Szeriné dr. Ormándi Erzsébet

Tanácsadó szakpszichológus, jogász

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hiszek a kis lépések művészetében.”

Szeriné dr. Ormándi Erzsébet vagyok, okleveles pszichológus, jogász. Szakmai szemléletem meghatározó részét képezi a testi és lelki folyamatok kiegyensúlyozott működésének támogatása. Egészségünk, biztonságunk és társas kapcsolataink fenntartása érdekében alkalmazkodásra, illetve különböző megküzdési stratégiák működtetésére van szükségünk, amelyeket akkor tudunk igazán hatékonyan alkalmazni, ha kellő figyelemmel és szeretettel viszonyulunk önmagunkhoz és a számunkra fontos emberekhez egyaránt. Előfordulhat, hogy megterhelő életeseményekkel, veszteséggel, kapcsolati problémákkal vagy hosszan tartó, elhúzódó betegséggel kell szembenézni, de a megküzdéshez nem érzünk magunkban elegendő erőt, nem látjuk a kiutat a megrekedt helyzetünkből.

Márai Sándor Füves könyvében ezt írja az élet igazi élményéről: „Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.”

Az önismeretnek különböző szintjei vannak, így bőven van lehetőségünk az önmagunkról alkotott tudásunk gyarapítására, mélyítésére, amelyhez a pszichológiai konzultációk keretében végzett közös munka jelentős segítséget tud nyújtani. Különösen fontos időt szánni erre, ha azt tapasztaljuk, hogy megrekedt az életünk, a kiégés veszélye fenyeget a hivatásunk terén, visszatérően kellemetlen élethelyzetekben találjuk magunkat vagy a társas kapcsolatainkban rendszeresen hasonló jellegű konfliktusokban van részünk. A lelki okokkal összefüggésbe hozható betegségek jelentkezése esetén is érdemes megvizsgálni, hogy milyen pszichés folyamatok lehetnek a háttérben, hiszen ez esetben az önismeretünk mélyítése a gyógyulást is segítheti.

Pszichológusként arra biztatok mindenkit – ha szükségesnek érzi – bátran kérjen szakmai segítséget. Alapvető hitem és meggyőződésem ugyanis, hogy megfelelő szakmai közegben, elfogadó, empátiás támogatással bárki képessé válhat a szemléletmódjának, életvitelének és az emberi kapcsolatainak kedvező irányú formálására és ezáltal egy előremutató fejlődésre. A pszichológiai konzultációk során ebben a felelősségteljes lelki munkában - a szakmai szempontok teljes mértékű figyelembevételével, biztonságos és bizalmas légkör megteremtésével - segítem és támogatom a hozzám fordulókat.

képzései és képesítései

diplomás ápoló

Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

1994-1998

Főiskolai tanulmányaim megalapozták és elmélyítették a testi és lelki egészség védelme melletti elköteleződésemet.

jogász

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar

2006

Szakmai érdeklődésem elsősorban a büntetőjog, illetve a betegjogok területére irányult.

pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2015

A klinikai és egészségpszichológia szakirányon végzett tanulmányaim kialakították bennem a meggyőződést, miszerint az egészségünk védelme érdekében a testi és a lelki folyamatokra egyaránt figyelemmel kell lennünk.

Tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitív terápia

Semmelweis Egyeem ÁOK Klinikai Pszichológiai Tanszék

2019

Az Oxford University Oxford Mindfulness Center protokollja szerint lebonyolított képzés során megismert szemléletmód, illetve az elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek hasznos alapot adnak számomra a különböző nehézségekkel küzdő kliensek támogatásában és a személyes életemben egyaránt.

szakmai tapasztalat

pszichológus

Mindset Pszichológia Terápiás és Tanácsadó Központ

2018-tól

Egyéni pszichológiai tanácsadás keretében segítem a hozzám fordulókat. Szakmai érdeklődésem fókuszában jelenleg az elfogadás és elköteleződés terápia, valamint a tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitív terápia áll.

kiemelt főreferens

BRFK, Köztársasági Őrezred, Készenléti Rendőrség

1999-2018

Jogi jellegű tevékenység, amely gyakran megkívánta a személyes, illetve a személyiségben rejlő tényezők figyelembe vételét is.

ápolónő

Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Kardiológiai Intenzív Osztály

1993-1999

Intenzív terápiás betegellátás, amelynek szintén fontos részét képezte a betegek pszichés támogatása.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

olvasás

írás

természetjárás

köszönetnyilvánítás

135

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180