problémáin és olykor csak a megfelelő környezet szükséges ennek felismeréséhez. 

Az alapképzés és a mesterképzés közötti időszakban külföldön dolgoztam egy multinacionális cégnél. Az ebben az időszakban tapasztaltak nagy hatással voltak rám abban, ahogyan a világra és önmagamra tekintek. Sok, a saját életemben felmerülő kérdésre is ez idő alatt kaptam választ, mely még inkább megerősített abban, hogy az önmagunkkal való munka nélkülözhetetlen a boldog, teljes élethez. 

Jelenleg iskolapszichológusként is dolgozom, és munkám során meghatározó az a szemléletmód, amelynek alapja a kliens és a pszichológus kapcsolódása. Úgy vélem mindenkiben megtalálható a motiváció a kiteljesedésre, és aktuális elakadásaink magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy közelebb kerüljünk ehhez. Ezt a vágyaink szerinti egyensúlyt és elégedettséget pedig önmagunk megismerésén keresztül érhetjük el leginkább. 

Az érdeklődési köreim közé tartoznak az önismeret, a családi-, és munkahelyi kapcsolatok, a stressz és a korai kiégés, a teljesítményszorongás és az énhatékonyság, a pályaorientáció, valamint az életvezetési nehézségek, elakadások. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2020-2022

A mesterképzést a Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányon végeztem, amely egy gyakorlatorientált képzés és elsősorban a pszichodiagnosztika, pszichopatológia és az alkalmazott egészségpszichológia témáit ölelte fel. Szakdolgozatomat a kiégés témakörében írtam azzal a céllal, hogy minél jobban azonosítsam a kiégésre hajlamosító tényezőket, a legveszélyeztetettebb csoportokat és a prevenció lehetőségeit.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2014-2017

Az alapképzés során a pszichológiai elméleti alapjait ismerhettem meg, valamint a gyakorlatok során a gyerekekkel való munkába is betekintést nyerhettem.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ

2022-

A Mindset Pszichológiai Tanácsadó Központ csapatában célom a kliensekkel való munka során, hogy az önismeret oldaláról közelítsünk a jelen problémáihoz, hogy egy új szemléletmóddal várhassuk a jövő kihívásait. Ezáltal nem csak az egyéneknek kívánok segíteni, hanem a társadalom figyelmét is szeretném felhívni a mentális egészség és jóllét fontosságára. Munkám során elsősorban a következő problémakörökkel foglalkozom: stressz, családi- és munkahelyi kapcsolatok, korai kiégés, énhatékonyság, életvezetési nehézségek és elakadások.

Iskolapszichológus

Magyar Táncművészeti Egyetem gimnáziuma

2021-

Iskolapszichológusként a diákokat és szüleiket segítem problémáik megoldásában egyéni tanácsadás, állapotfelmérés és osztályfoglalkozások formájában. A leggyakrabban felmerülő témakörök: teljesítményszorongás, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, kiközösítés és bullying. Munkám során a 10-20 éves korosztállyal dolgozom.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Sport

Zene

Természet

Utazás

Néptánc

köszönetnyilvánítás

68

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180